Reklama

Reklama

Phoenix Forgotten

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli skutočnosť preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jedného z nich rozhodne odkryť pravdu o záhadnej udalosti. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (28)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali tento úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli tento úkaz preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jednej z troch stratených osôb rozhodne odkryť pravdu o tejto záhadnej udalosti. - Na to, aký to malo slušný rozpočet a na to, že to išlo do kín v USA, pomerne výrazné sklamanie. Námet je perfektný a na neopozerané tváre sa pozerá dobre, ale je to pokazené tým, že sa tu nič neukázalo a keď prišlo na hororové sekvencie, boli tu ukázané tak maximálne prihlúpnuté svetelné efekty a hlboké zvuky, čo je tou najhoršou volbou u tohto druhu hororu. Mne Found Footage forma u hororov nevadí, ale tu bola kombinácia záberov z prítomnosti a záberov starých dvadsať rokov, čo pôsobilo hrozne. Ďalším negatívom je absolútne amatérska chyba, kedy tvorcovia do Found Footage konceptu pridali hudbu, čo je úplne nelogické. Keď nad tým tak rozmýšlam, tak tento horor zachraňuje naozaj len tá velmi zaujímavá a podmanivá téma a to, že tento subžáner je v rámci hororu jeden z tých slabších. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Jo, tak jsem bohužel dostal přesně to, co jsem čekal. Teda ne, nečekal jsem, že se tam vlastně nic nestane. Upřímně, ty 2* dávám jenom kvůli perfektně mystickému "úvodu" (já z toho filmu měl pocit,že je snad celý jenom úvod), ve kterém se dozvídáme o podivném zmizení tří studentů a celý film je o tom, jak sestra jednoho z nich vlastně jenom dělá rozhovory a sestřihává videa z bratrovy nalezené kamery. SPOILER Ona se ani do žádného nebezpečí vůbec nedostane, nic nevyšetřuje, jenom pak najde nějakou druhou kameru, kde je natočený to, co se těm třem stalo, samozřejmě není nic vidět. KONEC SPOILERU. Ten začátek fakt nějak působí, ovšem potom to začne být jenom nudné, kdy člověk čeká, jestli z toho bude něco zajímavého... a ono to naprosto splní očekávání, žádný zvrat se nekoná. Takže to je jenom další naprosto obyčejné a ničím nezajímavé found footage. Zlatý Gracefield Incident, ten i přes ty nelogičnosti do tohohle subžánru měl na to dát do něj i něco nového, včetně zvratů. 2* ()

Reklama

ricci.s odpad!

všetky recenzie používateľa

A toto malo byť akože všetko? Dej sa odohráva v prítomnosti aj v minulosti, lenže tá prítomnosť slúži maximálne na zabitie času, pretože nemá žiadny zmysel a nikam nevedie. Found footage zábery z minulosti mali ukázať, čo sa s tými nezvestnými stalo, ale divák sa aj tak nič nedozvie. Prvá hodina filmu - úplne o HOVNE. Pokojne ju preskočte, ak nechcete stratiť hodinu života nadarmo. Potom trio nešťastníkov pobehuje po púšti, počujú divné zvuky, vidia svetlá, na konci (podľa očakávania) všetko trepe, búcha, lieta, trasie sa, divák tradične piču uvidí, a prichádza záver. Toto sa niekde dostalo do kín??? Pôvodne som chcel dať jednu, lebo odpady zvyknem dávať trochu inej "sorte" hororov, ale po chvíľke premýšľania tu vlastne nebolo nič ani na tú jednu. Tut mir leid. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Ufounský horůrek v dokumentárním stylu, který s roztřesenou kamerou působí celkem věrohodně. Jen je tu opět jedna věc, která mě vždycky dokáže naštvat a to ta, že když se něco natáčí, jako mimozemská světla na obloze, tak se přeci budu snažit natočit ty světla a nebudu otáčet kameru na lidi, jak se na to dívají. Bohužel to je ve všech podobných filmech stejné. A také, že se najednou našla kazeta s takovým obrovským důkazem. Jinak se mi film líbil a přiblížil se ke čtvrté hvězdě. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

V roce 1997 se nad Phoenixem objeví trojúhelníkové Ufa. Jelikož k tomu vláda nezaujme žádné stanovisko a jakýsi papaláš si z toho dělá ještě srandu rozhodne se jeden kluk co to tehdy natočil, že se vydá po jeho stopách. Přibere jednu holku a jednoho svého kámoše a jdou to natočit. Tak jdou do pouště tam něco uvidí a zmizí. Film se odehrává naráz jakoby v současnosti kdy je nikdo nemůže najít a sestra jednoho z nich hledá vodítka k jejich nalezení a v minulosti kdy sledujeme to co se s nimi stalo. 60 procent oceňuji téma found footage a Ufo a i to, že tam většinu stopáže není roztřesená kamera (bohužel jde taky kulové vidět takže pokud čekáte nějaké mimozemšťany setkání třetího druhu a podobně nechte si zajít chuť). ()

Reklama

Reklama