Reklama

Reklama

Dom hrôzy

  • Česko Malý vetřelec (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý doktor Faraday (Domhnall Gleeson), syn slúžky, si vybudoval šťastný život a úspešnú kariéru ako vidiecky lekár. Teší sa tichej úcte a uznaniu nielen zo strany svojich pacientov, ktorých úspešne lieči, ale aj obyvateľov, ktorým pomáha nad rámec svojich povinností. Počas dlhého horúceho leta roku 1948 ho privolajú k pacientovi v rodinnom sídle Hundreds Hall v grófstve Warwickshire, kde kedysi pracovala aj jeho matka. Kedysi veľkolepé a nádherné sídlo v georgiánskom štýle, ktoré je domovom rodiny Ayresovcov už viac než dve storočia, však v súčasnosti chátra, jeho múry sa rozpadávajú a záhradu prerástla burina. Rovnako upadajú aj jeho majitelia, ktorí si zvykli na rezignovaný spôsob života podobný pomalému umieraniu. Ale to by nebolo to najhoršie. Súčasných obyvateľov domu – matku, syna a dcéru – prenasleduje niečo oveľa hrozivejšie a zlovestnejšie než otupenosť či apatia. Keď sa mladý doktor Faraday začne starať o svojho nového pacienta v sídle Houndreds Hall, vôbec netuší, ako rýchlo a znepokojivo sa život rodiny Ayresovcov prepletie s jeho vlastným osudom. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Brooks

Brooks (hodnotenie, recenzie)

tron

SPOILER: Ja to vidím tak, že tá bytosť, čo ich strašila nebolo to mŕtve dievča, ale niečo čo sa odtrhlo od doktora, keď bol na tom zámku na návšteve ako malý chlapec. Pamätám sa, že matka hovorila, že to bol pre ich rodinu posledný šťastný deň. Myslím, že tá "jeho" bytosť zabila všetkých, vrátane toho malého dievčaťa pred rokmi.

na príspevok reagoval Eseter

tron

tron (hodnotenie, recenzie)

Eseter

Keď som to videl prvý raz, neuvedomil som si to, ale včera som dočítal knihu a tam mi to docvaklo, tak som si ešte raz pozrel film a dalo by sa to tak vysvetliť.

na príspevok reagoval Brooks

Eseter

Eseter (hodnotenie, recenzie)

tron

ano. myslím, že sám režisér toto naznačil a v samotném filmu je to nepřímo řečeno. určitě stojí za to podívat se na film znovu, když člověk už zná konec, na povrch vyplavou nové detaily...

na príspevok reagoval tron

tron

tron (hodnotenie, recenzie)

SPOILER Myslíte, že sa to dá vyložiť aj tak, že ich všetkých pozabíjal a k šialenstvu dohnal doktor, keďže sa to všetko vlastne začalo až jeho príchodom do sídla? SPOILER

na príspevok reagoval Eseter

Uživateľ Durgas zmazal svoj príspevok.

Uživateľ Anarvin zmazal svoj príspevok.

Reklama

Reklama