Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (380)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Klasicky nakrútený survival príbeh nakrútený na základe skutočných udalostí. Čiže nemá čím extra prekvapiť, ale dokáže pohltiť krásnymi zábermi prírody a občas dostať diváka do napätia prostredníctvom scén, v ktorých ide skutočne o život. Kto nemal rád Radcliffeho predtým, nebude ho mať rád ani po tomto filme, ale jeho vyziablé telo a vyhúkaný pohľad sa sem, aspoň podľa mňa, hodili. Ćo do nechutnosti, vedie asi "vytláčanie" červíkov z obrovského "typla" na hlave. ()

vurhor 

všetky recenzie používateľa

Potter se ztratil v džungli, pako jedno. Holt když nemá za zadkem Grangerovou, spoustu věcí spacká. Jungle je určitě zajímavý snímek, protože pěkně zachycuje hrůznou realitu neprobádaných bolivijských džunglí, přičemž vyobrazení toho, když se v nich někdo ztratí, je opravdu děsivé, ale zároveň pozoruhodné. A film si s tím hraje pěkně (scéna s mravenci, brrr). Velká škoda, že film obsahuje zbytečné retrospektivní scény, které ve výsledku atmosféru onoho ztracení celkem utlumuje. První půlka hezky sviští, ta druhá už bohužel tolik ne. Nicméně i tak to stojí za zhlédnutí, už jen protože je to podle skutečných událostí. Btw, Radcliffe nám pěkně herecky dozrál. Mimo Potterů jsem ho jinak neviděl v žádném jiném filmu, tady mi ukázal, že od dob, co přestal být "chlapcem, který zůstal naživu" udělal značné pokroky. Lepší 3* ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Harry Potter úspěšně dokončil studium v Bradavicích a rozhodl se pro další zastávku v džungli, kterou režisér efektně vyobrazil jako místo, které překypuje rozmanitou faunou a flórou a zároveň jako nehostinné prostředí, které nemá daleko k peklu. Nechybí scény, z nichž je cítit bezmoc, zoufalství a beznaděj. Film jasně dává najevo, že nad takovýmito extrémními podmínkami nelze vyhrát, což je velké plus. Na druhou stranu jsem očekával trochu více survival prvků + více konkrétních záběrů na nebezpečná zvířata, hmyz, nebo rostliny. Harry sice musel sežrat ptačí mláďata, vyndat červa z palice a hamtat desítky kilometrů se schnilejma hnátama, ale i tak jsem měl pocit, že ona džungle nebyla fůči němu tak brutální, jak mohla býti. Přes všechny neduhy se však jedná o rozhodně zajímavou podívanou. 70% ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama