Reklama

Reklama

Vojnoví psi

  • Slovensko Obchodníci so smrťou (viac)
Trailer 2

Film bol nakrútený podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, kedy sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde ale, ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné... (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (411)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Film, který drží nad vodou Jonah Hill, protože Todd Phillips se rozhodně na režijní stoličce moc nepředvedl. Doteď nechápu, že mu hlavouni přiklepli Jokera, protože mě připadá jako rutinní režisér. Příběh je založen na skutečných událostech a pojednává o přeprodejcích zbraní, kteří samozřejmě prahnou po větších a větších zakázkách, až tvrdě narazí, když mají americké armádě dodat obrovské množství zbraní a nábojů. Miles Teller tady působil jaksi nepatřičně a jeho voice over si mohli tvůrci odpustit. Kdybych měl film k něčemu přirovnat, tak je to chudý příbuzný Obchodníka se smrtí. Na druhou stranu se na to dobře dívá a nemusím se plácat do čela kvůli pochybným scénám. Docela povedený vtip byly nakonec tresty, které si borci vysloužili. 4 roky, potažmo 7 měsíců na svobodě pod dohledem je jako plivnutí do ksichtu spravedlnosti. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Mile překvapilo. Hodně zajímavý příběh, pro mě ještě obohaceno o Jordánsko (Ammán), kde jsem rád zpoznával známé místa. Mělo to děj a spád až na pár romantických scén, které ale v zásadě neměli chybět kvůli atmosféře. Jonah Hill a Miles Teller v rolích Efraima a Davida zahráli skvěle. Trošku jsem si i přál aby to neskončilo, protože mě to dost bavilo a povedených scén nebylo málo. Dokonce i ten přiblblý smích Efraima mi nelezl na nervy. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Bezproblémovo sledovateľné, miestami vtipné, s fajn hereckou crew, ale aj tak skrz naskrz maximálne trocha nadpriemerné, pretože War Dogs je film ako taký na buddy komédiu málo komediálny a na dramatický príbeh obchodníkov so zbraňami málo dramatický, dosť neosobný, príliš plytký a neprepracovaný. Jednoducho mix žánrov, ktorý skvelo fungoval napríklad už v mnoho krát skloňovanom Vlkovi z Wall Street, pretože Vlk z každého žánru vyšťavil maximum, ale tu to Phillipsovi skrátka extra nevyšlo. War Dogs neurazia, ale ani nenadchnú. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Přestávám se divit, že Todd Phillips natočil Jokera ve stylu Scorseseho filmů, protože už Týpci a zbraně (český název jsem vzal na milost, neb je to překlad názvu předlohy) jsou na tom podobně a nedá problém představit si, že hlavní role místo Milese Tellera a Jonaha Hilla hrají v nějakém jiném vesmíru Robert De Niro a Joe Pesci. Je to fajn film. Nic přelomového, ale fajn. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Spirituálny nasledovník Lord of War, len v odľahčenej forme bez nejakých ráznejších ponaučení, reznutý ľahkou komédiou a unikátnym rukopisom Todda Phillipsa, ktorý už vtedy ukázal, že aj žáner drámy zvládne bez problémov. Ústredná dvojka je pre niekoho (mňa) vysnívanou kombináciou, Jonah Hill sa presne pre takéto role narodil, ich postavy na obrazovke žijú, rovnako tak aj kulisy. Výprava je bohovská a lokácie pôsobia vierohodne, od starých spráchnivených sovietskych skladov v metropole Albánska (Rumunsko) cez trojuholník smrti v Iraku (ani sa neunúvali točiť to štandardne v Maroku, rovno sa točilo v Kalifornii a i tak to vyzeralo uveriteľne) až po slnečné Miami či jordánsky Ammán. Gradácia je perfektná a plynulá, tempo svižné, stále sa niečo deje a len s minimom prestávok, scenár atraktívny, nakoľko s menšími dramatickými prírastkami sa ako taký udial. Pre fanúšikov témy (vojna v Iraku a všetky tie "shady" veci s ňou súvisiace) je War Dogs povinná jazda. Jazda, na ktorú rád kedykoľvek naskočím a zopakujem. --- Bonusy: Pentagon Pie, General Phillips, Access Granted --- (9.10.2017) (13.11.2018) (9.3.2021) (29.6.2021) --- Dobrým doplnkom k filmu je dokument Iraq for Sale a kniha Big Boy Rules, ktorú kurva odporúčam všetkými desiatimi x) --- Od veci poznámka – doteraz nechápem, ako dokázal Lord of War poskytnúť takú nálož v živote reálne využiteľných múdrostí a ponaučení, čo je vzhľadom k obsahu filmu absolútny paradox. (Zatiaľ čo War Dogs ledva jedno x) --- ♪♫ / ♪♫ ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (44)

  • Scéna, v ktorej vojenská helikoptéra letí naprieč východu slnka, je odkazom na film Apokalypsa (1979). (Real Tom Hardy)
  • Zbraň Corvus TP19 v skutočnosti neexistuje. Skutočná verzia zbrane, na ktorú sa v danej scéne odkazovalo, je brazílska imitácia Beretty 92 – Taurus PT92. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Reklama

Reklama