Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový názov)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (188)

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Za mě příjemné překvapení. Film své tempo rozjíždí téměř okamžitě a na nudu není čas. Prakticky se furt něco děje a někdo umírá. A musím uznat, že celkem krvavě. Gore je požehnaně, i když se nemuselo někde tak šetřit,.Hodně potěšily praktické efekty, které dali vzpomenout na béčka 70-80. let. Příběhově trošku film kolísá, ale není to vyloženě zle a atmosféra film zase posouvá o něco výš. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na horory, kedysi môj najobľúbenejší žáner sa už v poslednej dobe ani nedá moc pozerať, to už je len samá ohraná ducharina alebo ultralacná vyvražďovačka, prípadne nejaký ten stereotypný homeinvasion a tak som skutočne rád za film, ako je práve Void. A pritom ani toto nie je nejaká vysokorozpočtová áčková záležitosť, práve naopak, ale tvorcovia to točili s láskou a rozpočet použili tam, kde ho aj bolo najviac treba a to je najdôležitejšie. A pritom spočiatku to vyzerá tak neškodne, štandardná skupina ľudí, často využívané prostredie nemocnice a nejaké to menšie tajomstvo, ale prakticky úplne nečakane sa objavia nejaké tie výborné prvky a už mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť, čo sa aj stalo. O nejakej výraznejšej originalite sa tu síce moc hovoriť nedá, film neustále pripomína mnoho iných filmov, už len od Carpentera som si spomenul na tri filmy, Vec, Vládca temnôt a Prepadnutie 13 okrsku, k tomu ešte Hellraiser, Horizont udalostí a pár ďalších, ale keďže všetky tieto filmy sú originálne, nápadité a ich kombinácia je točená s láskou, tak si na to nemôžem sťažovať. Dejovo mi to prišlo po celý čas dostatočne zaujímavé, len som dúfal v nejakú jednoznačnejšiu pointu, toto bolo také nedotiahnuté, ale v tomto žánri mi to zase moc neprekáža. Po hororovej stránke môžem hlavne chváliť, film síce nie je až tak napínavý, atmosférický a nepríjemný, ako by mohol, ale aj tak sa mu darí držať slušnú tajomnú atmosféru a hlavne ponúkne skvelé masky a efekty, ktoré mi tak chýbali. Nájde sa tu viacero parádnych monštier, ktoré teda vedia vyvolať rešpekt a nechýba ani pár drsných úmrtí. Obsadenie určite mohlo byť aj lepšie, postavy sú síce ideálne, ale obsadené dosť nevýraznými hercami, ale zase stále lepšie, než nejakí otravní teenageri a časom som si zvykol aj na týchto hercov. A režijne to v rámci možností ani nemohlo byť moc lepšie. Takže pre mňa je Void mimoriadne príjemné prekvapenie, pocta klasikám prevažne osemdesiatych rokov, ktorá má nielen zaujímavý scenár, ale konečne som zase videl aj parádne monštrá točené klasickým štýlom. Len viac takýchto hororov. 78% ()

Reklama

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Velmi slušný skoro lovecraftovský horor, u kterého si znalci žánru budou chvílemi povzdychávat při rozpoznávání klasik, kterými se inspiroval. Ale pokud se přenesete přes ten mix inspirací z řady žánrových klasik (každý musí rozpoznat minimálně pět filmů, kde si autoři něco půjčili), není důvod proč si nevychutnat v potemnělém obývacím pokoji solidní porci atmosféry temnoty, deprese a staré dobré brutality správně nechuťáckých mechanicko-latexových efektů bez asistence počítačů. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Amatérská vykrádačka H. P. Lovecrafta a celé řady dalších snímků, kterou nadšeně ohvězdičkují pouze milovníci pokleslých hororových béček. Opravdový fanoušek žánru se při sledování Void bohužel ponoří do nefalšované hororové prázdnoty, jelikož režisérská dvojice ve své práci naprosto selhala. Už po pár minutách diváka zarazí toporné herecké výkony a jak se později ukáže, jedná se jen o špičku bílého trojúhelníku. Přidávají se totiž i bídné praktické efekty, které by se hodily spíše někam do osmdesátých let, a především nicotný scénář obalený v neexistující atmosféře. Záhadou pak zůstává, proč se zde Gillespie a Kostanski vůbec pokoušeli o inkorporaci vágní symboliky či budování jakési mytologie, když již od úvodu zjevně nevěděli kudy kam. Jakožto zdejší hororový expert mohu snímku Void udělit maximálně jednu silnější hvězdu. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

No. Celé to bolo také carpenterovské. Mnohé scény mi pripadali ako jasný odkaz na Vládcu temnôt, monštrá zase ako z Veci a nápad s obkľúčením budovy so skupinou ľudí pripomína Prepadnutie 13. okrsku. Všetky tieto prevzaté prvky sú ale poskladané do zaujímavého a fakt podareného celku. Už začiatok bol super a tušil som, že to bude fajnotka. Je to taký kvalitný old school horor. Tajomný a znepokojivý. Krvavý a miestami až odpudivý. S výborným vizuálom a hudbou. Vpodstate bez ľakačiek, ale s parádnou atmosférou. Baví ma keď mi nie je jasné, čo sa deje a čo sa diať bude a len si tak vychutnávam všadeprítomnosť niečoho zlého. Ako sa tak čítam, tak sa mi páčilo skoro všetko. A vlastne som takmer nadšený. Niektoré postavy ma štvali, ale to sa mi stáva často. Dávno som nevidel takýto typ hororu a asi dlhšie ani neuvidím. Má to štýl, šťavu a je to riadne nepríjemné. Carpi by mal radosť podľa mňa. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2016 na filmovém festivalu Fantastic Fest. (Homerking)
  • Natáčelo se v kanadském městě Sault Ste Marie. (Homerking)

Reklama

Reklama