Reklama

Reklama

Krásny únik

  • Slovensko Náš milovaný karavan (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (60)

easaque 

všetky recenzie používateľa

4* po půlroce jsem si všiml, že jsem neokomentoval tento příjemný lidský film, tak ze vzpomínek tahám co se mi na něm líbilo. Určitě jedna z nejpodstatnějších věcí byl lehký nadhled na stáří a s tím spojenou svobodu pro rozhodování, jak si užít ještě ty poslední chvíle krásně. Herecké výkony byly slušné a role hlavním protagonistům sedli na míru. Určitě se nebudu bránit zopakování, ale věřím že to není film pro mladé či puberťáky, protože ti si z něho nemají co odnést. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Velmi pekny film,aj ked smutny o starnuti dvoch manzelov,staroba moze byt v celku pohodova,ak sluzi zdravie,no v opacnom pripade je to hrozne trapenie na zaverecnej ceste zivotom,chvalim herecke vykony Helen Mirren a Donalda Sutherlanda,ak sa dozijem takeho veku,dufam,ze mi bude sluzit mozog tak ako ma...:-) ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Citom natočený a ešte citlivejšie zahraný príbeh o láske dvoch ľudí, ktorí naozaj vedia, čo znamenajú slová „v dobrom i v zlom“. Celé je to zabalený do krabičky „road moive“, čo nebol zlý nápad. Za slabšie stránky možno dá označiť fakt mierne dlhší pasáž a niektoré nadbytočné scény. Všetky tieto veci však zakryje herecké duo H. Mirren a D. Sutherland. Pekný film o láske, podpore a úcte medzi jedným párom, v podaní hereckých legiend (ako to už predo mnou tu viacerý spomínali). Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert dvoch hlavných protagonistov - Helen Mirren a Donald Surtherland. Helen Mirren ako angličanka znova dokazuje, že s bravúrou zahrá aj typickú američanku so šiltom na hlave... Film hovorí s citom, humorom a občas aj s melanchóliou, ktorá doženie až k sĺzám, o starnutí, chorobe a láske. Ja som stratila minulý rok mamu v pokročilom veku a bohužiaľ som zažila u mamy to čo postihlo aj našich hlavných hrdinov - rakovinu, stratu pamäte a stareckú demenciu. Toto bolo na tomto filme náročné. Ale film sa týmto vážnym témam venuje s takou prirodzenosťou, že v niektorých chvíľach sa proste musíte na trapasoch vyplývajúcich z následkov starnutia až zasmiať. A záver je taký americký, ale čo to znamená - to si pozrite sami. V skutočnosti starnutie a smrť nebýva takto ľahko vyriešené.... ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Scénář, kterým se nedá nic zkazit - manžel je dementní jako náš pes a manželka má rakovinu umně maskovanou pod šedivou parukou z domény www.damske-paruky.eu. A když k dobrému scénáři přidáte herecké hvězdy MirrenSutherland, tak máte na kvalitní počin zaděláno. Z pozice diváka si z filmu odnesete nadprůměrný zážitek, který vás však nedostane z vaší komfortní zóny. 69% Celosvětový příjem k 11. 6. 2019: $ 19,340,538, což je 6,04 násobek rozpočtu ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 3. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama