Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Too Old to Die Young (2019) 

Vyjadril som sa uz k niektorym castiam, tak co-to iba zhrniem. Ma to velmi pekny vizual, podmanivu kameru a paradny soundtrack. Az teda na obcasne vyrusenie so zableskami a usi trhajucimi zvukmi. Noir z toho sem-tam citit a ma i spravnu atmosferu, avsak mnohokrat je len pre formu a pripadal mi sileny az otravny, neumerne predlzujuci urcity dejovy moment a epizodu samotnu. Postavy na scene vas na zaciatku oslovia a navnadia. Mnohe su osviezujuce, vela je i otravnych az absurdnych a nie kazdy povahovy prerod im uverite. Ked konecne dojde k zbiehaniu linii a konecne ma dojst k ocakavanemu stretu, zaverecny 30minutovy diel ponukne len akesi filozofovanie a par "lubivych kamerovych" zaberov a akciu ako z marvellovky. Serial mnohym urcite nesadne. Samemu sa mi viac pacili niektore konverzacie a hudobny doprovod ako cele opisne linie. Za mna, v ramci zanru len priemer. Cakal som rozhodne viac a rozhodne menej absurdit a neuveritelnej vaty. Hoci mnohokrat "vizualne peknej" vaty. ()

Volume 1: The Devil (2019) (E01) 

Zaujimava forma. Obcas ma to do deja vtiahlo, sem-tam naopak rusilo. Zvlast v scenach, kedy vidno, ze su schvalne spomalovane a natahovane. Policajt "vykracujuci" si doslova mysacimi krokmi k autu v situacii, kedy by tak nerobil a par dalsich. Inak noir ako taky mozem a i tu ma par slubnych momentov. Urcite vsak tomu dam sancu. Nie kazdemu to vsak sadne. Bez jeho prvkov by trval film standardnych 50 min. ()

Volume 2: The Lovers (2019) (E02) 

Tentokrat pohlad na opacnu stranu barikady. "Domacnost" mexickeho kartelu. Obcas to atmosferu ma, ale casto ju aj straca. Kazdopadne kocky su hodene a som zvedavy, ako sa dej premiesi s aktermi v prvej casti. ()

Volume 3: The Hermit (2019) (E03) 

Tento, viacmenej konverzacny diel, ma zatial zaujal najviac. Nove zaujimave charaktery na scene a jeden iskrivy a druhy zvlastny rozhovor v zavere su jeho korenim. S titulkami pocit, ktory ma z noiru salat. Moze byt. ()

Volume 6: The High Priestess (2019) (E06) 

Par zaujimavych momentov utkvie v pamati na dlhsie. Tych desat muzskych prikazani na pozadi reggae songu s troma typkami v tranze bolo fakt epickych. Mlady mexicky parik zatial vnimat len ako nebezpecne, mierne narusene a atraktivne pozlatko. Uvidime, ci nieco rozputaju. Myslim, ze to k tomu smeruje. Navrava to uz i stret "dievcat" na party. V tomto dieli vsak opat forma prekryva a trochu ubera na obsahu. ()

Volume 7: The Magician (2019) (E07) 

Konecne sa linie priblizuju. V hlave mam uz tri mozne konce a tak dufam, ze som ani jeden neuhadol. Kazdopadne zaver ma grady. ()

Volume 9: The Empress (2019) (E09) 

Az na velmi clivy a vizualne i pekne zvukovo podfarbeny zaver, je prva cast epizody miesaninou wtf momentov "per excelance". Od bodov programu schodze az po vyplody niekoho trpiaceho mesiasskym komplexom. Opat raz zvitazila forma. Skoda. ()

Volume 10: The World (2019) (E10) 

Na rozdiel od predoslych, tento je skratkovity, dej "uzatvarajuci" diel, kde nas na zaciatku reziser oblazi par filozofickymi mudrami, ano, mnohe poukazujuce na sucasny neuspokojivy stav "veci". Nasleduju metaforicke obrazy dvoch protipolov, zien, ktore nas sprevadzali celym serialom. ()

Súvisiace novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (viac)

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (viac)

Reklama

Reklama