Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa B3n k tomuto seriálu (2)

Série 3 (2019) (S03) 

Uff, už v predchádzajúcich sériách mi vadilo nelogické správanie niektorých postáv, v tejto sérii scenáristi naplno popustili uzdu svojej fantázii a priviedli niektoré situácie až do extrému. Som Profesor, mám všetko naplánované do najmenšieho detailu, ale povyberám si nezrelé psychické trosky s absolútne nelogickým správaním, aby mi pomohli s mojím geniálnym plánom na vykradnutie národnej banky.... Pri vykonávaní plánu budú samozrejme trosky vystavované psychicky náročným situáciám a preto si tam dám feťáčky, dve matky malých detí, nezrelých chlapcov, samozrejme ako v každom programovacom seriáli nemôžu chýbať ani devianti... To je tak, keď natáčam niečo len preto, že predchádzajúce série mali úspech, nie preto, že mám nové nápady. Výrazný kvalitatívny pokles oproti predchádzajúcim dvom sériám. Štvrtú sériu dopozerám už len so zaťatými zubami, aby som vedel, ako to skončí. Piatu, ak bude, si už nepozriem. Seriál mal skončiť po dvoch sériách - má silný antiglobalistický náboj. Stal by sa kultovým, sú tam prvky (červené kombinézy, maska Salvatora Dalího, nenásilie, boj za vyššie dobro a pod.) Takéto príbehy majú veľký vplyv na formovanie informačného poľa. Možno preto natočili ďalšie diely, aby sa prvé dve série stratili v množstve balastu... Ktovie. ()

Série 4 (2020) (S04) odpad!

Štvrtá séria, ktorú som dopozeral už len preto, aby som vedel ako to dopadne (piatu určite pozerať nebudem) potvrdila moje podozrenie, že scenáristom došli nápady a bublina kedysi skvelého seriálu spľasla. Odporúčam ľuďom, ktorí boli nadšení z prvej a druhej série tretiu a štvrtú jednoducho vynechať a ušetriť si pár hodín života. Áno, ešte stále je tam skvelý profesor, bezchybne predpovedajúci budúcnosť snáď na 50 rokov dopredu až po najmenšie detaily, ale nezrelé psychické trosky v banke sa stali paródiou na samých seba. Občas som sa bál, že si Tokio vykrúti krk, ako afektovane nakláňa hlavu takmer v každom zábere. Správali sa tak hlúpo, že som miestami držal palce policajtom, resp. Gandíovi. Zo seriálu sa navyše stal neomarxistický výplach s bočnými dejovými linkami, ktoré tam vôbec nemuseli byť. Škoda. ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama