Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (99)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Příběh, který disponuje nesmírnou vnitřní silou - to když je navzdory tvrdé realitě plný života a optimismu ... příběh, který vychází ze skutečnosti - to když vypráví o muži, který se nevědomky oženil s andělem. S andělem převelice kurážným, převelice cílevědomým a převelice nezdolným - s andělem, který jakoby nic nesl na svých bedrech všechnu tíhu jeho osudu a svůj vlastní kříž snad ani nevnímal, takže mu umožnil nejenom brát, ale i rozdávat ... a naplnit tak vlastní vyměřený čas až po okraj. Pochopitelně by se neobešel bez nezištné pomoci všech, kteří neopustili jeho samotného ani jeho anděla - snad i proto, že praví andělé odedávna přitahují dobro a odpuzují zlo ... pokud se nějakým nedopatřením ocitnou na Zemi ... 4,5* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Idea veľmi podobná ako pri Me Before You, takže už len tento fakt tomu ubral na originalite. Dokonca aj tá emočná línia bola viacmenej totožná - rezignáciu striedala nádej a boj o prežitie, a napokon zas prichádzali fázy túžby po smrti. Mňa osobne najviac vzala za srdce tá časť tesne po Robinovom ochrnutí, najmä keď sa mu snažili odčítať z pier, čo chce povedať - napokon z neho vyšlo Let me die... Potom už to bol taký gradačný štandard - roky stabilizácie, relatívneho šťastia, prínosu pre spoločnosť, a t ď. Nehovorím, že som sa nudil, ale bol to taký priemer. V celkovom ponímaní to však bola najmä pekná spomienka producenta Jonathana Cavendisha na svojho otca, ktorý spôsobil revolúciu v zdravotnej starostlivosti o respiračne závislých pacientov. ()

Reklama

applause 

všetky recenzie používateľa

Věděla jsem, o čem film bude, tak jsem čekala průměr a to jsem také dostala. Žádné nadšení, žádné zklamání. Tvůrci si také nemohli nic vymýšlet, když byl film podle skutečné události. Je neskutečné, co všechno Diana, se svým manželem, Robinem překonali, když mu doktoři odhadovali jen pár měsíců života. Snímek byl dojemný, bohužel na konci u mě žádné pocity nevyvolal. Doporučuji. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane plne chápem, že po všetkých tých divočinách, ktoré Andy Serkis postváral u Stevena Spielberga, Petra Jacksona, Ruperta Wyatta, Matta Reevesa, J.J. Abramsa, Riana Johnsona a u Marvelu, dostal chuť režijne debutovať civilnou, komornou a konverzačnou retro drámou a nie megatrikovým a vysokorozpočtovým eposom za ťažké milióny dolárov (tým bol až jeho druhý režisérsky film, Mauglí). Ja ak by som bol režisér, hlavnú rolu by som dal jemu. Andy popiera obecný (a obávam sa, že pravdivý) názor, že (minimálne) polovica Hollywoodu pozostáva z kreténov. Vedel by som, že ak by som ho mal vo svojom filme, kryl by mi chrbát, zásoboval by ma pozitívnou náladou a kolegom by nosil kávu a višňovo-škoricovú, doma pečenú štrúdľu. Andy Serkis je proste moooc príjemný chlapík. Na druhej strane, jeho režisérsky debut je príliš dlhý, príliš štandardný a ide príliš podľa očakávaní. Kasting mohol byť lepší (najviac bodujú vedľajšáci Tom Hollander v dvoj-úlohe a vynálezca Hugh Bonneville alias otec z Paddingtonov). Nádych pre lásku je príjemné a smutné retro, ale na môj vkus príliš nevýrazné a také... no... čo ja viem. A mal som hokej v niektorých postavách. Len asi raz za 30 minút prišla nejaká scéna, záber alebo moment, ktoré ma strhli. Takže asi tak, ale aj tak máš u mňa za snahu palec hore, Andy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Myslel som, že Andy Serkis je väčší frajer a prejaví pri zobrazení takto ťažkého osudu väčšiu odvahu. To platí aj pre scenáristu. Vynára sa ale otázka, či pozitivistický prístup a myšlienka o prežití života naplno ospravedlňuje absenciu hrôz na plátne (sem tam sa niečo objaví), ktoré pri tomto spôsobe života musel Robin a jeho rodina dennodenne prežívať. Každopádne ma prekvapila bohatá výprava a krásna pastelová kamera a samozrejme aj téma, proste sme sa zase dozvedeli niečo nové a tento človek a jeho rodina si takúto poctu zaslúžili. Claire Foy mi ale v podobných úlohách starostlivých žien (First Man) skôr lezie na nervy, viac som si ju užil ako rebelatnku Lisbeth. No a syn nedostane takmer žiadny priestor, čo zase vyvoláva otázku, nakoľko bol film prestrihávaný. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama