Reklama

Reklama

V prístave

  • Česko V přístavu (viac)
Trailer

V prístave železnou rukou vládne skorumpovaný šéf odborov Johnny Friendly. Ako robotník tam pracuje aj bývalý boxer Terry (Marlon Brando), ktorého sľubne sa rozvíjajúca kariéra sa skončila po tom, ako náročky prehral zápas, aby Friendly mohol zarobiť na stávkach. Jedného dňa Terry nevedomky vyláka Johnyho Doylea, ktorý by mohol proti Friendlymu svedčiť do pasce a cíti sa spoluzodpovedný za jeho smrť.
Legendárna dráma Eliu Kazana bola nominovaná na Oscara v 12 kategóriách a nakoniec získala 8 sošiek, a takmer 20 rôznych ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Klasický príbeh boja jednotlivca s väčšinou, ktorý potiahol hlavne jediný herec. Elia Kazan tu vsadil na Marlona Branda a urobil dobre. Už v tak mladom veku mal tento Pán toľko charizmy a hereckého talentu, že by ho mohol rozdávať hoc aj týždeň a stále by ho mal dostatok na ďalší nadpriemerný film postavený hlavne na jeho osobe. Príbeh boja jednotlivca s väčšinou, v tomto prípade s mafiánskymi odbormi, ktoré rozhodovali o všetkom, nielen o tom kto dostane prácu, tak vďaka nemu dostáva ďalší rozmer, rozmer uveriteľnosti a reálneho stvárnenia hlavného problému. Pravda, za všetkým treba hľadať ženu, ktohovie ako by chudák Terry premýšľal bez svojej prenádhernej Eadie (E. M. Saint), ktorá v jeho prípade poslúžila ako katalyzátor, i keď závere ho už v tomto boji za spravodlivosť trochu brzdila. ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Kazanův styl mi nikdy příliš neseděl, připadá mi moc patetický a přehnaný (přehraný). V V přístavu se to ale drží v mezích, a tak mě z jeho filmů zaujal zatím nejvíc. Skvělý Brando i Bernsteinova hudba, celý příběh je napínavý a má atmosféru. Jediné, co mi občas vadilo, byl přehnaně levicový pohled, jako z Křižníka Potěmkina. Pardon, nemůžu za to, ale mám to prostě tak, že jakmile se ve filmu objeví v jednom záběru velká spousta naštvaných dělníků, začínám couvat. ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

I presto, ze ve filmu chybi snad jediny zaber na more, velmi dobre je zachycena atmosfera v pristavnich docich. Pri sledovani filmu jsme se nemohl ubranit dojmu, ze je film misty dost naivni, coz trochu kazi celkovy dojem. V pristavu je mistrne natoceny film, snad po vsech strankach. Na co ale snad nikdy nezapomenu, je herecky vykon Marlona Branda, jeden z nejvetsich hereckych zazitku, jaky jsem kdy videl. Pro fanousky teto filmove ery a zanru povinnost. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

On the waterfront je príklad starej lásky, ktorá nehrdzavie (niektoré filmové bohužial áno). Videl som ako 12 ročný, bol som nadšený a potom až po dlhých rokoch, našťastie na mojom hodnotení sa nič nezmenilo. Brandonov výkon je jeden z najzásadnejších a najzapamätatelnejších hereckých kreácií nielen 50tych rokov a žiadna zložka filmu za ním v ničom nezaostáva. Mierna naivita v určitých momentoch (najmä scény s kňazom Karlom Maldenom) je vyvážená silným emocionálnym dopadom snímky. TOP 20. 50te roky boli vrcholným obdobím kinematografie. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

V přístavu je můj třetí film od Elii Kazana a bůhví kolikátý film s Marlonem Brandem. V podstatě nezklamal ani jeden z nich, ale přece jenom jsem při pohledu na ty oscarové žně čekala mnohem více. Kdo ví, kdy bych se k tomuto filmu dostala, kdyby nebyl v imdb top 250. Takhle jsem jej zhlédla trochu dříve. Jenže je to vůbec taková výhra? Nevím. Snímek je to docela klasický, nijak nevybočuje ze schématu tehdejších děl. Abyste mě špatně nechápali, Kazan odvedl dobrou práci, ale neprojevil tolik invence. Brando byl vynikající, ale když už ho člověk trochu zná, ví, co asi může čekat, proto ho ani nadstandard nepřekvapí. V přístavu je pěkný film, ale asi nebudu mít potřebu ho někdy vidět znovu. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (35)

  • Role Terry Malloye byla původně určena pro Johna Garfielda, ten však zemřel krátce před natáčením. (Kulmon)
  • Při výslechu je Slim označen jako Mladen Sekulovich, což bylo parvé jméno jeho představitele Karla Maldena. Ten si zvolil pseudonym kvůli svému příliš etnicky znějícímu skutečnému jménu. (Kulmon)
  • Jediný film, který nebyl muzikál, pro který složil hudbu Leonard Bernstein. (Kulmon)

Reklama

Reklama