Reklama

Reklama

Devil in the Dark

  • Kanada The Plateau (pracovný názov)

Po dlhých rokoch bez kontaktu sa dvaja bratia rozhodnú vyraziť do hôr, kam kedysi chodili so svojím otcom a zaspomínať tak na staré dobré časy. Ich cieľom je vrch Plateau, ktorý je v okolí známy tým, že sa tu v minulosti stratil chlapec, ktorý sa nikdy nenašiel. Bratia sa vyberú na lov, to ale netušia, že v horách nie sú jedinými lovcami. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (39)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi zručne nakrútené, nejaké sympatie k postavám tam boli, ku koncu je to aspoň trochu napínavé a horory z lesného prostredia milujem. Takže potenciál tam bol. A tradične hovno z toho. Horor o dvoch bratoch, ktorí sa vyberú na lov a sú prenasledovaní záhadnou bytosťou, mohol skončiť naozaj nadpriemerne, keby scenár robil niekto schopnejší. Vôbec nikam to nedotiahli, monštrum ukázali len na zlomok sekundy, všetky tie flashbacky z detstva hlavných postáv svoj účel vôbec nesplnili, prvá polovica sa neskutočne vlečie a po skončení som z toho zase neostal o nič múdrejší. Ani neviem, či to mám brať ako pokus o sci-fi, alebo survival, alebo na čo sa to vlastne hralo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Pôsobivá a tiesnivá záležitosť s mrazivými poslednými troma sekundami a kvalitnými a prepracovanými - hoci troška nudnejšími - postavami. Dvaja bratia, z nich každý bol od detstva úplne iný, sa vyberú na niekoľko dní na v horore nie zrovna najšťastnejšie územie – do temných, hlbokých a nekonečných lesov, v ktorých v noci znejú divné, hrôzostrašné zvuky. Opatrné a veľmi skromné dávkovanie vyložene strašidelných scén má veľký podiel na tom, že je atmosféra znepokojujúca a napínavá. Nič explicitné, čo mnohým bude vadiť, no mne to práveže vyhovovalo. A treba povedať, že keď už sa konečne začne „niečo“ diať a objaví sa pôvodca škrekov, JE to pôsobivé. Preto zamrzí absencia odpovedí (fantázia je fajn, ale občas by neuškodilo divákovi odpovedať aspoň na niečo) a troška stagnujúce tempo. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po dlhých rokoch bez kontaktu sa dvaja bratia rozhodnú vyraziť do hôr, kam chodili so svojím otcom v detstve a zaspomínať tak na staré dobré časy. Ich terčom je vrch s názvom Plateau, ktorý je v okolí známy tým, že sa tu v minulosti stratil chlapec, ktorý sa nikdy nenašiel. Bratia vyrážajú napriek tomu na lov, ale ešte netušia, že v horách nie sú jedinými lovcami. - Toto je tak premárnený potenciál, že sa to slovami ani nedá popísať. Tie exteriéry sú naprosto dokonalé. A aj keď samotná nádherná príroda nedokáže vytvoriť kvalitný horor, sem stačilo pridať naozaj niečo málo kreatívne a hodnotenie by bolo v extrémnych výšinách. Takto to bola len slabá hra na psychiku diváka, ktorá nevedela, kam chce smerovať, a nielenže to zlyhávalo ako horor, ale ani ako dráma to nefungovalo vôbec správne. Monštrum sa tu mihlo len niekolkokrát, ale atmosféra takmer úplne chýbala. Pochváliť musím ešte aj hudbu a celkovú stopáž. A aj keď na tento horor budem myslieť ešte dlho, nebude to vôbec v pozitívnom zmysle. + herec z The Cabin in the Woods + herec z Torment + herec z The Boy ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Jako bratrské drama v přírodě mi to vůbec nevadilo, protože mám taky bratra a mám rád přírodu, ale jakmile se film pokouší o horor selhává, atmosféra je jen vždycky naznačená, povedli se asi dvě lekačky, monstrum není vidět a pointa ulítla režisérovi na LSD při dopisování scénáře spíchnutýho horkou jehlou v kanadskym bordel zapadáku. 49%. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Jako polodokumentární jedhohubka, proč ne. V podstatě drama dvou bratrů, kteří si nikdy moc nerozuměli, na což měl jistý podíl viny jejich otec. Dokonce bych to bral i jako podobenství o snaze, ale současně nemožnosti navázat znovu jakýkoliv vztah, který byl před patnácti lety zřejmě zcela zrušen. Odpovídal by tomu i bezvýchodný konec, kde ona kreatura je jakousi metaforou. Film se natáčel v čarokrásné přírodě Britské Kolumbie a některé záběry jsou úžasné. Dobrá hudba je místy atmosferická a dává tušit, že přijde něco nepříjemného. Čím méně toho film ukázal, tím lépe.Pokud někdo čeká přímočarý horor, bude dozajista zklamán. Sen a skutečnost se natolik prolnuly, že závěrečná čtvrtina je na divákovi, jak si ji přebere. Kdo to má rád po lopatě, bude možná na konci i zuřit... ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama