Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Igorovi (Bela Lugosi) se podařilo oživit Frankensteinovo monstrum, ale potřebuje pomoci. Nedaří se mu totiž obnovit monstrum v plné síle, a proto požádá o pomoc Ludwiga von Frankensteina (Cedric Hardwicke). Ten je posedlý myšlenkou získat pro monstrum dokonalý mozek. (topr harley)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (26)

obitus 

všetky recenzie používateľa

V masce Monstra se poprve predstavuje legenda Lon Chaney jr., verneho souputnika mu tvori Bela Lugosi jako zohaveny Ygor. Bohuzel pribeh o putovani tech dvou za dalsim synem Henryho Frankensteina, ktery ma pomoci oslabenemu monstru, je velice slabej. A zpracovani uz nema s Whaleovym originalem spolecneho prakticky nic, coz je nejlepe videt ve chvili, kdy jsou pouzite zabery z prvniho dilu. Ma to sice jeste nejakou tu atmosferu, ale uz to zdaleka neni ono. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kenton a jeho kameramani sa snažia čo najviac navodiť expresionistickú atmosféru a v niektorých scénach sa im to dokonale podarilo. Občas som mal dojem, že pozerám Kabinet doktora Calighariho, avšak stále ide o Universal a film rozhodne za experimentálny označiť nemôžeme. Scenár ďalej rozvíja rodinný príbeh, čo so sebou prináša tak trochu dojem nastavovanej kaše a chovanie postáv niekedy pôsobí hlúpo. Prečo sa toto pokračovanie volá Frankensteinov duch, sa dozvieme zhruba v polovici, avšak žiaden význam pre dej táto rozpačitá scéna nemá. Ja by som ho nazval Monštrum, Frankensteinov syn a Igor. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Návrat ku kvalite. Veľkým krokom vpred (alebo späť?) oproti The Son of Frankenstein je v minutáži, ktorá nie je ani o minútu dlhšia alebo kratšia ako by mala. Scenár je síce len updateom predošlého dielu, ale všetko sedí ako má a dej má až fatálny nádych. Expresionistická réžia, osvetlenie a kulisy sú famózne ako v každom filme Frankensteinovskej série. Lon Chaney ako Frankensteinovo monštrum je dobrý a za maskou je na nerozpoznanie od Karloffa. No na Borisovu bravúrnu mimiku sa Lon nechytá. Postava Ygora je o niečo menej iritujúca ako v predošlom filme a Bela Lugosi predvádza štandardne dobrý herecký výkon. ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

je to hodně slabý film. Vlastně sledovat všechny ty scénarystické velotoče je docela útrpné. " Ano v minulém dílu mi zlomily páteř a mysleli si že jsem mrtvý, ale já to přežil a ted jsem zpět" Tak zhruba v tomto duchu. Často jsem se bavil na účet autorů. Nicméně za hezké přehrávání hlavně Bely Lugosiho dávam 3 hvězdičky. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tyhle "spin-offy" upřímě mám rád. Jsou krátké pěkně udělané a poměrně i strašidelné. Ale Ghost of Frankenstein je bohužel jen takový slabí odvárek skvělého Frankenstein meets the wolf-man, a nepřináší vůbec nic, ani zapamatován hodné scény. Celý film se táhne, ale naneštěstí tu je skvělý Bela Lugosi v roli Ygora, který si to hraní opravdu užívá, horší už to ale je s Chaneym který rozhodně už měl lepší chvilky. Film je průměrný a brzo na něj zapomenu, hlavně díky skvělému Son of Dracula. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (9)

  • Autorem první verze scénáře byl Eric Taylor. Jeho scénář byl však odmítnut jako příliš depresivní. V tomto scénáři Ygor založil pomstychtivé společenství vyvrženců ze společnosti (a la Freaks) a Monstrum mělo sloužit jako jejich zbraň. Ve filmu se měla objevit i postava Wolfa Frankensteina a hrbáče Theodora. Konečnou verzi scénáře napsal Scott Darling, který několik segmentů, i když pozměněných, z tohoto scénáře ponechal. (liquido26)
  • Během přestávek při natáčení kupoval Lon Chaney Jr. dětským hercům zmrzlinu. (liquido26)

Reklama

Reklama