Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvorcovia:

David E. Kelley

Predloha:

Stephen King (kniha)

Hrajú:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Bill Hodges (Brendan Gleeson) je detektív, ktorý už odišiel do dôchodku, avšak s nevyriešeným prípadom pomäteného šialenca, ktorý napálil ukradnutým mercedesom do davu ľudí, pričom ich šestnásť na mieste usmrtil. Táto nedoriešená vec mu leží v hlave a tlačí mu na svedomie. I preto dni trávi väčšinou chlastom. Svoj vzhľad zanedbáva, podobne i svoj veľký dom, v ktorom žije sám. Kvôli svojej mrzutosti nemá takmer žiadnych priateľov. Okrem bývalého parťáka (Scott Lawrence), ktorý je stále v aktívnej službe, stojí o priateľstvo s ním ešte mladý chalan zo susedstva Jerome (Jharrel Jerome), ktorý mu chodí kosiť trávnik a osamelá a stále atraktívna suseda Ida (Holland Taylor). No jedného dňa ho z existenčného spánku preberie správa od samotného pána Mercedesa (Harry Treadaway), ktorý mu oznámi, že hra sa ešte neskončila. (sochoking)

(viac)

Recenzie používateľa zodiak217 k tomuto seriálu (4)

Mr. Mercedes (2017) 

1. séria 5***** 2. séria 4**** 3. séria 3*** Veľmi ma mrzí, že tento seriál má upadajúcu tendenciu. Počas troch sérií sa z neho úplne vytratil prvotný nápad, námet a zostal len opar prvej série a Mr. Mercedesa inak sa dej pretransformoval v priebehu sérií na niečo iné. Prvá séria bola tak fantastická. Držala diváka v neustálom napätí, dej gradoval, vytvárali sa neočakávané zvraty a udalosti a nevedel som sa nabažiť každej ďalšej scény, bolo to tak silné, šokujúce a návykové, že divák nevie prestať až do poslednej scény. Druhá séria však priniesla niečo úplne iné a bolo ťažké postaviť celú sériu na niekom, kto je len v kóme a akože ovláda ľudí a ich mysle z kómy. Šialené a šokujúce, no predsa len tam bola tá náväznosť na prvú sériu a stále to bolo tajomné. Dokáže sa z toho Mr. Mercedes dostať? Čo opäť vyvedie ako zatočí s osudom. No záver bol maximálne katastrofálny, šokujúci a za mňa hlúpy. Akoby chceli celý seriál pochovať už druhou sériou. Nuž a tretia séria bola už len nanovo vybudovaný príbeh s pôvodnými hercami, ktorý úplne stratil námet z prvej série. Mohli si na to vytvoriť spin off a nemuseli to ťahať takto. Úplne ten seriál pochovali. Napriek všetkému Brendan Gleeson je tak skvelý herec, že postaviť celý seriál na ňom bol výborný ťah. Herecké obsadenie sympatické, oceňujem Holland Taylor a rovnako aj dinamiku príbehu. Po prvej sérií, ktorá bola fantastická jednoducho neviete prestať aj keď tempo a napätie a dej samotný upadá. Rozhodnej je to však seriál, ktorý sa oplatí vidieť. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Fantastická séria jedného fantastického seriálu. Seriál začína tak šokujúco, že vyslovene nechápete čo sa deje a tak rýchlo vás vtiahne do deja, že ste z toho mimo a hltate každú jednu scénu. Tá dramatickost a napätie, ktoré sa tvorcom podarilo vytvoriť občas mrazí, občas sa usmejete vďaka cynicko - sarkastickemu štýlu Brendana Gleesona, ale neviete prestať až do poslednej scény. Celá výstavba tejto série je geniálna až na samotný záver, ktorý som vôbec takto nečakal a zmenil by som ho, no keďže to točili podľa knižnej predlohy, veľmi si zrejme vymýšľať nemohli. Za mňa toto bol top tak scenárom, hudbou, dejovym vyvovojon ako aj hereckým obsadením a neskutočným napätím, dramatickostou, ktorý v sebe seriál mal a ako bonus nepredvidatelnost, kedy som nevedel odhadnúť, kto zomrie alebo čo sa udeje. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Mrzí ma to, no po genialnrlej prvej sérii tu tempo výrazne upadlo, vytratilo sa to nepredvídateľné dramaticno, stratilo to náboj, gradaciu a viac to postavili na dialógoch a spoznávani jednotlivých postáv. Za mňa to bol výrazný prepad oproti prvej sérii a tým koncom sa to zrejme skončilo aj u mňa, lebo keď odstránite z deja hlavnú postavu, musíte vytvoriť nový príbeh a to je ako varenie z vody. Všetci sú sklamaný, ale vy tam chcete zachovať všetky postavy aj keď príbeh je už o inom a seriál si žije vlastným životom. Z pohľadu morálnych dilem a medicínskej etiky však táto séria mala veľa silných aspektov, ktoré sa môžu vyučovať v odbore etika a na fakulte medicíny. Celkom som nepochopil prečo vlastne zachraňovali psychopata a celú sériu ho držali pri živote, keď ho na konci nechajú zomrieť. To ma dosť zamrzelo, lebo s nim umrela aj časť seriálu a ten stratil náboj a napätie. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Pre mňa bola tretia séria Mr. Mercedes úplne najslabšia z celého seriálu. Takmer sa vytratila pointa seriálu o sériovom šialencovi Mr. Mercedes a ostal tam vlastne len jeho duch v spomienkach a náznaky vďaka Lou a jej paranoji alebo Mercedesu, ktorý dali opraviť a už sa vytratila hlavná pointa a ostala len prázdna idea z pôvodnej série. Škoda, celkovo tie zakončenia prvej a druhej série neboli najšťastnejšie takže sa tvorcom zle skladal dej. Aj keď to bolo na základe knižnej predlohy mohli si trochu uletieť a potiahnuť to s Mr. Mercedesom dlhšie. Takto ten seriál môžu rovno premenovať lebo zostali len pôvodní herci, ale myšlienka je dávno preč. ()

Reklama

Reklama