Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tienistých zákutiach Hongkongu ukrytá tajná organizácia bojujúca s hordami skackajúcich upírov zverbuje mladíka, ktorý zistí, že je voči nim imúnny. Upíri sú tu odjakživa, len ich vďaka tejto organizácii nikdy nikto nevidel. Svoju základňu maskujú ako odľahlé smetisko s veľkými zelenými kontajnermi, v ktorých skladujú porazených upírov. A lovcami upírov sú nenápadní smetiari. Tim je typický hongkonský tínedžer. Žije so starou mamou a celé dni sa hrá s telefónom. Náhoda ho však privedie do tajnej organizácie, v ktorej má proti upírom bojovať svojou metlou. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (4)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Niekedy sa stane, že mŕtve telo je napadnuté vírusom, ktorý ho donúti nielen dementne sa tváriť, ale predovšetkým s natiahnutými rukami poskakovať ako králik a takto sa pohybovať svetom živých v snahe uloviť nejakú čerstvú krv. Ťažko hodnotiteľný úlet, ako to často býva v prípade ázijských filmov, ktoré ľubovoľne miešajú žánre, hrotia na úplne iných miestach, než je západný divák zvyknutý a sú prešpikované tým špecifickým ázijským humorom, keď si človek nie je istý, či sú výsledné gagy úspešne realizovaný zámer alebo nepodarok. V každom prípade je ale situačný humor ÚTVARU BOJA PROTI UPÍROM posadený na dostatočne prekvapivej úrovni, aby od chvíle, kedy sa naňho človek adaptuje, nestihol do konca nudiť, takže raz za polroka rozhodne nebudem ľutovať že sa na mňa nejaký taký zážitok z plátna vyvalil. A to predovšetkým zásluhou hercov, v prvom rade ústredného puberťáka, ktorý nielen trapoší, ale aj vychováva a civilizuje svoju zombie lásku neodolateľným spôsobom, takže to klasické bitkárske zakončenie, ktoré človek očakával väčšinu stopáže a nedostavilo sa, tam napokon ruší, pôsobí hlúpo a nenápadito a vlastne tam už radšej vôbec nemuselo byť... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mr. Vampire 2017 s hopkajucimi upírmi? Nieco v tom style okorenene o nejake nevyhnutne novinky. Sledujeme pribeh mladika, ktory sa pridal k jednotke lovcov upirov (taka obdoba Ghostbusters), ktora sa maskuje za smetiarov. Po nutnom vycviku sa ale mladik pri prvej ulohe zlutuje nad nadhernou upirkou a postupne ju odnauci hopkat a postupne sa medzi nimi vyvinie vztah. Ale vo finale sa objavi super mega zly hopkajuci upir, ktory da vsetkym poriadne zabrat. To je ale sranda co? Bohuzial nie je. Sice ocenujem, ze tu absentuju trapne vtipy, ale cely cas to je vlastne jedna velka nuda. A to tu hraju aj prvotriedni komici ako Richard Ng alebo Yuen Cheung Yan. Jedneho z clenov jednotky hra aj Chin Siu Ho cim sa kruh s pôvodnym Mr. Vampire uzavrel. Ale napriek striedmej stopazi to ma pomale tempo a az na zaver sa tu vlastne nic poriadne nedeje. Striedaju sa sceny v ktorych trenuju mladika a mladik poludstuje krasnu upirku. Trochu akcie sa dockame az na konci, ale vyzera strasne lacno ako cely film. Namiesto spickovych praktickych trikov, ktore aj po 30 rokoch vyzeraju super sa dockame mizernych CGI pri ktorych sa upiri rozpadavaju na prach jak v prvom Bladeovi. Prilis mi do ladenia filmu nesedela ano obcasne krvave sceny. Takze asi najzabavnejsie v celom tomto podpriemernom filme je cameo Erica Tsanga. Vysledkom nie je katastrofa ale len nudny film. 4/10. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

"Něco mi vrátilo vysílačku." Nemám co zásadně doplnit ke komentáři, který napsal SeanLSD. Zajímavé nápadité hongkongské béčko. Prvek se zombie přítelkyní mě bavil nejvíc (místy byla nelidským, zombie způsobem, roztomilá), škoda, že to neskončilo maličko jinak. ■ Po druhém vidění části filmu: Má to určité kouzlo. Zvedám o hvězdičku. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=xMEmuDDjkfo ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Tang Shui-Wa. (Epistemolog)

Reklama

Reklama