Reklama

Reklama

Vzbura

(festivalový názov)
  • USA Mayhem
Trailer

Derek Cho (Steven Yeun) pracuje ako právnik v spoločnosti Towers a Smythe Consulting. Snaží sa postupne napredovať v podnikovej hierarchii a v rámci svojho zamestnania sa neštíti ani podpásových praktík. Firma sa však k nemu zachová nekorektne a je nečakane prepustený. Práve vtedy sa v budove spoločnosti začne šíriť zákerný vírus ID-7, prebúdzajúci v infikovaných najnižšie ľudské pudy ako sú sklony k násiliu či zvýšená sexuálna aktivita, následkom čoho je celý kancelársky komplex uzavretý do nevyhnutnej karantény. V prostredí chaosu, nepredvídateľných ľudských reakcií a bezmedznej brutality sa nakazenému Derekovi nečakane naskytá šanca zvrátiť veci vo svoj prospech. (Karamanlis)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (90)

Korbitch 

všetky recenzie používateľa

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Towers & Smythe Consulting je obrovská korporácia plná zaneprázdnených zamestnancov pracujúcich pod stresom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď budovu uzavrú kvôli tomu, že sa v nej vyskytli stopy vírusu ID-7. Tento vírus mení osoby na zbesilé monštrá plné agresie. Pracovník Derek Cho (Steven Yeun) a zúfalá Melanie Cross (Samara Weaving) musia spojiť svoje sily, aby prežili osem hodín karantény v budove, ktorá je plná nakazených pracovníkov. - Nakoniec to nebolo až také šialené, ako som kvôli Unrated označeniu čakal, ale stále ide o velmi zábavný horor, ktorý sa odohráva v budove velkej korporácie. Toto prostredie sa v poslednej dobe stáva pomerne populárnym a mne to vôbec nevadí, pretože ide väčšinou o slušné masakre bez možnosti úniku, takže bodycount sa dostane do príjemných výšin. Zaujímalo by ma, prečo sa pán Joe Lynch desať rokov od svojho podareného režijného debutu potuloval hlboko v americkom undergrounde, pretože talent má nesmierny a nemal by nás takto naťahovať. Jeho nadanie je vidieť aj na tom, ako parádne zvládol spracovať scenár od celovečerného začiatočníka. Príbeh má svoju logiku, a aj napriek tomu, že v niektorých štádiách pôsobí až detinsky, pozerá sa na všetko dobre a je to príjemne krvavé. Trochu mi nesadol vzťah ústrednej dvojice a scény, v ktorých boli spolu, pretože medzi nimi nebola aspoň z môjho pohladu žiadna chémia, ale zase som rád, že Samara Weaving sa v posledných rokoch presúva k hororu, pretože austrálskej krásy nie je nikdy dosť. Pochváliť treba hudbu môjho oblúbeného skladatela Stevea Moorea, ktorý sa pomalými krokmi dostáva k hororovej špičke a jeho soundtracky sú lahôdkou. Celkovo som s týmto Mayhemom spokojný a som zvedavý, kam sa účastníci tohto projektu posunú ďalej. + herečka z Ash vs Evil Dead a The Babysitter + herec z Echoes + herečka z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. ()

Reklama

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který lehce připomíná nedávný The Belko Experiment přišel s fajn nápadem. Vezmeme vir a necháme 80 lidí aby se povraždili v jedné budově. Tento koncept zní na papíře fajn, ale zpracování je mírně nadprůměrem. Jedním důvodem je absence větší řežby. Dočkáme se sice nějaké té brutality a krve, ale přesto však námět nabízí mnohem více mechanik a věcí, které by se zde dali použít. Každopádně nic jiného filmu asi vytknout nelze. Rychle se rozjíždí, nechybí mu nadsázka a stejně tak potěší duo hlavních hrdinů. Prvního určitě všichni známe jako Glenna z The Walking Dead ( Steven Yeun) a ženskou roli obdržela herečka, kterou jsme mohli vidět v nedávném The Babysitter (Samara Weaving). Chemie mezi oběma funguje na jedničku. Zbytek je jen do počtu a jedná se spíš o neznámé tváře. Po dokoukání však snímek zanechal pachuť promarněného potenciálu. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Joe Lynch začíná být můj oblíbený režisér. Sice netvoří nic nového a převratného, ale to co dělá, dělá vtipně, brutálně a s láskou. Mám rád tyhle barákový vykosovačky. Oddechová řezničina od které každý zdravý jedinec nemůže čekat zázraky, ale že zabaví na nedělní večer s pytlem křupek. Hlavní hrdina je sympaťák, Samara Weawing je neskutečná roštěnka, krve je dost a konec se mi přesně trefil do nálady. Kdyby příběh nebyl tak nedotažený a Lynch přitlačil na akci i krvi, bylo by to víc než nadprůměrné krvavé béčko. I tak ale slabší čtyřku rád vykouzlím. Trošku slabší než Belko Experiment, k němuž se dočkáme pokračování.70%. ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

právník derek cho se v práci nakazí virem ID-7, který u lidí způsobuje extrémní agresivitu. celá firma, kde pracuje, skončí v karanténě a derek navíc dostane výpověď. nakonec se spojí s výraznou melanie cross a vydají se na cestu plnou pomsty… — připomnělo mi to videohru, kde se musíte dostat přes několik levelů. v “𝟏. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” byl můj oblíbený herec záporáků dallas roberts. má hodně vrahounskej obličej - je VELKÁ škoda, že tam nevydržel dýl. ve “𝟐. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se nacházela kara powell, jež byla krutá, avšak já jí měla ráda. podle mě její postava představovala definici slova girlboss. do “𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐝𝐧𝐢𝐡𝐨 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se dostávali více komplikovaněji. potkali se s irene smythe, se kterou si melanie vyrovnala účty a pak se konečně ocitnuli u šéfa celé firmy. ten se posilnil kokainem (jak jinak) a s derekem se pustili do boje… — overall super gore pohodovka. co se mi ještě líbilo: vztah dereka a melanie, asiat v hlavní roli. :) ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)
  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)

Reklama

Reklama