Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (viac)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Predloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrajú:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (105)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Historická detektívna séria, ktorá zasadením do času a priestoru môže evokovať špičkový Knick. Tu ale ide najmä o tie prípady, zatiaľ sme tu mali dva a oba boli veľmi odlišné. Spoločné črty ale mali, vrah je vždy doslova vyšinutý, skrýva sa ale za tým temná a krutá minulosť. Obaja páchatelia tak vyvolávajú u diváka aj súcit. Casting sa tiež vydaril, Daniel, Luke a Dakota sa do svojich úloh úspešne položili, len na toho Bruhla si asi budete zvykať dlhšie. Dôraz je kladený na temnú atmosféru v štýle Jacka rozparovača, čo v prvej sérii vedie k viacerým hororovým sekvenciám. V tej druhej dostáva priestor akcia v štýle potýčok s miestnymi gangami a pridáva sa aj nové prostredie Brooklynu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný seriál o pátraní po vrahovi, ktorý traumatizoval celé mesto (veľmi dobre vykreslené) v podobe nezvyčajne brutálneho zabíjania mladých chlapcov (prostitútov). Je pravda, že nie každý diel ma zaujal rovnako, pričom od finálneho rozuzlenia som čakal trošku viac, no to samotné krimi pátranie a skladanie jednotlivých dielikov do výslednej skladačky bolo mimoriadne zaujímavé a bavilo ma po celý čas. A hlavne si dali autori záležať na výprave, ktorá sa odrazila na výbornej atmosfére, rovnako vydarenej a možno i ešte o čosi temnejšej ako bola napríklad v seriály Knick (2014), ktorý sa tiež odohráva v rovnakej dobe a v rovnakom meste (NY). Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najnudnejších seriálov, ktoré som za posledný rok videl, pritom veľmi dobrí herci, ale dej točiaci sa okolo chlapčekov šatičkách ma vôbec nebavil. Navyše je tu veľa scén, ktoré nekorešpondujú s duchom doby na konci 19. storočia - feminizmus, rasová otázka. Videná len prvá séria, možno druhá je lepšia, ale do tej druhej sa už nepustím. ()

Gimli 

všetky recenzie používateľa

Silně vtahující seriál, zejména díky skvělým hercům a vymazlené výpravě, kde se myslelo na nejmenší detaily, jako je třeba koňský trus na ulicích. Výprava tak tvoří významnou složku zábavy při sledování jednotlivých epizod, které jsou scénáristicky dobře zvládnuté a příběh neztrácí dech ani poutavost. ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

Galéria (684)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama