Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž v strednom veku prichádza do protialkoholickej liečebne, aby sa zbavil svojej závislosti. Jej rôznorodé osadenstvo však nemusí bojovať len s vlastnými zdravotnými a psychickými problémami, ale aj proti sadistickému vychovávateľovi Masákovi a jeho výchovným metódam, o ktorých si vedie podrobnú evidenciu. V tragikomickom filme so zaujímavým hereckým obsadením je možné nájsť paralely s Formanovým filmom Prelet nad kukučkiným hniezdom, i všeobecnú kritiku dobovej spoločensko-politickej situácie. (RTVS)

(viac)

Recenzie (279)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

......tá doba vzniku tam bola cítiť......takééé nijakéé,ale chcelo to byť o niečom.....alkoholizmus nie je hanba - ale choroba ......no keď myslíte.....sy 303 = F10.....problém je hlavne,že  R.Hrušinský mal vlastne pravdu teda je kladna postava....aj keď tých klaďasov sme mali hľadať medzi pacientami....ja nie....celkový dojem - nepáčilo,skôr ma zaujíma obsadenie ako obsah.... ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Film se odehrává v prostředí protialkoholní léčebny. Zachycuje tragické osudy alkoholiků v léčebně. Hlavní postavou je topič Lexa, který se ocitá v experimentální léčebně s avantgardními metodami. To není můj výmysl, takhle to tvrdil primář. Ale léčebně vládla jiná postava, vrchní ošetřovatel Masák, pěkný parchant, jehož metody často hraničily se šikanou. Masákův bodový systém mě neskutečně štval. ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Trochu mi to pripomenulo "Prelet nad Kukučím hniezdom" v slovenskej verzii, vyznieva však o niečo kontroverznejšie, satirickejšie... som nadšená a tento film radím medzi klenoty československého filmového sveta...odvážny film zobrazujúci realitu kritickým očkom...kdekoli o něco jde, musí u toho být takové svině!!!! a iné perly, ktoré len tak ľahko nevyšumia z hlavy... ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Režisérský vrchol Dušana Kleina s hereckou elitou československého filmu, Tě zavede do prostředí velkých nadějí, ale také neméně velkých, osobních tragedií. Dobrovolné "vězení" s touhou očisty, nebo povinnosti vůči okolí zabírá pouze jen do určité míry. Alkoholismus jedince v kontrastu alkoholismu celé společnosti, hledání možnosti uplatnění a lidské potřebnosti. Výborný dramatický film s lehkým humorným nádechem. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že ještě nejspíš nedokážu posoudit kvalitu všech filmů. Tento film se mi opravdu nelíbil a jeho dokoukaní do konce si ode mě žádalo až nadlidský výkon. Je zde sice spousta výborných herců a např. Rudolf Hrušínský st. si svou roli nekompromisního lékaře náležitě vychutnával ale jako celek mě film prostě nezaujal a dost nudil. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (24)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (viac)

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (viac)

Reklama

Reklama