Reklama

Reklama

Nikdy nehovor nikdy

  • Česko Nikdy neříkej nikdy (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Agenti pod velením Ernsta Blofelda proniknou do US Air Force a zmocní se dvou letadel Tomahawk. Na pomoc je povolán agent 007, který má získat ukradená letadla zpět a zabít Blofelda. Když krutá organizace SPECTRE unese dvě jaderné střely, vydává se James Bond po jejich stopách. Musí nalézt aktivní jaderné hlavice dříve, než jejich ničivá síla bude obrácena proti okolnímu světu. Smrtící stopa vede k Largovi, charismatickému nepřátelskému agentovi a jeho nebezpečné asistentce Fatimě Blush, krásné vražedkyni, která se nejprve pomiluje se svou obětí a pak ji zabije. Bond také objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino, která mu pomůže v boji proti silám SPECTRE, jež se blíží s jednou nukleárních zbraní k zamýšlenému cíli - Washingtonu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (299)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Tak tahle bondovka je fakt síla. Fakt je vidět, že je neoficiální - chybí Barryho hudba, Q je jiný herec, M hraje Edward Fox a starý známý agent Felix se nám proměnil v černocha. Scénář dost slabý, některé scény vyloženě trapné ( Bond s joystickem ) ale zachraňují to Conneryho dialogy a hlášky, kde neuvěřitelný způsobem shazuje sám sebe a celý bondovský mýtus. Je na něm znát, že Bond je mu úplně u ...Max von Sydow tady hraje asi tak dlouho jako v Barbaru Conanovi. ()

Reklama

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Občas něco málo příjemně překvapí (žralok, bitka v sanatoriu, honička motorky a auta, hra o dominantnost nad světem), Connery je pořád dobrý, vidět Rowana Atkinsona ve filmu o Jamesu Bondovi je milé a záporačka Fatima je pěkně nechutná vražedkyně, která si myslí, že je nejlepší na světě. Ale jinak by tohle (doufám) nikdy nemohla být oficiální Bondovka. Je to natočené jak na bramboru. Všechna prostředí jsou hnusná a divná (ani exotika vůbec nefunguje.) No a představitelé M, Q a Many Peny jsou strašní, kdepak takové ksichty vyhrabali? AKTUALIZACE 2022: Ne, tohle fakt ne. Zase jsem viděl kousek, ale tohle nejde. Fatima a Hra o dominaci nad světem jsou asi tak jedinnné dobré  věci, které si tahle doslova a do písmene rádoby  Bondovka (bohužel hodně nevhodně v televizi uváděna mezi těmi oficiálními) působicí místy dojmem home videa  nezasloužila a Connery mě při svém comebacku vůbec neoslovil. Kdyby to upadlo v zapomnění, bylo by to možná lepší. ()

DruidKarel 

všetky recenzie používateľa

737. hodnocený film: No tak tuhle bondovku budu chtít určitě zapomenou, ne proto, že by byla až tam moc strašná, ale proto, že to byla ta nejhorší Seana Conneryho. Ani spousta krásných dam to nazachránilo, protože to byl fakt průser. První polovina byla prakticky o ničem a vlastně se mi dokonce "poštěstilo", že jsem se dostal k verzi, která byla naprosto otřesně nadabována. Písniška otřesná, protivník celkem solidní, ale žádné honičky, technickou líbůstkou nemůžu brát přeci jen hodinky, pero a motorka, na kterí snad ani nic nebylo. Pak ten otřesnej skok i s koněm ze 100 metrové římsy do oceánu, to byla taky kuráž. Vážně, ani krásná Kim Bassinger to nezachránila, i když byla k nakousnutí. 3* jsou maximem a snad je to i přehnané. Jednoznačně sklamání. 3* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„A ak ťa opustím?“ – „Tak ťa podrežem.“ Niektorí menej skúsení diváci tvrdia, že QUANTUM OF SOLACE (alias Bond 22) je v poradí dvadsiatou štvrtou bondovkou, rátajúc do špionážnej 007-ságy hlúpu paródiu CASINO ROYALE (1967) a NIKDY NEHOVOR NIKDY. Posledne menovaná je však „nepravá“ bondovka: kým ostatné produkoval mocný americký producent Albert R. Broccoli (vďaka Kanaďanovi Harrymu Saltzmanovi, ktorý na začiatku 60. rokov 20. storočia kúpil práva na knižky Iana Fleminga, ktorý pracoval v britskej rozviedke a vymyslel postavu Jamesa Bonda) prostredníctvom štúdia United Artists (ktoré v roku 2007 tak ambiciózne kúpil Tom Cruise s kolegyňou Paulou Wagnerovou). NIKDY NEHOVOR NIKDY však pochádza z produkcie 20th Century Fox a Warner Brothers, ktorým sa vo „falošnej“ bondovke podaril husársky kúsok - do hlavnej úlohy prehovorili 53-ročného Conneryho (DR. NO, SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA, GOLDFINGER, THUNDERBALL, ŽIJEŠ LEN DVAKRÁT, DIAMANTY SÚ VEČNÉ), prvého a pre niekoho aj posledného agenta Jej Veličenstva (neskôr ho nahradili napríklad Roger Moore, Pierce Brosnan či Daniel Craig) a to napriek tomu, že na bondovky odjakživa frflal („Triky sú to jediné, čo tie komiksy drží pohromade... ide iba o peniaze.“). Výsledok je rovnako ambiciózny ako priemerný; režisér Irvin Kerschner (HVIEZDNE VOJNY: EPIZÓDA IV – IMPÉRIUM VRACIA ÚDER) sa neprekonáva, scenár je slabý (balet, videohra) a vidieť zvráskavene otráveného Conneryho v jeho životnej úlohe, je skôr bizarné, ako zaujímavé. K tomu Kim Basingerová ako bondgirl, divadelník Klaus Maria Brandauer ako titulný gauner a Rowan Atkinson. P.S. Ešte v tom desaťročí Connery dostal Oscara za herecký výkon v NEPODPLATITEĽNÝCH. ()

Galéria (135)

Zaujímavosti (34)

  • Keď James Bond (Sean Connery) prepadáva cez hradné múry na konskom chrbte, má na sebe košeľu, v nasledujúcom zábere, po dopade do vody, už je iba v šortkách. (Sany33)
  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)

Súvisiace novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (viac)

Reklama

Reklama