Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prešibaný, ale inak veľmi čestný a morálny zamestnanec advokátskej kancelárie Jan Damián Ducháček je ďalšou výraznou figúrkou z galérie burianovských filmových postáv. Je to práve on, kto odhodlane bráni majetok a dobré meno svojho šéfa, ktorý sa zapletie so zadlženou aristokratickou rodinou. (STV)

Recenzie (317)

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Na rozdíl od mého tatínka jsem Vlastu Buriana moc nemilovala. Zdál se mi tím svým fistulím hlasem jednotvárný. Na chuť jsem mu přišla až v dospělejším věku, ale nikdy jsem se nesmála tak, jako třeba u Wericha nebo Horníčka. Já mikuji spíše slovní humor a nikoliv "pitvoření" herce před diváky. Proto jsem nikdy nemilovala Luďka Sobotu. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Klasika ceskeho cernobileho filmu s kralem komiku v hlavni roli.Myslim,ze patri mezi nejlepsi kousky Vlasty Buriana a ackoliv na stare kousky moc nejsem,tohle je opravdu povedena komedie,Wassermanem dobre napsana a Lamacem dobre zrezirovana.Ostatni herci jen prihravaji a jakmile Burian zmizi z platna,film ztrati tempo a nema co nabidnout.To je ale u Burianovych filmu vlastne normalni.Davam jasne cernobilych 90%. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

V roku 1938 sa schylovalo k smutnym udalostiam pre Ceskoslovensko /29. 9. 1938 a 2. 11. 1938 su uz notoricky zname udalosti/, a tak na odlahcenie dusivej surovej reality vznikla tato komedia s Vlastom Burianom a Marvanom. Burian sa predstavuje v roli svojrazneho advokata, ktory ma na starosti kopu veci /financne zalezitosti istej rodiny, laska/. Politicky podtext filmu je nepopieratelny, ten je vsak zakryty duchaplnym a doslova genialnym komedialnym talentom samotneho Buriana. Ked sa vsak prvky komedie vytratia, vystupuju do popredia 2 veci. Jednak uz mnou spominany politicky podtext filmu a este aj drsna, surova realita politickych udalosti roku 1938. Komedia je to na urovni, uznavam. 92 % ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slizkí snobi z českej high society majú finančné/milostné problémy a je tu Ducháček, ktorého úlohou ich bude vyriešiť. Problémy ironizuje, komplikuje, alebo zjednodušuje, podľa uhla pohľadu každej postavy. Občas je to vtipné, ale skôr je to neprehľadné a nijak extra zábavné. V dobovom kontexte bude asi film zaujímavejší a hovorí niečo o vtedajších pomeroch medzi smotánkou a ich skutočnej situácii. Hollywoodske komédie z 30. rokov sú stále vtipné vďaka romantickej línii, ktorá vždy prináša množstvo vtipu, tu je upozadená a do popredia sa dostávajú právnické kľučky. ()

brooklyn73 

všetky recenzie používateľa

Neznam sice filmovy rozpocet, dovolim si vsak tvrdit ,ze i po uhrazeni vsech hereckych pohledavek (a to se jednalo o Herce s velkym "H") a dalsich vydajich se jednalo o nizkorozpoctovy film. Z toho nam vychazi,ze k natoceni zabavy na urovni neni zapotrebi mnoho.Vlastne je, skvelych hercu a dobreho scenare.Dialogy jsou na neuveritelne vysoke urovni. Pozorny divak by se nemel nudit,spise ma problem rozhodnout se zdali se plne soustredit na herecke vykony protagonistu ci na slova a vety vychazejici z jejich ust. Pan Burian neuveritelne ovladal svuj oblicej, co ten umel jenom delat s ocima ci obocim. To musi byt obrovska skola pro vsechny kdo maji zajem venovat se herectvi, sledovat jeho vykon, pohyby jeho tela, rukou , chuzi, neuveritelne. Z cele komedie jenom cisi naprosty profesionalismus tvurcu. Film jsem videl nekolikrat, uplne mi vsak z mysli zmizela zaverecna scena kdy pan Burian mava nam divakum na lyzich jsa tazen popruhy kravou ci volem (odrbonici pres brav at laskave prominou,ale nevim o co se jedna). "Ja jsem Duchacek a ne Faukner...!" ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (13)

  • Film bol ozvučený v tej dobe v špičkovom nemeckom hudobnom štúdiu Tobis-Klangfilm. (Raccoon.city)
  • V českej obci Horní Branná existuje cestovná agentúra „Ducháček to zařídí“. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama