Reklama

Reklama

Sculpture: part one

(amatérsky film)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Experimentálny
Česko, 2017, 3 min

Recenzie (4)

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Nedávno som náhodou zhliadol krátkometrážny stupid snímok "Spinner", ktorý natočil akýsi nímand Tomáš Csonka. Pozrel som si to a dovolil si verejne v komentári vyjadriť svoj názor na toto veľdielo. Po pár dňoch mi do internej pošty prišla rozhorčená správa od samotného geniálneho tvorcu, v ktorom som sa dozvedel, že moje bláboly sú mu na smiech a že som totálny ignorant, pretože nedokážem oceniť jeho intelektuálno-avandgardnú tvorbu. Celé to svoje fňukanie zabil histerickým vrieskaním, že som v podstate len primitívny fašista, ktorý doma onanuje pred fotkou Adolfa Hitlera. Chúďa vzťahovačné, útlocitné. Slniečko ukrivdené. Natrel mi to. No zároveň ma vyzval ku tomu, aby som si život osviežil niektorým z jeho ďalších filmových počinov, na ktoré je sám nesmierne hrdý. Pretože vraj on, na rozdiel odo mňa, niečo skutočne dokázal. Sebavedomie, narcizmus a sebeláska sú mu neni cudzie, to musím uznať. Tak som si povedal, že mu dám ešte jednu šancu. Bez predsudkov som si pustil titul "Sculpture: part one". Boli to neznesiteľné tri minúty pseudo artovej úbohosti. Fakt som mal čo robiť, aby som to zvládol dopozerať do konca. Nech si o sebe samozvaný majster experimentálneho filmového umenia Tomáš Csonka namýšľa čo chce, nech si naďalej žije vo svojom (sfetovanom) psycho svete, pre mňa je to obyčajný niktoš, ktorý dokáže natočiť jedine trapný, pózerský, shit-artový odpad! ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, vcelku slušný experimentální kousek – hlavně co se hudebního doprovodu týče. Musím však souhlasit, že ono zařazení „horor“ je tu však opravdu navíc. Nic hororového jsem na tom neshledal ani já. Nicméně tvůrci v sobě určitý potenciál skutečně mají, o tom netřeba dlouho přemýšlet. Takže jen tak dál a budu zvědavý na další tvorbu (režisér jich má těch experimentálních kraťasů docela dost, ale já přece jenom kvůli časové náročnosti vyhledávám spíše ty opravdu hororového ražení / nedá se stíhat čumět na všechno). ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

V poslední době mě Csonka příjemně překvapuje a vždycky, když už si myslím, že jsem našel od Csonky to nejlepší, přijde něco jiného a lepšího. Tenhle film má dost zvláštní atmosféru, která funguje hlavně skrze spojení kamery a hudby. Skončit to kolem minuty a půl, nanejvýš v druhé minutě, bez váhání dám 5*, ale ta poslední minuta mi přišla taková už zbytečná. Jinak se ale jedná o dost zajímavý kraťas. Silné 4* ()

Reklama

Reklama