Reklama

Reklama

Traja zločinci v skrytej pevnosti

  • Česko Tři zločinci ve skryté pevnosti (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dvaja sedliaci Tahei a Matakaši sa po skončení vojny vracajú domov. Na svojej púti rozdelenou krajinou narazia na muža (Toširo Mifune) sprevádzajúceho šestnásťročnú dievčinu. Potrebujú sa dostať cez nepriateľské línie do svojej časti krajiny. Sedliaci sa nechajú veľmi ľahko zlákať na pomoc, keďže dvojica má pri sebe množstvo zlata, čo lahodí ich dušiam bažiacim po bohatstve. Kvôli majetku sú ochotní podstúpiť akékoľvek nebezpečenstvo. Netušia však, že ich spoločníci sú princezná Juki a jej generál Rokurota Makabe. Princezná ako jediná z rodu Akizuki prežila vojnu a je na ňu vypísaná odmena. Nerozvážnosť a nenásytosť pochabej dvojice ich privedie do nejedného nebezpečenstva.

Tento film je v mnohom považovaný za inšpiráciu HVIEZDNYCH VOJEN. Príbeh o princeznej ako i humorné pôsobenie sedliakov Taheiho a Matakišiho, ktorí v mnohom pripomínajú R2D2 a C3PO z Lucasovho prvého natočeného dielu ťažko zakryjú podobnosť. Je však pravdou, že je to jednoducho iný film.

Snímka je prvým Kurosawovým prenesením príbehu do širokouhlého formátu, čo kameramani pod jeho režisérkou taktovkou patrične využili. Cena Zlatý medveď za réžiu z Berlína v roku 1959 je toho jasným dôkazom. (Turiec)

(viac)

Diskusia

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

Vcelku nadpriemerná polokomédia, aj ked podla mna tu na csfd nadhodnotená. Efekty poslabšie, niektoré veci nedotiahnuté. Ale inak zaujímavé dielko. Hodnotenie: 65%

stub

stub (hodnotenie, recenzie)

kocicka: sice je pravda, že inspirace vizuální stránkou (stejně jako některými dějovými motivy) je naprosto zřejmá - Lucasovi ale budiž připsáno k dobru, že se tím nikdy netajil a později se mistrovi poměrně slušně revanšoval (nebýt jeho a Coppoly, dost možná by neexistoval např. takový klenot, jakým je Kagemusha)

Kocicka

Kocicka (hodnotenie, recenzie)

Dělat se důležitou ve snaze vyhradit se ke všeobecně uznávané klasice...? To jsem teda nepochopila. Prostě mi jen přijde, že Star Warsy hnusně vykrádájí tenhle film a nezaslouží si proto takové uznání. Ale bohužel vždycky tu bude příliš konzumních ovcí, které budou remaky podporovat. To je můj osobní názor, a pokud se někomu nelíbí, je to jeho problém.

Kass

Kass (hodnotenie, recenzie)

Teď záleží jen na tom do jaké míry se děláš důležitou ve snaze vyhradit se ke všeobecně uznávané klasice...

Lateef

Lateef (hodnotenie, recenzie)

V současnosti je v LEvných knihách k dostání spolu s Yojimbo, Sanjuro, Krvavý trůn, Rudovous a dalšími za 29 kč...

Kass

Kass (hodnotenie, recenzie)

Tenhle film mě strašně bavil. Snad ještě víc než "Sedm samurajů"...

Angerr

Angerr (hodnotenie, recenzie)

V soucasnosti je film spolu s min. dalsimi tremi Kurosawovymi dily (videl jsem tam Telesnou straz, Odvazne muze a Ran) k dostani v levnych knihach na DVD za 100 Kc.

Reklama

Reklama