Reklama

Reklama

Bokeh

Trailer 2

Obsahy(1)

Na romantické dovolené na Islandu se do nového dne probudí mladý americký pár Jenai (Maika Monroe) a Riley (Matt O'Leary) a zjišťují, že všichni lidé na Zemi někam záhadně zmizeli. Jejich boj o přežití a smíření se se záhadnou a nečekanou událostí je vede k přehodnocování všeho. Nejen toho, co o sobě navzájem vědí, ale také toho, co všechno vlastně vědí o světě. (ČSFD)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (39)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Já tyhle příběhy ve stylu "poslední člověk na zemi" prostě miluju. Je to zajímavé hlavně v tom hledisku, že chcete vědět, jak se to vyvine. Tohle je zase trochu jiné pojetí, spíše vztahové, romanticky dramatické, ale je funkční, a i když vás finále nenaplní, podařilo se obrazově dobře využít islandské lokace. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je Mindwalk, kde by ústredná dvojica filozofov svojimi úvahami utiahla celý film. A kde krásy Mont St. Michel stačia na vytvorenie pozadia. Tu mali tvorcovia k dispozícii opulentné krásy divokého Islandu, ale ani to nestačí. Ústredná dvojica sú typickí vylízaní backpackeri, čo si o Islande určite prečítali na fashion blogu a tak sa tam rozhodli ísť. Ešte k tomu sú to americkí backpackeri, tak sa nedivte, že chlapík v čase skapíňajúcej elektriky plánuje na tretie poschodie ísť výťahom (to ako fakt). Filozofiu ani hlbší zmysel nečakajte, nečakajte vlastne nič. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Riley, ktorý berie život tak ako prichádza a žije prítomným okamžikom. No a Jenai, ktorá potrebuje odpovede na svoje otázky a hľadí aj do budúcnosti. Mne títo dvaja sadli, takže absencia poriadneho príbehu a tempa ma neotravovala. Film má príjemnú muziku a kopec krásnych záberov Islandu ... či už rozostrených, alebo zaostrených. Páčilo sa mi. 3,5* ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Film, na ktorý sa ťažko dá pozerať jednými očami. "Bokeh" má v sebe skvelé momentky, má v sebe veľmi nudné momentky, má v sebe krásne scénky, má miestami trošku nudné dialógy, necháva obrovské množstvo otázok, nedáva dokopy žiadne odpovede a je to vlastne metaforický film. Osobne dávam kredit tomu, že má film veľmi zaujímavý nápad, silný úvod, relatívne obstojný záver, no v strede absolútne tápa a nevie sa pohnúť z miesta. Mám pocit, že sa točíme v kruhoch. Ideme od jedného miesta k druhému, naši hrdinovia neustále prežívajú situáciu inak a možno o tom to vlastne má aj byť. Že sa celá situácia mení. Z toho, čo je najprv desivé, potom fascinujúce a nakoniec absolútne deprimujúce. Herecké výkony oboch hlavných hrdinov sú dobré, no reálne mám pocit, že ten príbeh je neskutočne natiahnutý a nemá sa dokopy kam pohnúť. A potom to zdržuje. Osobne by som od filmu uvítal viac odpovedí na otázky. Lebo nerozumiem v tom dokopy ničomu. Nedočkáme sa vysvetlenia, nedočkáme sa v podstate ničoho. Rovnako ako naši hrdinovia. A možno to preto dokážeme s nimi pochopiť. Lenže mali by sme mať aspoň trošku pocit, že sa niekam hýbeme. Lenže tento film viac menej ostane zaseknutý na mieste. A preto napriek nádherným vizuálnym momentom, dobrej atmosfére a skvelému úvodu nemôžem ísť so svojim hodnotením vyššie. A mrzí ma to. Lebo potenciál tu rozhodne bol. A poriadny. Hodnotenie: C+ ()

Tom_Lachtan odpad!

všetky recenzie používateľa

Spářenost odpudivého art-filmu a velmi dobrého propagačního videa o Islandu... A ne, pár hezkejch záběrů na Island opravdu, ale opravdu neospravedlní fakt, že tenhle film je tak moc hloupý a tupý, že jsem se ze samé nehezkosti toho, co jsem viděl, zabodával kus větvičky pod nehet. O čem to je? Dva mladí lidé jsou na Islandu a najednou jsou tam sami a všichni ostatní vyzmizí. A pronášení hrozně prkenné výzvratky, které zjevně někdo vydává za scénář a střídají u toho dva výrazy a... A je to prostě špatný, fakt hrozně moc, hrát neumí a dialogy jsou na... Geometrický obrazec. S opravdovými herci a scénáristou by to možná nemusela být taková odpornost. Jenže ona je. ()

Zaujímavosti (1)

  • Riley (Matt O'Leary) ve filmu použivá klasický fotoaparát - zrcadlovku značky Rolleiflex německé firmy Rollei. (Dlubal David)

Reklama

Reklama