Reklama

Reklama

Anna sa stará o svojho brata, ktorý trpí vážnou chorobou, a potrebuje neustály dohľad. Súrodenci trávia väčšinu času v dome, z ktorého nemôže Anna odísť kvôli svojej silnej agorafóbii. Keď však jej brat zomrie, zostane v rozlahľom dome úplne sama. Kvôli svojej chorobe nedokáže navštíviť bratov pohreb a znenazdajky sa pred jej domom objaví auto s tromi zlodejmi. Tí si myslia, že osamelá žena je pre nich jednoduchým cieľom, ale pravdou je, že Anna sa po viac ako desiatich rokoch, počas ktorých neopustila svoj dom, naučila používať ho ako svoju zbraň. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (49)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

S klidným svědomím můžete vynechat. Byť hezky natočená, ale jinak nezáživná invaze do domu, který po smrti otce obývá jen jeho agorafobií trpící dceruška. Partička zlodějů se však brzy přesvědčí, že tenhle džob bude nad jejich síly. Shut In se od svých sub-žánrových sourozenců odlišuje asi jen tím vymakaným sklepením, protože napětí si vzalo hodinu a půl dlouhou dovolenou a veškeré násilí tu zastupuje zlomená noha s dekapitovanou andulkou. Plus s jednou loužičkou ze chcanek, ale ta je vedlejší. Jak jste asi poznali, je to vážně slabota - s dalšími variantami (You're Next, Home Sweet Home, Static) uděláte líp. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Na to, že je to Schindler(ova) prvotina je to celkem obstojnej Home Invasion, kterých jsou sice mraky, ale tenhle příběh je okořeněnej o agorafóbii hlavní ženské role. Což mi přišlo jako originální a neokoukanej nápad. Nebýt toho posranýho konce, dám klidně 4 hvězdy. Každopádně si myslím, že tenhle kousek za podívání stojí. Tak trochu netradiční hra kočky s myší. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Oceňujem pokiaľ sa tvorcovia snažia v ktoromkoľvek hororovom subžánri prísť s niečím aspoň málo odlišným. Tak ako na jeden radšej nemenovaný (aby som nevyspoileroval zásadný zvrat) hororový subžáner nahliadal nedávny Hidden, rovnako netradične sa snaží na home invasion nahliadať Intruders. Nie je to síce nič špeciálne, nové, ani nijako ojedinelé, ale prvá hodinka je celkom slušne odsýpajúcou, aj keď skrz naskrz priemernou a obyčajnou naháňačkou po jednom dome s neotravujúcimi postavami, chvíľkami fungujúcim napätím a hlavne veľmi slušným zvratom (ktorý keby nevyspoileroval trailer mohol byť aj celkom prekvapivým). Celé to síce nie je nijako zvlášť násilné, ale to by ani nevadilo, nakoľko extrémna brutalita by sa do podobne nastolenej atmosféry ani veľmi nehodila. S prvou hodinkou som tak bol viac menej spokojný, až dokým Intruders v záverečnej polhodine rapídne nedôjde dych. Následne sú postavy dlhú dobu zatvorené v jednej miestnosti, komunikujú skrz jedno okno, chovajú sa čoraz nezmyselnejšie a film už daný nápad nijako ďalej nerozvíja. Mal som pocit akoby režisér nevedel ako daný zvrat v príbehu vlastne využiť a dostatočne ho zdôvodniť a tak iba zbytočne naťahoval stopáž na aspoň tú hodinku a pol. Zo začiatku tak zaujímavo sa javiaci zvrat ostáva silne nevyužitý, príbeh sa buď nijako nerozvíja alebo rozvíja maximálne nezaujímavým smerom a ostane iba home invasion horor/thriller, ktorý sa síce snažil priniesť niečo aspoň trochu odlišné, ale nápad nedotiahol do konca. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Anna sa stará o svojho brata, ktorý trpí vážnou chorobou a potrebuje neustály dohlad. Súrodenci trávia väčšinu času v dome, z ktorého nemôže Anna odísť kvôli svojej silnej agorafóbii. Keď však jej brat zomrie, zostane v rozlahlom dome úplne osamote. Kvôli svojej chorobe nedokáže navštíviť bratov pohreb a znenazdajky sa pred jej domom objaví auto s tromi zlodejmi. Tí si myslia, že osamelá žena je pre nich jednoduchým cielom, ale pravdou je, že Anna sa po viac ako desiatich rokoch, počas ktorých neopustila svoj dom, naučila používať ho ako svoju zbraň. - Ďalší pre mňa velmi očakávaný horor a mám velkú radosť že vyšli dva horory v dvoch dňoch za sebou. Vedel som, že pôjde o môj najoblúbenejší subžáner Home Invasion, ale netušil som, že sa to bude odohrávať v niekolkých ďalších rovinách. Postupom času sa tu ukázali mierne prvky exploitation a zámerná psychologická hra, ktorá bola pre mňa ako diváka zaujímavá. Intruders nezachádza v prvkoch brutality do žiadnych extrémov a sústredí sa hlavne na psychologický zážitok, ktorý samozrejme nemusí vyhovovať úplne každému. Keď som sa však zamyslel nad tým, aká by bola situácia, keby sa invázia do domu osamelého človeka, ktorý má agorafóbiu, odohrávala v realite, začal si ma námet stále viac získavať na svoju stranu. Herecké obsadenie mi sadlo velmi dobre. Beth Riesgraf je ako psycho žena vcelku uveritelná a výtržníci ma tiež nesklamali, aj keď sa s vagabundmi z hororov ako The Purge alebo You're Next nedajú porovnávať. Dobrému dojmu napomáhajú aj technické aspekty na velmi dobrej úrovni, pričom kamera tentokrát vyhráva nad audiom, aj keď je občas roztrasená, čo podla mňa nebolo zámerom. Nemôžem poprieť, že dej občas stagnuje, čo by sa pri takejto výhodnej stopáži nemalo stávať, ale keďže scenáristov poznám z V/H/S: Viral, určité zlepšenie u nich nastalo. Intruders je ďalším januárovým hororom, ktorý ma nesklamal a som nadšený z toho, ako sa rok 2016 na hororovej scéne kvalitatívne začal. + herec z Dead Snow 2 + herec z Last Shift ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Po námrde aký v hororovom subžánri „home invasion“ spôsobila pred pár rokmi pecka "You're Next" je pre tvorcov očividne ťažké prísť s niečím sviežim či nápaditým, takže to plus-mínus stagnuje, ale každý rok sa objaví pár kúskov, ku ktorým sa aspoň jednorázovo oplatí uprieť zrak. A približne to som čakal aj od novinky "Intruders", resp. po starom "Shut In". Nakoniec to však nič moc nebolo a to napriek tomu, že nešlo o obyčajnú recyklačku a pridanou hodnotou boli oživujúce zvraty. Celkovo to na mňa však pôsobilo akosi fádne; nezaujímavá hlavná hrdinka, nezaujímaví záporáci, predvídateľné naháňačky, málo napätia / teroru / zábavy a v poslednej pol hodine prišla namiesto výrazného finále iba číro-číra nuda. Pár minút po pozretí a už na to začínam pomaly zabúdať; tak nevýrazné sa mi to zdalo. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel v Shreveportu v Louisianě. (rafix)

Reklama

Reklama