Reklama

Reklama

Serenity: Ticho pred búrkou

  • Slovensko Ticho pred búrkou (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diane Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Baker najprv odmieta, ale pokojné vody karibského raja sú už nenávratne sčerené. Výčitky a strach o syna ho začnú ešte viac prenasledovať a začne o návrhu premýšľať. Následná vlna vášní, udalostí a zvratov odhalí aj tie najskrytejšie tajomstvá. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (250)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ak by tento námet spracoval Charlie Kaufman, David Lynch, prípadne Christopher Nolan, tak by som uveril, že ide o veľmi ambiciózny kúsok snažiaci sa prepisovať žáner neo-noir na neo-neo-noir a implicitne poukazovať na nereálnosť fikčných svetov kinematografie a vlastne aj našich životov a našeho vesmíru a tým pádom dráždiť všetkých filmových vedcov a filozofov. Ale ono najskôr ide iba o triler s fajn nápadom, kde ide najmä o ten šokantný zvrat a záverečné scény, kde zase zistíme, že išlo najmä o lásku otca a syna, ale na to dojdete už oveľa skôr. Film ma celkom bavil, či už skutočne, alebo ako guilty pleasure, každopádne išlo o niečo fakt netradičného a som rád, že som do toho išiel. Bohužiaľ výsledok nie je ani dobrý, ani zlý, aspoň teda v mojich očiach. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Čo to kurva malo byť..?!!Vari sa z McConaughey-ho stáva už zapadajúca hviezda,či má najlepšiu slávu za sebou,alebo mu kleslo sebavedomie na tak nízku hranicu že sa musí upísať takýmto scenárom?Myslím,že na takéto niečo nie je odkázaný on ani nik podobný jeho ráže a ja nie som ochotná sa na to pozerať.Od polovice deja mi to dochádza a osudy jednotlivých postáv mi prídu ukradnuté.Po krátkej chvíli držím v rukách diaľkové a vypínam.Druhé šance nedávam.Snímka dodýchala. Radšej nech Matthew zaradí spiatočku a vráti sa tam odkiaľ prišiel..K rom.komédiám.Na tie je ešte stále dosť veľký fešák.Z môjho pohľadu veľké sklamanie. ()

Reklama

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Já nevím já těm mysteriózním vážně nerozumím a nikdy až na pár výjimek sem jim nepřišel na chuť. Vždycky mi přijde, že když se neví kudy kam, tak se vymyslí něco „šokujícího“ co absolutně nedává smyls a napíše se k tomu, že je to mysteriózní, aby se ostatní mohli tvářit, jak to je skvělý počin a jak všemu rozumí. K čemu je děj, který nedává smysl? Kdyby to zůstalo, jako normální kriminálka a jestli ho skutečně zabije a zda se na to přijde, byl bych celkem spokojený, takhle mě z toho akorát rozbolela hlava a cítil sem se okradený o čas. ()

tnp101 

všetky recenzie používateľa

O přítomnosti i obsahu zvratu jsem se náhodou dozvěděl dříve, byl to ovšem důvod, proč jsem se na film rozhodl podívat. Idea jako taková na papíře zas tak šíleně nepůsobí, ale je to ta forma, jakou je podaná. Ve filmu zvrat působí divně a neintegrovaně, herci zase jako nevinné loutky v šíleném experimentu. Film má potenciál stát se guilty-pleasure kultovkou, škoda jen, že je to jinak docela nuda. 50% ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Serenity je unikátny film, no určite nie v dobrom slova zmysle. Steven Knight zrejme úprimne veril svojmu námetu a som si takmer istý, že ho ho previedol na plátno presne tak, ako ho chcel previesť. Toľko diskutovaný príbehový zvrat, ktorý prichádza v približne po hodine diania, však robí filmu skôr medvediu službu. Na jednej strane ním síce dokáže zodpovedať viaceré nezrovnalosti, vďaka nepríliš šťastnému uchopeniu sa však vytrácajú i tie posledné zvyšky atmosféry a záverečná tretina pôsobí ako zdĺhavá dohra, o ktorú sa vlastne nikto neprosil. Podobná látka by pritom pokojne mohla fungovať - hoci i v podobe kratšej epizódy Black Mirror. Knightovi sa to však, bohužiaľ, rozsypalo pod rukami a nakoniec možno oceniť iba určitú originalitu. No je to málo. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama