Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Recenzie používateľa Topco k tomuto seriálu (4)

Too Old to Die Young (2019) 

Seriál-meditácia. Pre milovníkov štylizovaného násilia, stoicizmu, neónov a Cliffa Martineza... Refn si urobil vlastnú neo(n)-noirovú sériu, ktorá je rozhodne len pre pripravených! Po Only God Forgives a The Neon Demon opäť nachádza rovnováhu vo vizuálnej štylizácii (ktorú najviac vychytal v kultovom Drive), no na druhej strane zasa výrazne spomaľuje a tvrdošijne zaradzuje hypnotický, prvý rýchlostný stupeň. Nakrútil si tak 13-hodinový, po-ma-lý, (vy)štylizovaný krimi film; rozdelený do 10 častí (v rozpätí 31-97 minút!), čím narušil klasické seriálové rozprávanie. Balansovanie medzi brakom a umením pokračuje a mnohými je označované za pózu a onaniu. Celkovo však ide o skvelý dôkaz, že hranica medzi „odpadom“ a plným hodnotením môže byť naozaj veľmi tenká. Doporučujem len pre Refnových skalných fanúšikov. ()

Volume 5: The Fool (2019) (E05) 

Túto epizódu (najnoirovejšiu od jednotky) potrebovala táto séria ako soľ! Ozveny Drive. Vďaka Mandy scéne idem do plných! ()

Volume 9: The Empress (2019) (E09) 

Nádych nadprirodzena, vrcholiaci oidipovský komplex, zasnená, miestami zaspatá filozofia, štýlovo štylizovaná prestrelka. Pocity zmiešané, všetko šokujúce pôsobí prvoplánovo. Refn sa po evidentnom finále v 8.časti snaží dať sérii hĺbku. 3,5* ()

Súvisiace novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (viac)

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (viac)

Reklama

Reklama