Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (5)

muti 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá série ide o krok ďalej voči jednotke, celkovo sa tu dosť pritvrdilo. Kým v jednotke sme videli nechutného stalkera, tu vidíme hroznú šikanu dievčat, ktorá vždy akosi viac zasiahne ako u chlapcov. Nielen šikana samotná, ale aj nenávisť a snaha o vymazanie spomienok na minulosť základnej školy. Oproti týmto postavám je mužský antagonista Rouen vykreslený ako autoritársky líder, ktorý všetko vyrieši zákonom džungle. Človek by povedal, že hlavný hrdina bude ten dobrý, ale vidíme že on je zo všetkých snáď najhorší, lebo jeho manipulácie prekračujú všetky predstavy. Trochu mi je ľúto, že s seriál nezameriava na ten výnimočný školský systém známkovania, ktorý má pripraviť žiakov na skutočný život. Namiesto toho je tento systém iba akýmsi deus ex machina, aby všetky manipulácie do seba zaklapli cez outside the box riešenia problémov. Som zvedavý na tretiu sériu kde snáď už uvidíme viac o projekte White Room. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po pěti letech je krutý manipulátor s výrazem mrtvé ryby a emocionální pařez s hlasem uspavače hadů zase zpět a já se tak můžu kochat jeho dalšími promyšlenými lstmi a úskoky a třeba se i dozvědět něco víc o jeho tajemné minulosti, i když zase až tolik nového druhá série neřekne. Co mě tu ale bavilo, bylo postupné vybarvování se několika dalších charakterů a první opravdová konfrontace hlavního hrdiny s dostatečně nebezpečným soupeřem, která je zakončená velice povedenou a hodně solidně animovanou rvačkou. Druhá série by se dala rozdělit zhruba na tři celky, kdy ten úvodní na lodi a ten závěrečný s testem byly pro mě poměrně zábavné, zajímavé, dozvěděl jsem se během nich pár nových věcí a viděl i některé hodně silné scény. Proti tomu byla prostřední pasáž se sportovním turnajem vlastně docela průměrná, možná až nudná. Pořád mě tento seriál zajímá, nějak nechápu, že může někomu přijít stupidní a celkově nudný, já v něm vidím přesný opak, ale tak každý má právo na svůj názor a kdyby všichni všechno vnímali stejně, tak to by byla teprve nuda… Já jsem stále zvědavý na další díly a víc informací ohledně celého toho „bílého pokoje“, ale teď třeba i na to, jestli se z Ajanokódžiho někdy stane aspoň trochu normální člověk s nějakým náznakem emocí. Série vyřešila jednoho protivníka, ale zároveň ukázala nebezpečnost a motivace jiných, takže mám i díky poslední scéně důvod se těšit na třetí řadu. Pro mě kvalitní podívaná, které ale oproti první sérii (hlavně díky ne moc silné pasáži se sportovním dnem) tentokrát srazím jeden bodík. 8/10 ()

Reklama

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá série přesně navazuje na konec první, kdy tentokrát si to možná o malinkatý stupínek drží úroveň níže, než předtím, ale pořád se tu děje spousta zajímavých věcí. Začátek se může mnohým zdát trochu nezáživný a pomalý, ale konec to naprosto všechno vynahradí. Člověk se tu dozví něco nového o hlavním hrdinovi a několika dalších postavách z třídy D, kterým nebylo předtím věnován skoro žádný prostor, a soupeřivost mezi třídami tentokrát jde trochu na vedlejší kolej, kdy se tato část spíše zaměřuje na vyřešení jednotlivých vztahů mezi postavami a jejich dokreslení divákovi. Divákovi jsou tak zodpovězeny určité otázky, ale získá několik dalších. Po hudební a animační stránce se to drží svého. Každopádně se budeme mít na co těšit v třetí sérii, která by měla být v roce 2023. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Tá druhá séria bola proste iná ako prvá, dosť veľa vecí sa z môjho pohľadu zmenilo a tak isto bola brutálnejšia. Mne to cele pripadalo ako keby som pozeral niečo trocha iné, aj keď zo začiatku s dosť pomalším rozjazdom neskôr bola gradácia deja neuveriteľná. Ja nechápem, ale Ayanokouji mi vôbec nepripadal v prvej sérii až tak ako čistá kalkulačka, ktorá využije ľudí ako sa mu zachce a občas tu máme nejaký záblesk toho, že mu na niekom záleží. Popravde sa mi zdá, že sa koncept hlavného hrdinu Ayanokoujiho trocha zmenil v tejto druhej sérii. Zaujímavé je aj to, že anime nám skoro vôbec neservíruje detaily o tom čo sa vlastne s hlavný hrdinom dialo predtým ako prišiel do tejto školy čo je neuveriteľné, lebo je to už druhá séria a my máme nejaké tie záblesky ala Darling in the Franxx nejakého prostredia. Čo hodnotne prekvapilo je to, že tu máme záporného hrdinu, ktorý stojí za to, ale je dosť zaujímavé, Že Horikita dostala oveľa menej priestoru ako predtým až natoľko, že sa z nej stal obyčajný vedľajší charakter.  Ach áno záporných hrdinov vlastne máme dvoch tak ja myslím toho mužského, aj keď ženský povedal by som, že špión v triede D je tiež zaujímavý. Pravda je aj taká, že v tejto druhej sérii je aj dosť zbytočného balastu, ale nejak mi to v tom celkovom hodnotení až tak nevadí, lebo dôležitý je pre mňa pocit aký som nakoniec mal z celého diela a teda za mňa vo všetkých aspektoch trocha lepšie ako prvá séria. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mnoho ľudí sa z pre mňa akýchsi nepochopiteľných dôvodov o tomto anime vyjadruje ako o veľmi inteligentnej záležitosti. Avšak nech hľadám ako hľadám, stále to tam nevidím. Inteligentné? A v čom presne? V tom samoúčelnom násilí? V tom, že tam len každý každého nenávidí a chce zničiť bez akéhokoľvek zmysluplného dôvodu (samozrejme až na krutého hlavného "protagonistu", ktorého sa city zďaleka nedotýkajú)? Že sa ten seriál snaží tváriť akoby bol o niečom (čím si na začiatku každej epizódy napomáha filozofickými citátmi, ktoré nemajú absolútne žiadnu spojitosť s budúcim dejom), pričom je ale v skutočnosti len zberbou prostoduchých scén o ničom? Že to má neskutočne inteligentné, do najmenšieho detailu vykalkulované plány, ktoré ale zakaždým prídu úplne out of nowhere a nikdy sa nám ani len nepokúsia ukázať zákulisie toho, ako k ním vlastne došlo, vďaka čomu vo výsledku nevyznejú ani trochu vierohodne? Že to má skvelé napísané (jednorozmerné) charaktery, pričom každá z postáv má hĺbku, zmysel, rozvoj a "osobnosť" (pričom sa ale každá správa absolútne neprirodzene, jej motívy sú často len nezmyselne vycucané z prstu a je psychologicky zbabraná)? Že to má vo všetkých smeroch dokonalú hlavnú postavu, kedy nikto a nič nepresahuje jeho inteligenčné a dokonca ani fyzické zdatnosti, nehovoriac o tom, že je úplne odpojený od emócií a nič necíti, čo je neskutočne cool? Aj keď jeho coolovosť je vlastne len povrchná a pochybná, čo sa tvorcovia snažia zaobaliť do akejsi "temnej minulosti", ktorú nám síce vždycky na chvíľku načrtnú, ale nikdy nám nepredložia pádne argumenty ani dôvody, kvôli ktorým by sme im to mali skutočne veriť? Skrátka celý seriál (aj novela) je len nerealistickým pseudointelektuálnym výplodom autorovej hlavy, ktorý nemá ani hlavu ani pätu, ale pritom sa snaží byť absolútne nad veci. Čo samozrejme nevadí, hlavne že to je zábavné, že sa tam stále niečo deje a že je Ayanokoji tak veľmi cool. Hlúpy seriál. ()

Galéria (307)

Reklama

Reklama