Reklama

Reklama

Ouija: Zrodenie zla

  • Česko Ouija: Zrození zla (viac)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (169)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Moja prvá otázka k tomuto filmu znela - "Je možné, aby dokázal dobrý režisér zobrať do rúk film, ktorý bol absolútna katastrofa a urobiť z neho dobrý film?" A musím povedať, že odpoveď je podľa mňa - "Áno!" Možno budem na opačnej strane lode ako väčšina hororových komentátorov, no podľa mňa tohto roku skutočne predviedol skvelý výkon a priniesol nám 3 výborné filmy. A nemyslím si, že to hovorím len ako fanboy, ale úprimne mám pocit, že sa mu tohto roku podarilo spraviť skvelé horory. Žiadne falošné ľakačky, žiadne opakované klišé a neskutočná nuda, ako to bolo v prípade prvého filmu Ouija. Možno sme už dnes v dobe, kedy ľudí viac baví skákať pri desivej postave s vyburcovaným zvukom na maximum. Ja neviem. Pretože mám pocit, že okrem toho, že tu máme horor, tak "Ouija - Origin Of Evil" je v skutočnosti okrem iného aj dráma, ktorá veľmi dobre ukazuje rodinu, ktorá sa ocitne v situácii, kedy veci nejdú tak, ako by si predstavovali. Vizuálne je to skvele, herecky je to maximálne zvládnuté a ani raz som nemal pocit, že by sa Mike Flanagan rozhodol ísť cestou, kde urobí to, čo urobili všetci predtým. Filmy idú pomalšie, zľahka budujú atmosféru a potom na konci udrú. Tak to má podľa mňa fungovať. Ak počítate desenie počtami vyskočenia na stoličke, lebo sa na obrazovke objaví strašidelný obraz, nebudem vám to brať. Ja si radšej nechám Flanagana a jeho tvorbu atmosféry. Zvládol to v Oculus, rovnako to preukázal v Hush a najviac asi vo filme Before I Wake. Za tento rok Mikovi úprimne ďakujem, lebo ma naozaj dokázal vydesiť. Paráda. Hodnotenie: A ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Zajimavejsi nez puv. film. Forma prequelu umoznuje historictejsi ladeni, i kdyz to proti zmince v jednicce (tam se mluvilo o prelomu 40./50. let) trochu upravili az na konec let sedesatych. Zadne pocitace, internetove vyhledavace, mobily...bez moderni techniky je horor hned lepsi. Na druhou stranu to ale taky hodne pripomina "3:15 zemres" nebo Conjuring/Annabelle serii (coz potvrzuje i to, ze Wilsonova hrala v obdobnem prequelu Annabelle 2). Sympaticke a vtipne (a opet podobne Conjuringu) je snaha ukazat nejdriv realitu. A trendy ducharske seance predstavit jako sikovny podvod, z ktereho zije samozivitelka se dvema dcerami. Ale jen do te doby, nez se jako vhodne medium ukaze nejmladsi z nich :) Nektere triky mohly byt trosku lepsi a podobnost s jinymi filmy se nezapre, ale jinak fajn bubakovina pred spanim :) ()

Reklama

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení. Jednička se mi nijak extra nelíbila a upřímně si vůbec nepamatuju, o čem byla. Dvojka, prequel, je ale sympatický horor. Celé to retro je sympatické a hezky se na to kouká. Než se něco začne dít, je půl filmu skoro pryč. A přestože jsem ke konci čekal větší tempo, jsem po titulcích (film obsahuje i potitulkovou scénu, tak vydržte!) celkem spokojený. Nebylo to sice moc strašidelný, ale levitující / běhající po stropě / něco mezi tim holčička je vždycky fajn. A Lulu Wilson se pro to hodí jak ušitá (doslova!). Má v sobě jistý charisma a v budoucnu by byla být fajn herečka. Potěší i Elizabth Reaser, která je stejně pěkná, jako od doby Stmívání. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

O triedu lepšie ako prvý diel, ktorý môžete z filmového hľadiska pokojne vynechať, i keď z toho príbehového sa aspoň úvodne dozviete čo to k veci. Oproti prvej časti herecky výraznejšie, spracovaním kvalitnejšie a vo výslednej hodnote vcelku sledovateľný horor, ktorý v rámci žánru síce neponúka nič nové, ale aspoň po intelektuálnej stránke diváka neurazí. ()

Deratizer 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to špatný. Mrazení to navodilo, napětí i atmosféru to má. Hlavně že to není další démonický horor postavený na nesmyslných zvukových výbojích ala infarktových lekačkách, které jsou tak hororově zásadně klíčové pro mnohé nenáročné diváky, pro něž je horor sračkou, nemá li infarktové lekačky. Čteme to v komentářích dnes a denně. Moje pravidlo zní: Pokud se posrat u hororu, tak z obsahu, nikoliv ze zvukových explozí. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (10)

  • Skutečná desková hra „Hasbro Ouija“ neobsahuje 3 pravidla zobrazená ve filmu. (LUKICKK)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje krátka scéna. (TomX2)
  • Lin Shaye je jedinou členkou filmového ansámblu, ktorá sa objavila aj v prvej časti. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené