Reklama

Reklama

Mladého pilota Leonida Zinčenka (Vladimir Maškov) prepustia z vojenského letectva po tom, čo odmietol vykonať absurdný rozkaz. Neskôr získa prácu ako druhý pilot v civilnej leteckej spoločnosti, ale aj tam má problémy s novými kolegami. Byť brutálne čestný a priamy nie je práve najlepší spôsob, ako dobre vychádzať so spolupracovníkmi či nadriadenými. Počas letu do Ázie zachytí jeho posádka tiesňové volanie z vulkanického ostrova po sopečnej explózii a rozhodne sa pomôcť ľuďom, ktorých životy ohrozuje prírodná katastrofa. Civilné lietadlo zmení svoju trasu a vyrazí na záchrannú misiu. Bude to úspech? Zachránia ľudí z ostrova utopeného v láve po výbuchu sopky a zvládnu súboj s mocnými silami nemilosrdnej prírody? Členovia posádky civilného lietadla majú jedinečnú šancu, aby preverili svoje schopnosti. Musia len spojiť sily, odvážne konať ako dobre zohraný tím, a pomáhať si navzájom aj tých v najhorších chvíľach. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (92)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Mrzí mě, že jsem film neviděl před rokem 2022. Dívat se teď na to jak si Rus hraje na moderní zemi (domácnosti plné západního zboží, na silnici auta vyrobená výhradně mimo RU) co se stará hlavně o blaho ostatních (viz scéna asi po půl hodině v tom Bubustánu s neidentifikovatelnou Africkou vlajkou) mi prostě zvedá žaludek. Tomu pocitu ale byl konec v padesáté minutě filmu. Tam začíná velice solidní katastrofická podívaná. Obzvlášť ta část na ostrově. K letu zpět bych sice výsady měl, ale mnohem víc mě (nečekaně) srala tlupa tlustých obstarožních soudruhů v centrále letového provozu. Každopádně, podruhé asi už ne. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Rusáci sa rozhodli držať s Amíkmi krok aj čo sa týka prepálených katastrofických filmov. Expozícia je síce natiahnutá na celú prvú tretina filmu a sledovanie tých trampôt s nadriadenými/synom/priateľkou má drive ako telenovela, no po prílete na ostrovček na ktorom práve vybuchuje sopka (!) a všade sa valí láva to chytí tie správne grády. Civilnosť úvodu je zabudnutá (rovnako ako zákony fyziky), tu sa ide na efekt a emócie. Záchran na poslednú chvíľu je tu za náruč a len čo je jedno nebezpečenstvo zažehnané treba hasiť ďalší fatálny problém. Je to hlúpe, ale pritom napínavé a nepredvídateľné (nikoho normálneho by totiž také zvraty nenapadli), no hlavne zábavné. Takže nakoniec vlastne celkom spokojnosť. 6/10 ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Rymejk sedmdesátkové klasiky Sojuzmultfilmu Putinfilmem dopadl na výbornou! Tedy pokud jste sexuálně značně dezorientován, sbíráte růžový porcelán a krajinky s troubícími jeleny, nemůžete napětím dospat, jestli cigánský krasavec Miguel Lopéz vyprcá v závěru tisícidílného latinskoamerického eposu Končitu Vilalobos i přes ukrutné nástrahy jejího mocného strýce Fernanda Gonzálese, jenž je ve skutečnosti naprosto překvapivě ztraceným trojčetem obou milenců, nebo prostě máte přes devadesát kilo a váš nevkusně otylý pastelový župan je plný kočičích chlupů. Zbylo-li vám ovšem alespoň trochu soudnosti a vkusu, či vám u toho nepraská šprcka při blahoslaveném piglování ségry jako tuhle Livingdedovi, působí to, jako byste zvědavě odkroutili první vrstvu krásné, ručně malované Matrjsošky a uvnitř našli řídké hovno pacienta s úplavicí nebo lovili ojedinělé šťavnaté kousky libového masa z plesnivějícího boršče. Musím říct, že jakmile se problijete hodinou prkenných telenovelolidských trampot kýčovitého pyjonýra a bezprecedentního klaďase Jelimana Jelimanoviče Kokotova a jeho přísného, ale spravedlivého kapitána, soudruha Geroje Otravoviče Pičusina, Hrdiny Sovětského svazu, jsou ta eFiXa skutečně pěkná a povedená, až máte i chuť leccos velkoryse odpustit. Pak však přijde něco, po čem prostě ty teplé pirohy v sobě neudržíte ani po hrsti Kinedrilu. Ten kuchyňský heavyend je čirý hnus, při kterém jsem jen čekal, kdy do vybarvičkovaného záběru, podkresleného kůl homosexuálně heroickou kantátou, vcupitá oslizlá modelka s bělostným úsměvem, protože má intimku, a vrhne zpola natrávené Nestle Krančís do plyšově růžového kožíšku měkouškého králíška Azurita. A mně, kurva, nikdo nauzeu způsobovat nebude!!! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Už dávno som si uvedomil, že s ruskou produkciou dnešnej doby treba počítať a to aj v rámci vysokorozpočtových filmov nielen vojnového žánru. Preto som sa tešil aj na tento ich katastrofický film a opäť som len príjemne prekvapený. Je síce pravda, že na to relatívne hlavné, teda katastrofický motív si treba počkať takmer polovicu filmu, čo býva často zápor, ale tu s tým nemám ani najmenší problém. Celá hodina sa venuje prostrediu pilotov, ktoré mi príde dosť atraktívne a pritom málo využívané, takže ma bavilo sledovať aj túto líniu s prvotriednym, ale nie úplne poslušným pilotom, ktorý sa kvôli svojej povahe dostáva dô rôznych problémov, ale prakticky stále len v tejto oblasti, dej sa z tohto leteckého prostredia nikdy nedostane na dlhšiu dobu, dokonca ešte aj tá romantická línia, ktorá pritom nemá moc priestoru zostane len v rámci nej, teda medzi hlavným hrdinom a inou pilotkou. A našťastie to podporia aj slušné postavy, hlavný hrdina je sympaťák, s ktorým som sa už stretol vo viacerých filmoch, ale ešte viac mi vyhovoval charizmatický starší pilot Vladimir Maškov. A nesklame ani pilotka a tých pár výraznejších vedľajších postáv. No a následne už začne tá druhá, hlavná fáza filmu, ale tiež nie je zase až tak akčná, ako by možno mnohí čakali. Výbuch sopky je atraktívna téma a navyše v kombinácii s lokalitou, z ktorej nie je veľa možností úniku to pôsobí dostatočne osudovo, ale priznám sa, že toto ma dokázalo upútať iba dočasne a posledná polhodina, kedy sa už dej definitívne presunie do lietadiel ma už zase tak moc nebavila, ale ani toto nie je zlé a už som to bez problémov dopozeral až do konca. Takže ani akčná stránka určite nesklame, týchto scén tu zase tak moc nie je, ale vlastne všetka akcia z tretej štvrtiny ma a dosť bavila, je to napínavé, atraktívne a s dostatkom skvelých záberov. Dokonca aj tie úniky na poslednú chvíľu, ktoré mi v iných filmoch skôr prekážajú sa mi tu páčili. Režijne tu v rámci žánru nemám čo vytknúť, Nikolaj Lebeděv sa ukázal, ako schopný tvorca, videl som od neho filmy viacerých žánrov, okrem tohto katastrofického aj vojnový, fantasy a športový a všetky zvládol dobre, pričom mám pocit, že hlavne v poslednej dobe sa zlepšuje. Dobrých katastrofických filmov je málo a tak som rád za každý nový vydarený. Síce tá posledná polhodina mohla byť aj lepšia, ale celkovo ma to dosť bavilo. 72% ()

Matli 

všetky recenzie používateľa

Tak od ruských kolegů bych to nečekal, hodně dobrá práce. Je to sice zbytečně dost dlouhé, ale člověk se alespoň sžije s postavama, takže první hodinka je spíš takový průměrný povídáček, potom se to ale parádně rozjede. Prostě dobře natočené a bál jsem se efektů a ty taky překvapily, tento film určitě není ztráta času. 77% ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

Reklama

Reklama