Reklama

Reklama

Čo sme komu zase urobili

  • Česko Co jsme komu zase udělali? (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (180)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Čo tam po tom, že sa jedná prakticky o prevarenú verziu skvelej prvej časti?! Multietnická rodinka Verneuilových sa vracia v plnej zbroji, vybavená skvostnými hláškami, vycibreným situačným humorom a ako čerešničku na torte vám naservírujú nejaké tie prekvapenia v podobe ďalších absurdných situácií. Stávka na istotu je ale miestami dosť citeľná, takže odporúčam pustiť si túto časť s dobrým časovým odstupom, aby ste nemali ten pocit, že sa vám niektoré gagy opakujú. Francúzi to ale aj napriek tomu vedia podať s patričným šarmom a dôvtipom, takže im to vlastne ani nemôžete vyčítať. Obsadenie si zopakovali prakticky všetci herci z prvej časti a to považujem za najväčšiu devízu, pretože toto obsadenie považujem za hlavný tromf celej produkcie. Takže za mňa dva palce hore, vôbec by som sa nenahneval, keby z toho spravili trilógiu. 80%. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Na hranici v principe veselej komedie a moderneho shitu. Vezme sa puding, klobasa, kakao, cesnak, med.. - a vsetko zmixuje: tak je to vtipne, ci ani moc nie? "Bratia" Zid, Cinan, Arab, Cernoch, trocha ironicki, trocha nablbli, 4 pipky k tomu, par gagov - celkom by to uslo. Ale ked uz tam pridali cierne lezby na svadbe, katolickeho knaza v omsovom ruchu ako beha po navstevach (to co za idiota to reziroval?!) atd., tak vaham, co to bolo vlastne.. Nebola to vyslovena tycka, no ale nemalo to k tomu zasa az tak daleko, taky ten "moderny" nablbly humor, kde je velice smiesne, ked sa uzatvara homo-zvazok medzi dvoma zacukrovanymi nevestami ciernymi jak noc a vsade je plno kvetov a vysmiatych kretenskych hosti. 2*, obcas sme sa dokonca aj zasmiali ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Co jsme komu udělali 2. Moc dobrá komedie, která navazuje na výtečnou jedničku o nic horší dvojkou. Celý film se vyznačuje brutálně rychlými dialogy, kterým ani v češtině občas není rozumět, občas je kadence tatatatata a někdy i rychlejší, ale český dabing je výtečný s báječným hlasem Donutila s Balzerovou. Občas jakoby filmu docházel rytmus, ale v té chvíli přijde úžasná scéna s dobrým vtípkem nebo hláškou. Tohle se skutečně povedlo. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

,,Jen konstatuji. To snad ještě můžeme ne? Konstatovat...'' --- Konstatuji, že to bylo slabé. Výluh z jedničky skoro nestál za pousmání. Možná se už ani moc smát nechci, protože není čemu. Jedničku jsem viděl skoro před čtyřmi lety a od té doby mám na lecos o dost jiný názor. Na rozdíl od Frantíků. Ale ať si dál sní Francie svůj multikulti sen a točí si rozverné multietnické LGBT kýčovité komedie ač je v té krásné zemi už nemálo míst, kde by starousedlíci naopak (pokud tam ještě jsou) rádi zaplatili aby se novousedlíci zase vrátili do svých rodných zemí... Z filmu mne nejvíce zaujala krásná Elodie Fontan a jedna zásadní pravda a to že Omar Sy je oprvdu jen jeden. Dávám tedy za dvě lednice s grilem. * * ()

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Není to tak "úderné" jako jednička, ale pořád dobré. Chybou je, že do půlky se jen tak plácají a humor nic moc. Pak už se to celkem vrátí do starých kolejí. Od natočení jedničky uteklo 5 let, takže i nároky na umění jsou dnes vyšší. Už nestačí arab, žid, číňan a černoch. Přibyl ještě "talibánec" a dvě černé lesby. Paráda. Opět jsme na milém rasistickém mejdanu. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama