Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenzie používateľa BrooksW.Here k tomuto seriálu (3)

Království zombie (2019) 

Neskutočná multi-žánrová nádhera, ktorá geniálnym spôsobom kombinuje politický thriller, epické historické rozprávanie a zombie survival horor... Je pre mňa takmer neuveriteľné, akým spôsobom dokázali tvorcovia spracovať tému oživlých mŕtvol (ktorých správanie je mimochodom výborne premyslené) na pozadí historických udalostí s tým, že to vyzerá ako keby sa to naozaj mohlo stať – ja som im to zhltol aj s navijakom a užíval som si každú jednu epizódu s tým pocitom, že je to natočené podľa skutočných udalostí (a vôbec mi nevadí, že nie je 😁). Prepracovaná ponurá atmosféra tomu vynikajúcim spôsobom pridáva na kvalite a k tomu ešte tie kulisy! Skoro som z nich odpadol! Všetky do jednej vyzerajú, ako keby reálne boli z danej doby a to isté platí aj o kostýmoch (každá jedna postava je oblečená do historického "dress-codu", dokonca aj zombíci), vďaka ktorým je celý tento seriál tak nesmierne autentický... Potom tu je ešte veľmi sympatické herecké obsadenie, všetkým ich výkonom som absolútne veril, svoje postavy zahrali bezchybne a popritom (dopĺňaní parádnym soundtrackom) boli ešte aj mimoriadne cool (nevadí mi, že som si zapamätal iba štyri mená 😀). No, a zostáva tu ešte ten jazyk... Mne osobne ani v najmenšom neprekážal, už v prvých minútach som si naň zvykol a naladil som sa na ich vlnu, ale tiež je pravdou aj to, že ak by to bolo v angličtine, hneď by som dal hviezdičku dole, pretože by tam ani trochu nepasovala a dosť by ma vytáčala... Pre zhrnutie, Kingdeom odporúčam úplne každému fanúšikovi zombie tematiky a s čistým svedomím mu môžem dať 9 kráľovských palácov z 10, pretože som naozaj spokojný. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Na zhliadnutie tohto historicko-výpravného a k tomu ešte aj zombie-survival seriálu som sa veľmi tešil a už po jeho prvej sérii môžem povedať, že som úplne spokojný. Tvorcovia sa s ničím nepárali a hneď od prvej epizódy nám začali predvádzať perfektne akčné a dobovo autentické predstavenie, ktoré až do konca nespustí nohu z plynu. Veľmi oceňujem prácu všetkých maskérov, ktorí svojimi schopnosťami dokázali vytvoriť neskutočne desivé oživlé mŕtvoly, ktoré sú dokonca niekoľkonásobne hrozivejšie ako v The Walking Dead... A minimálne rovnaká pochvala patrí aj všetkým kostýmom a settingu, je naozaj vidieť, že natáčanie tohto seriálu muselo stáť naozaj poriadny balík, pretože tu to je vidno úplne vo všetkom – správanie a vzhľad postáv, pevnosti v naozaj zachovalom (priam až nepoškodenom) stave a historické zbrane vytvárajú ten pravý stredoveký dojem. K tomu pridajme ešte premakanú mrazivú atmosféru, za ktorou stojí hlavne pochmúrne jesenné počasie a máme z toho naozaj zaujímavé dielo – kombinácia politického thrilleru a zombie-survival hororu je mimoriadne originálna a do poslednej bodky vyťažená... V tomto prípade nevadí ani to, že som nebol schopný zapamätať si mená viac ako dvoch postáv (nič proti, ale ten ich jazyk teda nie je pre mňa 😄), avšak nič z toho môj konečný dojem nijako nezmenilo. Dávam 9 striel šípom z 10 a už teraz sa nemôžem dočkať druhej série, súdiac podľa parádneho záveru poslednej epizódy si myslím, že bude ešte lepšia ako tá prvá... ()

Série 2 (2020) (S02) 

Nečakal som, že po brilantnej prvej sérii dokáže ísť tento seriál kvalitou ešte vyššie, ale stalo sa... Už predtým tu bolo ohromné množstvo akcie, ale teraz, keď už oživlým mŕtvolám nebráni vôbec nič v tom, aby mohli fungovať aj cez deň, tak seriál dupol na plyn ešte silnejšie a tým pádom si myslím, že prešiel na dokonca ešte vyšší level, na akom bol doteraz (čo je skoro neuveriteľné, pretože už predtým bola jeho kvalita neuveriteľne vysoká). Okrem brutálnej zombie režby, ktorej svedkami sme doteraz mohli byť, prichádza teraz aj niečo úplne nové – úmrtia hlavných a pre dej dôležitých postáv (Juhokórejci sa s tým očividne nepárajú a nemajú potrebu svoju značku poriadne podojiť tým, že nechajú nažive fanúšikovsky obľúbené postavy). Som naozaj rád, že pri sledovaní tohto seriálu som nemal ani jednu vec vyspoilovanú, pretože o to väčší bol môj finálny zážitok (!spoiler!: jediná škoda je, že zomrel Mu-yeong, toho mi bolo veľmi ľúto)... Bolo pre mňa krásne sledovať ako rýchlo plynie príbeh, ktorý ani na moment o nič nezakopne (štvrtú, vysvetľovaciu epizódu nepočítam, tá jednoducho prísť musela). Tvorcovia nám naservírovali nefalšovanú a nadupanú jazdu, ktorá je od začiatku až do konca mimoriadne cool a k tomu ešte tá geniálna hudba, z ktorej mi behal doslova mráz po chrbte... Páči sa mi aj to, že v poslednej časti sa príbeh ako-tak ukončili a ja teraz nemusím čakať, kedy vyjde tretia séria, pretože ten koniec mi prišiel uzatvorený. Ale spin-off film Ashin zo severu si určite niekedy pozriem, no dnes to asi ešte nebude... Druhej sérii dávam 9,5 rán katanou z 10, pretože spolu s The Walking Dead patrí medzi to najlepšie, čo som v zombie žánri doposiaľ videl... ()

Reklama

Reklama