Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Veľká Británia The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Štvorica najlepších priateľov prichádza na odľahlé miesto v divokej prírode, aby si uctila pamiatku zosnulého kamaráta. Keď sa cestou späť jeden z nich zraní, skratka cez hustý les sa javí ako ideálne riešenie. Lenže príchodom noci niektorí začínajú mať pocit, akoby ich niekto, respektíve niečo, sledovalo. A majú pravdu... (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (433)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Začne to jako schopná parafráze na Blair Witch, přejde to v takové podivné severské fantasy Troll a skončí to jako béčková komedie od Asylum. Atmosféra mě úplně minula, herci mě neskutečně srali a jediné hezké plus byla ta epesní tečka do xichtu té bábě. Nápad slušný. místy s náznakem dobrého režijního řemesla do budoucna, ale jinak neukočírované, nepromyšlené a zapomenutí hodné. 55%, ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

90% stopáže hodne minimalistický horor, pracujúci hlavne so zvukom. Strašidelný les, čarodejníctvo a pradávny démon, ktorého skrývanie podnecuje divákov strach a fantáziu. Zimomriavkové dobrodružstvo pre tých, ktorí ho radi opakovane (tentoraz si spomeniete na Blair Witch Project aj Predátora). [Sitges FF] ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Americkému režisérovi v britských službách Davidovi Brucknerovi sa v jeho prvom samostatnom celovečernom horore podarilo ma po väčšinu času udržať v správnom napätí a zároveň nevedomosti toho, o čo v príbehu vlastne kráča. Finále patriace skôr kamsi do fantasy žánru síce nebolo úplne podľa môjho gusta, napriek tomu však Rituál radím k tomu najzaujímavejšiemu, čo rok 2017 v rámci hororového žánru priniesol. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě velice slušný horor, který první polovinu příjemně napíná a děsí atmosférou lesa a neznámého monstra a i když se v poslední třetině přepne do akčnějšího tónu, pořád si drží napětí a překvapí originálním a výborně udělaným monstrem. Film je tak na 3*, ale kvalitních monster hororů je tak málo, že tu jednu přidám a s radostí ho doporučím. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že hneď od úvodných scén je zrejmé, o čo Brucknerovi ide a čoho bude ústredné monštrum metaforou. Tie prelínajúce sa zábery spomienok a reality v lese sa opakujú tak často, že to pochopí aj najväčší ignorant. Ale nakrútené je to skvostne, ako tento typ záberov, tak aj snímanie lesa, prípadne pohyb monštra medzi stromami. Štvorica Britov zisťuje, čo sú švédske lesy a ich obyvateľstvo zač a po Midsommare asi málokto bude mať chuť ísť sem stráviť dovolenku. Alebo práve naopak, čísla miestneho turizmu za posledné roky som nesledoval. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (8)

  • Keď skupina vstúpi do zrubu, dvere sa otvoria smerom dovnútra. O chvíľu neskôr, keď Luke (Rafe Spall) otvorí dvere, aby sa pozreli do lesa, dvere sa otvárajú smerom von. (Karamanlis)
  • Znamení, které postavy vidí na stromech nedaleko opuštěné chaty, pochází z tzv. staršího futharku. Jedná se o nejstarší runovou abecedu germánského původu. Znak se nazývá Othila (čte se jako české „o“) a symbolizuje dědictví, vlastnictví, majetek. (Miseet)
  • Film je natočen dle stejnojmenné knižní předlohy od Adama Nevilla. (Miseet)

Reklama

Reklama