Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • Česko Dobrý doktor (viac)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrajú:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(126)

Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) je brilantný mladý chirurg. Je však tiež autista a trpí Savant syndrómom - ojedinelým nastavením mozgu, ktoré posúva genialitu ešte kúsok ďalej. Predsudkov sa dočká dokonca aj od nových kolegov - lekárov, ktorí neveria tomu, že Shaun bude schopný dostatočnej empatie a interakcie s pacientmi. Môže človek, ktorý nemá schopnosť stotožniť sa s ľuďmi, prispieť k záchrane ich životov? Shaun využíva svoje mimoriadne lekárske nadanie, aby zachraňoval svojich pacientov napriek skepse svojich kolegov. Hneď v prvý deň dokáže, že je naozaj výnimočný a zachráni prvý život... (TV Doma)

(viac)

Videá (10)

Trailer

Recenzie (84)

jokino 

všetky recenzie používateľa

Dr. Shaun Murphy as A Good Doc., ma bavil. Autismus, ako istá forma geniality v určitom smere aplikovaná napr. do takéhoto seriálu, prečo nie..(?). 1 a 2 séria, pre mňa dosť dobré, 3 ma už až tak nebavila, Murphyho schopnosti boli viac potlačené do úzadia, bolo to pre mňa nudnejšie a podstatne viac sa riešili medziľudské vzťahy na pracovisku a v súkromnom živote. Ale ako celkový počin, u mňa spokojnosť.. ()

MikyAff 

všetky recenzie používateľa

Freddie Highmore je opravdu úkaz. Autistického doktora jsem mu naprosto celou dobu věřila a dokázala jeho problémy spolu s ním prožívat. Člověk sice může čekat nějakou klasickou doktorskou slátaninu, ale já si to upřímně užívala. Rozhodně se jedná o jeden z těch lepších seriálů z lékařského prostředí, kde si buď postavy oblíbíte, nebo k nim nemáte nějaký hlubší stav, ale snesete je. Konec první série přišel, ani nevím jak a já se těším na tu druhou! ()

Reklama

Drozdo57 

všetky recenzie používateľa

Ach, aké sklamanie a postupné znechutenie. Zo začiatku ma seriál dosť uchvátil. Zvažoval som aj hodnotenie 5*. Shaun ako hlavná postava je skvelý spôsob ako vysvetľovať ľuďom motívy a myšlienky iných postáv. Celkovo sa mi páčili charaktery, interakcie, príbehy, prípady. Proste taká oddychovka z prostredia asi najdiverznejšieho chirurgického tímu na svete. A tam sa začali moje obavy napĺňať. Postupne sa dozvedáme, ako to majú ťažké ženy a menšiny a máme odkazy na rôzne pseudo-podstatné témy dneška. A za všetko môže biely chlap a černoch nemôže nikdy byť rasista aj keď sa tak chová. A seriál každým dielom postupne viac upadá do tejto diery uvedomelosti. Takže sa zo zábavnej oddychovky stáva iba ďalšia snaha o prevýchovu a vzdelávanie nás obyčajného plebsu v témach, na ktorých predsa tak veľmi záleží. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

To, čoho si v rámci tohto seriálu divák do sýtosti užije, je herecké umenie Freddieho Highmorea, ktorého stvárnenie autistického geniálneho doktora bol jeden veľký masterpiece. Veľmi rýchlo som si na jeho postavu zvykol a dokázal s ňou splynúť a spolu s ňou prežívať jednotlivé zaujímavé medicínske prípady ako i trampoty z osobného života. Proste ide o krásny príklad, kedy ma hlavná postava dokázala uchvátiť už od začiatku a nepustiť až do samotného konca poslednej časti. Priznám sa, odľahlo mi, že tento rok vyjde aj druhá séria. Tento projekt si ju určite zaslúži. Skrátka brilantné, taký ľudskejší Doktor House. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplnější seriál jsem už hodně dlouho nezažil. Na jedné straně spousta klišé, někdy až hloupé scény a hloupější dialogy a přes tohle vše jsem všechny díly v pohodě dokoukal a dokonce se mé lepší já v hloubi duše těší na další, možné pokračování. Proč? Protože mi postava Shauna Murphyho, přes všechny tyhle výtky nějak přirostla k srdci. Jeho hlas, gesta, mimika i neustále máchání rukou kolem sebe, tohle vše mi chybí už teď, zhruba deset minut po dokoukání posledního dílu. Takže je vysoce pravděpodobné, že i přes můj nabitý, nejen seriálový kalendář si na tohoto zvláštního kluka někdy do budoucna čas určitě udělám. ()

Galéria (3 695)

Zaujímavosti (23)

  • „Mý rodiče mají nozofobii,“ říká pacient. Jedná se o chorobný strach z nemocí, silnější než klaustrofobie. (sator)
  • V této epizodě zazní skladby: „Perfect“ a „Thinking Out Loud“ od Ed Sheeran. (danielsaf2)
  • Někteří vedoucí pracovníci nemocnice nosí na oblečení zlatý odznak Aeskulapa, starověkého řeckého boha lékařství. Jsou to ti, kteří mají lékařské vzdělání. (sator)

Reklama

Reklama