Reklama

Reklama

Vojnoví psi

  • Slovensko Obchodníci so smrťou (viac)
Trailer 2

Film bol nakrútený podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, kedy sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde ale, ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné... (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (411)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Konečně tady máme film, který nám ukáže důvod, proč USA pořád někde vyvolávají válku. Jde totiž o obrovský byznys se zbraněma. „I když to asi všichni víme a ti co říkají, že to neví, tak jsou už do toho zapojeni.“ No každopádně je to skvěle natočeno, Miles Teller i Jonah Hill hrají své postavy opravdu věrohodně a k tomu je doplňuje krásná Ana de Armas. Panuje u mě velká spokojenost s tímto filmem. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Bavilo i nudilo zároveň. Zajímalo mě, zda se budu bavit i poté, jakmile se pánové začnou ucházet o zakázky pro americkou armádu a dostanou se někam na horkou půdu. Nebavil. Je to utahané a vlastně i zbytečné. Jeden je obratný manipulátor a ulhaná sketa, druhý je naivní trouba, který ctí alespoň určité zásady. Dostanou se k obří vládní zakázce, půjde jim o kejhák, tvůrci se snaží trochu pošpinit systém a nabídnout satirický nadhled, ale divákovi je to šumák. A vůbec jim nevěří, že mají žít na hraně a obchodovat jak žraloci z Wall Street. Nic sofistikovaného se k nám nedostane, dramatického jakbysmet a bohužel i s humorem je to velmi podobné. Možná jen protivný hekavý smích Jonaha Hilla si budu nějakou dobu pamatovat. Todd Phillips chtěl zkusit něco serióznějšího, nicméně vypráví hrozně nezajímavě. A když je divákovi jedno, zda Miles Teller začne zase dělat maséra, nebo Hilla v Bagdádu znásilní deset Iráčanů, je něco špatně. Mnohými skloňovaný Vlk z Wall Street je totálně jiná liga!! ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších filmov roku 2016. David Packouz a Efraim Diveroli ako hlavné postavy sa výborne dopĺňajú, majú jasne rozdelené postavy, aby mohlo prichádzať k vtipným výmenám názorov. Filmový príbeh skvele mapuje zrodenie nenápadných mladých kamarátov náhle žijúcich v luxuse, no stále v ústraní, pokiaľ ide o verejné povedomie medzi veľkými zvieratami v zbrojnom priemysle. Jediné, čo na Vojnových psoch nefunguje na sto percent, je príbehové tempo. Na začiatku sa trocha rozpačito rozbieha sľubná kariéra, čiastkové úspechy sa dostavujú dosť naivne a sprievodný humor občas nasilu nadľahčuje nelegálnosť dodávacieho procesu. Musíme mať síce na pamäti, že predovšetkým David sa dostal do biznisu ako slepé kura k zrnu, predsa len okolnostné podmienky prevozu mohol scenár poňať s väčšou vážnosťou. War Dogs ťažia z atraktívneho prostredia bojových zón a divého Blízkeho Východu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kým Ryan Gosling či Matt Damon kvôli svojim úlohám v rôznych snímkoch podstupujú drastické metódy diét či tréningov, tu Jonah Hill všetkým vytrie zrak vizážou, akoby prehltol 120 kg prasnicu z Oravy určenú na porážku. Tento herec mi bol vždy nesmierne sympatický, no teraz sa zmenil na ukážkového maskota Mc Donaldu, pričom pohľad na jeho osobu bol kadejaký, len príjemný nie. Čo sa týka filmu ako takého, príliš vtipný mi veru neprišiel, no zato "hlášok" v podobe vlasteneckých žvástov bolo viac, ako by si človek prial. Keď k celej tejto maškaráde prirátam ten za vlasy pritiahnutý príbeh o dvojici dementov, ktorí sa od predaja cukrovej vaty ku kšeftu so zlatými tehličkami prepracovali, skutočne ťažko dokážem akceptovať čo sa tvorcovia divákovi (ako som ja) snažia ponúknuť. Vedu z takýchto snímkov robiť neradno. Len ich po prepadnutí veľkej nudy zapnúť, pretrpieť, akceptovať, pokiaľ po emocionálnej stránke zaberú - tak zabaviť sa, no a následne - veľmi rýchlo zabudnúť. Nie, nenudil som sa (!), no viac sa zabavím na youTube pri sledovaní "compilation dog fails". ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Film, který je poplatný době a v podstatě je v podobném duchu, jako je třeba film Pot a krev nebo Vlk z Wall Street. Je tu kus akce, kus dramatu, nějaké to americké téma, sem tam se utrousí nějaký vtip a celkově vzato je to dost dobře natočeno, že Vás to ani na minutu nenechá nudit a zároveň budete vědět, že nekoukáte na úplně laciný blockbuster, jako na spíš hodně slušně zvládnuté a efektivní americké drama. Dvojka Miles Teller a Jonah Hill si tu náramně sedla. Zatímco Miles na mě po lidské stránce působí od počátku jeho kariéry líp, k Jonahovi se pořád tak nějak dostávám. Oba ale mají hraní od boha a celé to zastřešuje Bradley Cooper, který se za ty léta vyšvihl k producentovi podobně laděných filmů a hercovi často i vedlejších, ale význačných rolí. Tady opět neměl chybu. Stačilo ho málo a každá jeho scéna měla punc kvality, která samotný film výrazně vyvyšovala. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (44)

  • Aj keď sa vo filme povie, že skratka AEY nič neznamená, v skutočnosti to boli iniciály detí Efraimovho otca, ktorý prvotne firmu založil – Aaron, Avigail, Avrohom, Efraim a Yeshaya. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Reklama

Reklama