Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Hanička však miluje šuhaja Jána, a aby všetko dobre dopadlo, je potrebné vziať si na pomoc pekelné sily. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (194)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Co se scenare tyce, dlouho jsem nevidel tak povedenou pohadku. Krasne vykresleno, jak laska vyhraje nad chamtivosti. Ne vsichni herci zahrali dobre, ale neokoukane tvare potesi, zvlast ta od Sandevy:-). Navratil a Nosek jsou vyborni, hlavne druhy jmenovany se do ruznych roli "zmrdu" hodi bajecne. Pekna kamera, dobry vyber lokalit, slabsi vyprava a necitlivy strih. Jeste bych pohadce vycetl urcitou preslazenost. Pribeh je ale pekny a celkove se mi to dost libilo. Videno v Kino Art, 13 divaku. ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Po posledných Troškových útrápách , či už v ,,komédiách,, alebo v rozprávkach, som si pred zhliadnutím filmu myslel, že táto čertovina bude zasa nejaká jeho .íčovina. A konečne ( a som rád), že som sa zmýlil. Film má dôvtip, baví a hlavne ( ač síce trochu vykráda ,,S čerty nejsou žerty,, ) , je klasickou rozprávkou bez nejakých zbytočných nevkusných vsuviek. Film, ktorému dám príležitosť zasa raz sa naň pozrieť. ..... Treba napríklad o čase najtypickejším pre rozprávky. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)
  • Při televizní premiéře v průběhu velikončních svátků 2019 vidělo pohádku téměř 1 300 000 diváků na obrazovkách televize Prima ve dvou uvedeních. (zdeny99)

Reklama

Reklama