Reklama

Reklama

Najlepší

(festivalový názov)
  • Česko Nejlepší (festivalový názov) (viac)
Trailer
Životopisný / Dráma / Športový
Poľsko, 2017, 104 min

Hrajú:

Jakub Gierszał, Kamila Kamińska, Anna Próchniak, Arkadiusz Jakubik, Janusz Gajos, Artur Żmijewski, Magdalena Cielecka, Adam Woronowicz (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom filmu je športovec, ktorý svojimi výkonmi uchvátil svet, no v Poľsku ho dodnes prakticky nikto nepozná. Fascinujúci príbeh obrovského úsilia, veľkých pádov a neobyčajnej sily, inšpirovaný životom Jerzyho Górského, ktorý dokončil „beh smrti“ a vytvoril svetový rekord na majstrovstvách sveta v triatlone. Tento rekord by však nikdy nebol nedosiahol, keby pre sled istých udalostí nezmenil svoj život. (Festival poľských filmov Visla)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v poľských mestách Wroclaw, Legnica, Swidnica a Glogów. Časť natáčania prebiehala aj v Chorvátsku. (MikaelSVK)
  • Jerzy Górski byl od 16 do 30 let  závislým na drogách, v závěru své narkomanské kariéry vážil 50 kg, užíval denně heroin a vykouřil 100 cigaret. Cesta k vítězství v roce 1990 v aironmanu mu trvala 6 let. (sator)
  • Zatímco na předchozí Palkowského film Bohové (2014) přšlo v Polsku do kin 2,5 miliónu diváků, což bylo v 38 miliónovém Polsku vnímáno jako velký úspěch, na výrazně nákladnějšího Nejlepšího jich do kin zamířilo „pouze“ 750 tisíc a z komerčního hlediska šlo o propadák. (klukluka)

Reklama

Reklama