Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (viac)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Seth MacFarlane

Hrajú:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(36)

Dej seriálu odohrávajúci sa 400 rokov v budúcnosti prináša dobrodružstvá prieskumnej vesmírnej lode Orville. Členovia posádky, ľudia a mimozemšťania, sa stretávajú so zázrakmi aj nástrahami vesmíru. (Disney+)

Recenzie používateľa xzajox k tomuto seriálu (2)

The Orville (2017) 

Ak by som Orville hodnotil len ako sci-fi paródiu StarTreku, nedopadlo by to dobre. Napriek skvelým vizuálom a celkom uspokojivým hereckým výkonom ma niekoľko krát riadne vytočili diery v scénári, chýbajúca logika, nesúrodé charaktery postáv (teraz sa mi hodí, aby to bol idiot, tak v tomto dieli bude idiot...). Nie, tieto prvky sú len nosič, podnos, kde nám servírujú rôzne aktuálne témy. Seriál ich divákom predstavuje (niekedy doslova hádže do tváre) a tiež ich rieši (a karikatúrou ukazuje, akí sú niektorí z nás). Toto veľmi podporujem, aj keď: 1. Seriál to robí nasilu a je to cítiť, čiže verím, že to môže hlavne tých dotknutých odradiť - mission failed. 2. Nie vždy ten problém predstavia dostatočne do hĺbky a len to za 40 minút preletia + riešenie je nakoniec nereálne jednoduché - message transmission interrupted. 3. Nie vždy je jasné, ktorá strana chce čo povedať, napríklad v jednej veci som mal opačný názor ako posádka, pričom nakoniec tam bol môj názor presadený... - message lost in translation 4. Toto všetko silno vyvodzuje pocit, že Amerika sa nám snaží nanucovať svoj názor - palivo pre proti-US vetvu našej spoločnosti, ako keby ho už nemali dosť od čias X-files a podobných. Aby bolo jasno, seriál sa mi veľmi páči, užívam si vizuály a nápaditosť a mám rád keď sa niekto venuje aktuálnym spoločenským témam. Ale z chýb v deji už ma bolí čelo aj dlaň a tie témy by som určite riešil iným spôsobom. EDIT po zhliadnutí S3: už koncom druhej série šiel seriál s kvalitou hore. Neviem, či zmenili taktiku, režiséra, alebo scenáristu. Celá tretia až na pár slabších časti už kvalitu udržala. Vyčítal by som len prílišné sustredenie na Moclanský párik, pričom iste majú desiatky iných rás, kde mohli niečo vymyslieť. Nové hodnotenie 71% - 4* ()

Season 2 (2018) (S02) 

Pokračujú v rovnakom trende ako v 1. sérii, až sa mi zdá, že je to naschvál. Kašľať na logiku, prirodzenosť, kašľať na všetko. Chceme dokázať nejakú pointu, tak je jedno, či vznikla úplne dr*nuto a ešte dr*nutejšie ju vyriešime. Ukážeme pointu. Napriek tomu sa na tom dá aj celkom pobaviť. Meh, či nie meh. 57% - 3* ()

Reklama

Reklama