Reklama

Reklama

Filmové hviezdy nezomierajú v Liverpoole

(festivalový názov)
  • Česko Filmové hvězdy neumírají v Liverpoolu (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený podle memoárů Petera Turnera sleduje hravý, ale vášnivý vztah Turnera (Jamie Bell) a výstřední oscarové herečky Glorie Grahameové (Annette Beningová) v roce 1978 v Liverpoolu. Zpočátku bezstarostná a nekonvenční milostná romance mezi legendární femme fatale a jejím mladým milencem rychle přeroste v hlubší vztah, v němž je Turner ten, u koho Gloria hledá útěchu. Jejich vášeň a touha po životě budou prověřeny vnějšími dramatickými okolnostmi a dvojici čeká na společné cestě série velmi nečekaných událostí. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Nudné, na přeskáčku natočené melodrama, kdy mi připadá, že ty nejzajímavější části vynechali a jen je zmínili v dialozích. Nejlepší na celém filmu byla závěrečná autentická scéna, kdy Gloria Grahame převzala Oscara a sladce řekla jen: "Thank you so much!", popadla sošku a před ohromeným publikem opustila pódium. Ta holka měla styl! ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Anete Benningová je skvělá jako Gloria Grahame. V souvislosti s natáčením měla příležitost setkat se s herečkou Terry Moore, starou přítelkyní Glorie, která hrála její nevlastní matku v Kazanově dramatu "Man on a Tightrope"(1953). Annette Beningová se od Terry dozvěděla, že Gloria Grahame si chránila své soukromí a nikdy se nebavila o svém manželovi nebo rodinném životě tako takovém. Byla také velmi tvrdohlavá a podle jedné historky se prý režisérovi Elia Kazanovi podařilo rozplakat Glorii pro jednu scénu ve filmu teprve tím, když jí řekl, že její filmová partnerka Terry Moore je lepší herečka... ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale prostě jsem čekal, že to bude lepší, že to bude emotivnější, ale nakonec se to nekonalo. Jako romance to funguje, ale čím víc se to blíží ke konci, tím je to takové nijaké. Jasně, osud k ní nebyl zrovna milý, ale tohle není příběh, který by dokázal diváka zaskočit. První polovina rozhodně lepší. ()

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem možná trochu více. Film občas zklouzával do klišé scén a příliš tlačil na emoce. Herecké výkony obou hlavních představitelů však byly výborné. Hudba a reálie přelomu 70. a 80. let byly také vydařené. Jako bonus jsem viděla stále roztomile ušatého a sympatického Billy Elliota po 18 letech společně s jeho učitelkou tance, skvělou Julií Waltersovou, která mu zde hrála matku :) ()

desade 

všetky recenzie používateľa

Príbeh celebrít, ktoré vo viere vo svoju jedinečnosť a nenahraditeľnosť odchádzajú z tohto sveta predčasne nie je fenoménom len tejto doby. Je to aj príbeh Glorii Grahame, ktorá začala hereckú kariéru v 50-tych rokoch. Väčšinou bola obsadzovaná do vedľajších rolí, údajne kvôli jej tvrdohlavosti a ťažkej spolupráci s ňou. Ale zahrala si aj zopár hlavných postáv, napr. vo filme In a Lonely Place s Humphrey Bogartom z r. 1950, kde mu bola herecky rovnocennou partnerkou. Talent nepochybne mala. Zaujímal by ma bližšie jej dovtedajší súkromný a rodinný (ak niečo také vôbec existovalo) život. Tiež by to asi nebola veselá story. Dík za titulky eleintron. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se od konce června do začátku srpna 2016 v Londýně a Liverpoolu. Všechny scény odehrávající se v Americe byly natočeny ve studiu Pinewood Studios v Buckingham Shire. (hansel97)
  • Opravdový Peter Turner, podle jehož memoáru byl film napsán, si ve filmu zahrál postavu Jacka. (hansel97)

Reklama

Reklama