Reklama

Reklama

Vojnoví psi

  • Slovensko Obchodníci so smrťou (viac)
Trailer 1

Film bol nakrútený podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, kedy sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde ale, ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné... (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (411)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Ani jsem v to moc nedoufal, ale snímek mě mile překvapil. Dvojice Teller a Hill se k sobě docela hodí. Trochu mi to připomnělo Obchodníka se smrtí. Pokud je to podle pravdy, tak je to vážně síla. Film je o dvou mladých klucích, kteří se kolem roku 2005 díky Bushově změně ohledně přidělování armádních zakázek neskutečně napakujou. Jak už to tak ale bývá, kdo má moc chce ještě víc. Berou si větší zakázky a přichází komplikace. Ne vše je legální a občas jde i o život. Chamtivost je nakonec rozdělí. Vše se ale nakonec nějak vyřeší. "Bůh žehnej Cheneyho Americe!" ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Není to špatný, pokud budete brát vážně, že dva pětadvacetiletí týpci vydělávají miliardy ve zbrojním průmyslu. Velmi pozitivně hodnotím hlavně to, že film odkrývá, kolik peněz z kapes daňových poplatníků mizí v nábojích a samopalech kdesi v Arabských zemí a na chudé a bezmocné v USA už jaksi nezbývají peníze. Určitě lepší 3 hvězdy! ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Nezaujali ma, tí dvaja vulgárni špekulanti so zbraňami, aby si mohli namastiť vrecká, ZAUJALA ma skôr herečka, ktorá stvárnila manželku, druhej hlavnej postavy, t.j - Milesa Tellera, ANA de ARMAS, mladá ženská s nádhernými očami. Inak, píšem narýchlo, lebo sa ponáhľam, ale aj kebyže mám viac času, tak by som pouvažoval, či sa mám venovať tomuto, čo ma nedokázalo nakopnúť, zo začiatku - parádne, neskôr taký nemastný - neslaný film, s nedotiahnutým scenárom... ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Todd Phillips, zdá se, všechen svůj režisérský um "vystřílel" v roce 2009 u filmu "The Hangover", jelikož od té doby nevytvořil nic, co by tento film překonalo. War Dogs totiž není ani komedie, kterou bych u tohoto režiséra očekával, a není to ani drama, protože dramatické linie jsou zde pouze chabě načrtány a nedovedeny k patřičné pointě. Po celou dobu trvání snímku mi to přišlo jako úplně zbytečný film, který až na pár světlých momentů nenabízí vůbec nic. „Sorry. Don't worry, I have to go first, I'm American.“ ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Spirituálny nasledovník Lord of War, len v odľahčenej forme bez nejakých ráznejších ponaučení, reznutý ľahkou komédiou a unikátnym rukopisom Todda Phillipsa, ktorý už vtedy ukázal, že aj žáner drámy zvládne bez problémov. Ústredná dvojka je pre niekoho (mňa) vysnívanou kombináciou, Jonah Hill sa presne pre takéto role narodil, ich postavy na obrazovke žijú, rovnako tak aj kulisy. Výprava je bohovská a lokácie pôsobia vierohodne, od starých spráchnivených sovietskych skladov v metropole Albánska (Rumunsko) cez trojuholník smrti v Iraku (ani sa neunúvali točiť to štandardne v Maroku, rovno sa točilo v Kalifornii a i tak to vyzeralo uveriteľne) až po slnečné Miami či jordánsky Ammán. Gradácia je perfektná a plynulá, tempo svižné, stále sa niečo deje a len s minimom prestávok, scenár atraktívny, nakoľko s menšími dramatickými prírastkami sa ako taký udial. Pre fanúšikov témy (vojna v Iraku a všetky tie "shady" veci s ňou súvisiace) je War Dogs povinná jazda. Jazda, na ktorú rád kedykoľvek naskočím a zopakujem. --- Bonusy: Pentagon Pie, General Phillips, Access Granted --- (9.10.2017) (13.11.2018) (9.3.2021) (29.6.2021) --- Dobrým doplnkom k filmu je dokument Iraq for Sale a kniha Big Boy Rules, ktorú kurva odporúčam všetkými desiatimi x) --- Od veci poznámka – doteraz nechápem, ako dokázal Lord of War poskytnúť takú nálož v živote reálne využiteľných múdrostí a ponaučení, čo je vzhľadom k obsahu filmu absolútny paradox. (Zatiaľ čo War Dogs ledva jedno x) --- ♪♫ / ♪♫ ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (44)

  • Aj keď sa vo filme povie, že skratka AEY nič neznamená, v skutočnosti to boli iniciály detí Efraimovho otca, ktorý prvotne firmu založil – Aaron, Avigail, Avrohom, Efraim a Yeshaya. (Real Tom Hardy)
  • Obraz západu slnka na pláži, na ktorý sa Efraim (Jonah Hill) díva, je ďalším odkazom na film Scarface (1983), kde bola na stene takmer identická maľba. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Reklama

Reklama