Reklama

Reklama

Soundscapes - The Sights And Sounds Of Australia

(seriál)
Austrália, 2004, 3x60 min

Obsahy(1)

Úchvatné zábery austrálskej prírody sprevádzané len hudbou Terryho Oldfielda sú rozdelené do 3 častí:

Desert Vision je venovaná vnútrozemiu najsuchšieho kontinentu, ktoré pokrýva zväčša púšť. Scenéria formovaná milióny rokov je miestom extrémnych kontrastov. Kým počas väčšiny roka je krajina pustá a vyprahnutá, počas krátkeho obdobia dažďov exploduje rozmanitosťou farieb a foriem života.
Ocean Colours mapuje svet modrých hlbín obklopujúcich austrálsky kontinent. Tento úžasný a jedinečný podmorský svet je domovom tvorov tých najrôznejších tvarov a veľkostí, ktoré obývajú slávnu veľkú korálovú bariéru, pobrežné vody Tazmánska či nedostupnú krásu pobrežia západnej Austrálie.
Rainforests je časť venovaná dažďovým pralesom. Aj keď tie zaberajú len 0.2% povrchu kontinentu, sú unikátne svojou rozmanitosťou života. Tvorcovia ponúkajú úchvatné zábery zo samého srdca pralesa hýriace rozmanitosťou života. (beso74)

(viac)

Recenzie (1)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Dokument skladajúci sa z troch častí skladá hold kráse Austrálii. Bez zbytočných slov a za doprovodu podmanivej hudby Terryho Oldfielda (starší brat známeho Mikea, ktorý sa v roku 2001 presťahoval do Austrálie) si môže divák vychutnať čaro austrálskych dažďových pralesov, púšti i hlbín oceánov. Aj keď snáď niekedy zamrzí, že sa prostredníctvom komentára nedozvie, čo to práve sleduje, koláž hudby a obrazu má svoje čaro. ()

Reklama

Reklama