Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar, čo však nie je spôsobené technickou chybou ako sa následne preukáže. Will, ako bývalý šéf týmu FBI, ktorý sa špecializoval na záchranu rukojemníkov, si prežil už všeličo, ale toto je extrémna situácia aj pre neho samotného. Požiar sa rýchlo šíri a Will zisťuje, že práve on je podľa polície podozrivý z jeho založenia. Aj keď je práve mimo budovy, bude sa musieť urýchlene do nej dostať, pretože v jednom z najvyšších poschodí je uväznená jeho žena (Neve Campbell) s jeho dvoma deťmi. A to stále ešte nie je všetko, v mrakodrape sa pohybuje ozbrojený gang, s ktorým sa musí Will tiež vysporiadať, pokiaľ chce svojich blízkych zachrániť. Ešte je tu jedna dôležitá vec, ktorá stojí za zmienenie a to, že po vážnom zranení z minulosti má Will jednu nohu amputovanú a používa protézu. Do mrakodrapu v plameňoch vedie len jedna cesta a tou je vedľa stojaci žeriav, z ktorého bude musieť Will do mrakodrapu skočiť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (489)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne veľmi dobré, ale kvôli tomu filmy nepozerám. Chcem sa pobaviť dejom, tu to žiaľ neprišlo. Dizajnovo krásny mrakodrap, Johnson hrá to, na čo stačí, ale inak akčná nuda. Film svojím obsahom patrí skôr do katastrofických filmov spred 25 rokov. Hlavný hrdina tu prekonáva prekážky, ktoré mu neuverí ani rigidný imbecil. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že podobne ako Besnenie aj tento film mi celkom učaroval. Vôbec mi nevadí, že nejde o akčný bojový trhák, práve naopak potešila dávka adrenalínu a akcie. Nie raz som nadýchol pri skvelých záberoch z obrovskej výšky smerom dole. V doslova akrobatických kúskoch sa ťažko verí, že človek s takou stavbou tela akú ma D. Johnoson by to dokázal. Mohol zhodiť pár kíl a dať tomu ešte reálnejšiu formu. Nerozumel som ešte jednej veci, prečo mal afro-americké deti, keď rodičia boli beloši. Aj tak u mňa úspech 80%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zapal člověku dům a poznáš, na čem mu záleží." To je zajímavá myšlenka. Rozhodně zajímavější než souboj Rocka s komandem gangsterů. S Rockovou filmografií se o něj, jeho rodinu a ani náhodně procházející psy prostě nebojím. Proto oceňuju, že mu scénáristi sebrali nohu, aby to bylo alespoň o něco vyrovnanější. Jenže padouši mají své limity, Rock alias pan Sawyer po hladkém mrakodrapu šplhá jak veverka s přísavkami a já jsem si jistý, že zlá gaunerka Xia mi brzy přivodí nějaký ten mokrý sen. Za to díky, ale jinak se celé to "velkolepé" divadlo dá bez problému předvídat, což k napnutí diváka zrovna nepřispívá. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Mrakodrap mohol byť čímkoľvek. Nostalgickým ohliadnutím, adrenalínovým akčňákom alebo strhujúcim katastrofickým filmom. Je však iba nudným B- čkom so slušným rozpočtom, jednou skvelou scénou a hviezdou, ktorá by si mala dávať pozor s kým spolupracuje. Svojim poňatím najviac pripomína slabšiu Povodeň (takže zabudnite na Die Hard alebo Sklenené peklo). Tá takisto pracovala s akčným príbehom v katastrofickým kulisách. Robila to však nápaditejšie, svižnejšie a zábavnejšie.Tešil som sa na to. Moja chyba. 5/10 ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Bezpečnostní expert Will Sawyer (Dwayne Johnson) bude muset riskovat úplně všechno, aby zachránil svoji ženu a dvě děti z hořícího mrakodrapu Perla... Příběh nenabídne nic extra originálního a jedná se o film, který divák brzy po zhlédnutí zapomene. Dwayne Johnson je stále sympaťák a proto bych mu přál nějakou pořádnou ikonickou roli. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (viac)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (viac)

Reklama

Reklama