Reklama

Reklama

Vzbura

(festivalový názov)
  • USA Mayhem
Trailer

Derek Cho (Steven Yeun) pracuje ako právnik v spoločnosti Towers a Smythe Consulting. Snaží sa postupne napredovať v podnikovej hierarchii a v rámci svojho zamestnania sa neštíti ani podpásových praktík. Firma sa však k nemu zachová nekorektne a je nečakane prepustený. Práve vtedy sa v budove spoločnosti začne šíriť zákerný vírus ID-7, prebúdzajúci v infikovaných najnižšie ľudské pudy ako sú sklony k násiliu či zvýšená sexuálna aktivita, následkom čoho je celý kancelársky komplex uzavretý do nevyhnutnej karantény. V prostredí chaosu, nepredvídateľných ľudských reakcií a bezmedznej brutality sa nakazenému Derekovi nečakane naskytá šanca zvrátiť veci vo svoj prospech. (Karamanlis)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (90)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námetom podobné Belkovmu experimentu (2016) no nemalo to také napínavé scény ani takú výbornú atmosféru. Ale na druhú stranu nemôžem ani tvrdiť, že by som sa nudil. Akčných scén je tu pomerne dosť, ani na šetrenie krvou si tu divák nemôže sťažovať (škoda, že väčšinou to išlo mimo obraz) a snímok zaujal aj nápadom. Vírus čo zbavuje ľudí emócií a zábran - slušné. Na priemer to stačí. 60/100 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Režisér talent rozhodně má, sice ukradl klasický koncept patrové vyvražďovačky, kdy musíte postupně stoupat strukturou od protivníka k protivníkovi abyste se vyškrábali na vrchol, ale zase si myslím že akci má daleko zajímavěji zvládnutou než v trošku podobném Resident Evil. Sympatický menší snímeček, který je zde zřejmě omylem uváděný jako horor. 60% ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako minulý rok Ready or not, aj Mayhem je iba pokus o žánrovku. Odlahčený horor, komédia bez vtipu. A už tu, o dva roky skorej je tým jediným zapamätateľným, čo to celé drží nad priemerom, Samara Weaving a jej postava. Hádam, že do RoN bol obsadená na základe tejto role (klepy o dohadzovaní rolí slávnym strýkom sú mi úplne u riti, aj ak sú náhodou pravdivé). A aj keď ide o slabšie kúsky, baba by si na tomto mohla spraviť kariéru. Ona je to trochu diera na trhu (keď pominieme Harley Quinn). Kedy si ju asi všimne Quentin? ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Akčne ladený exploitation Mayhem má vskutku nezáživný rozjazd, druhá polovica filmu sa však zmení vo svižný kancelársky survival, ktorého protagonisti si nič nedarujú a situácia zavinená agresívnym vírusom im poskytne priestor na vybavenie si osobných účtov. Steven Yeun v seriáli The Walking Dead nepatril medzi mojich obľúbencov, tu mi však vôbec nevadil. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Stejně jako na Everly,tak i na Mayheymu mi něco vadilo.Jak napsal Livingvřed,byli to ty kydy,který všichni mleli.Přitom začátek byl skvělej,a bavil mě kurewsky.Jenže pak to dost uvadalo,žádná gradace,úplně zvadlej konec,což mě trochu nakrklo.Myslim, že je škoda tohodle filmu,mohla to bejt pecka.50%. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)
  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)

Reklama

Reklama