Reklama

Reklama

Dom hrôzy

  • Česko Malý vetřelec (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý doktor Faraday (Domhnall Gleeson), syn slúžky, si vybudoval šťastný život a úspešnú kariéru ako vidiecky lekár. Teší sa tichej úcte a uznaniu nielen zo strany svojich pacientov, ktorých úspešne lieči, ale aj obyvateľov, ktorým pomáha nad rámec svojich povinností. Počas dlhého horúceho leta roku 1948 ho privolajú k pacientovi v rodinnom sídle Hundreds Hall v grófstve Warwickshire, kde kedysi pracovala aj jeho matka. Kedysi veľkolepé a nádherné sídlo v georgiánskom štýle, ktoré je domovom rodiny Ayresovcov už viac než dve storočia, však v súčasnosti chátra, jeho múry sa rozpadávajú a záhradu prerástla burina. Rovnako upadajú aj jeho majitelia, ktorí si zvykli na rezignovaný spôsob života podobný pomalému umieraniu. Ale to by nebolo to najhoršie. Súčasných obyvateľov domu – matku, syna a dcéru – prenasleduje niečo oveľa hrozivejšie a zlovestnejšie než otupenosť či apatia. Keď sa mladý doktor Faraday začne starať o svojho nového pacienta v sídle Houndreds Hall, vôbec netuší, ako rýchlo a znepokojivo sa život rodiny Ayresovcov prepletie s jeho vlastným osudom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (22)

Luciášek 

všetky recenzie používateľa

Knižní předlohu jsem tenkrát přečetla jedním dechem a musím říct, že přesto, že jsem už hororů přečetla opravdu hodně, tak jsem se fakt bála. Ale tady...herci byli vůči předloze vybráni velmi dobře (tedy až na Rodericka...), lokace perfektní, atmosféra temného prázdného domu byla také dobrá, rozvleklost děje také odpovídala předloze (proto jsem se divila, že se ji někdo odhodlal zfilmovat), ale tvůrci se bohužel věnovali víc těm rozvleklým částem děje než aby dali vyniknout těm děsivým. Vzhledem k výborné předloze je to velká škoda. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zacina to ako atmosfericky horor s prislubom niecoho velkeho, napokon distributor spomina, ze potomkovia domu su vystraseni nejakou neznamou silou. Skoda, ze asi od polky sa to zacne zadrhavat . myslim rezisersky, herecke vykony sli dole vodou a dialogy ... ospatneli. Zaujal ma ten pomaly az strasidelny vidiecky dom, v ktorom ziiju nejaki ludia a ti "niecoô vedia. To nieco sa postupne rozpleta, lenze .. rozpleta sa to mimoriadne spatnym tempoma tak, ze divaka to skor nebavi nez bavi. Ako dobre pise tron, horor spocival podla mna najma v tom, ze ten stary vidiecki dom postupne a nevyhnutne opustaju nielen ludia, ale aj zvierata, stvornohe i dvojnohe : 40 % ()

Reklama

Brooks 

všetky recenzie používateľa

Gotická, kostýmová dráma namiešaná s psychologickým hororom a jemnou duchárčinou. Viac sa tu naznačuje ako ukazuje, takže to nechytí každého. Sám som mal občas problém vstrebať to tempo a to sa považujem za dosť tolerantného diváka, milovníci "rýchlych filmov" to nemilosrdne odstrelia. Avšak nemôžem tomu uprieť zopár atmosfericky silných momentov, ktoré ukazujú remeselnú zručnosť tvorcovského tímu a výborne vytypované herecké obsadenie. Celý ústredný štvorlístok je skvelý, ale chcel by som vyzdvihnúť Domhnalla Gleesona, ktorý ušiel od štekov v Harrym Potterovi naozaj ďalekú cestu. Nielenže ide z jedného zaujímavého filmu do druhého, ale aj jeho herecký prejav sa behom tých rokov vyfarbil tak krásne, že som zvedavý na každú jeho rolu. ()

NiWi 

všetky recenzie používateľa

The Little Stranger je dobově hezky zpracovaným filmem, ve kterém se však skoro vůbec nic nestane. Necelé dvě hodiny sledujeme výlety Domhnalla Gleesona do velkého domu, který by sám o sobě mohl mít potenciál. "Něco" co se dá nazvat nadpřirozené se však začne dít až víc jak po hodině a čtvrt, režisér film v jakémsi duchu tajemna ukončí a to je vše. Bez gradace, bez zapamatovatelných momentů, s nevýraznou hudbou, nic moc atmosférou a Gleeson zde jede jeden jediný zaražený výraz i přesto že je jeho postava u všeho důležitého, ostatní postavy pak jsou jen do počtu a hlavní ženská představitelka je vyloženě nesympatická. Tohle se bohužel nepovedlo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý raz som Malého votrelca videl v roku 2018. Čakal som horor, nie explicitný, ale zákerne pomalý, plíživý, ponurý. Nedočkal som sa. Zostal som hrubo sklamaný a dal som 2*. O rok neskôr som si ale prečítal skvelý román od Sarah Waters a dostal som chuť dať ešte jednu šancu jej filmovej adaptácii. A už to bolo lepšie. Z toho mi však vychádza, že je to film, ktorý získava na sile až v prípade, že poznáte (a máte radi) knižku. V takom prípade si Malého votrelca vychutnáte. Určite je to o čosi viac horor, ako kniha (u ktorej dodnes neviem, či šlo o horor alebo nie). Film má asi lepší rozjazd, než dojazd, ale vo všeobecnosti to (po prečítaní knihy) nie je zlé. Nič netušiaci hrdina (pripomínajúci mladého Davida Thewlisa) prichádza krátko po konci 2. svetovej do ponurého, obrovského domu na vidieku, v ktorom žije zopár čudákov, ktorí zjavne „niečo“ vedia, no boja sa o tom hovoriť. Alebo majú iný dôvod pre svoju mlčanlivosť. Bohužiaľ, ako sa záhada postupne rozuzľuje, zisťujete, že vás to už vôbec nebaví a nezaujíma vás, ako sa to celé skončí. Domhnall Gleeson je vcelku sympaťák, ale všetci ostatní sú dosť nepríjemné osoby (Ruth Wilson mi svojho času spoľahlivou znechutila skoro každú sériu Luthera) a scenár je neskutočne nudný. Atmosféra nie je zlá, ale proste celé je to tak nezáživné, že vás to po prvej polhodine fakt prestane zaujímať a dopozeráte to dokonca skrátka len z toho dôvodu, že nemáte radi neodpozerané filmy. Ako na knihe, aj na filme je najdesivejšia jeho vystupňovanosť a depresia. Keď na začiatku spoznávame Hundreds Hall, je to sídlo majúce najlepšie časy za sebou, v ktorom z posledných síl dožíva malá skupina (bývalých?) aristokratov. „sranda“ je, že toto obdobie je s prihliadnutím na neskoršie udalosti ešte svojím spôsobom bombastické, šťastné a harmonické. Postupne sa sídlo čoraz naliehavejšie ponára do mora chudoby a jeho jednotliví ľudskí i zvierací členovia za rôznych tragických okolností odchádzajú zo scény, až nastane len ticho. A to je horor. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama