Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Ako sa z obyčajného chlapca a obyčajného dievčaťa stal zlatý pár ich generácie, ktorý viedol neobyčajný život. Seriál britskej televíznej stanice ITV sleduje manželstvo legendárneho anglického futbalistu, kapitána majstrov sveta z roku 1966, Bobbyho Moorea (Lorne MacFadyen) a jeho ženy Tiny (Michelle Keegan). Trojdielna miniséria vychádza z knižnej predlohy "Bobby Moore: By the Person Who Knew Him Best", ktorú napísala skutočná Tina Moore. (GTS_PUNK)

(viac)

Recenzie (3)

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Bohužel je hodně znát, že to psala autorka britských telenovel na styl Ulice. Fotbalovýho fanouška to nemá šanci oslovit, natož potěšit. A že Michelle Keegan do šedesátek padne jako ulitá, to ani zdaleka nestačí. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Angličani se rozhodli do seriálové verze zpracovat také část své fotbalové historie. Příběh jednoho z nejlepších fotbalistů, který kdy běhal po anglických trávnících. A to je pro mě, jako fotbalového fanouška, dostatečný důvod ke sledování. A kdo jiný by měl udělat povedenou minisérii o fotbalové hvězdě než právě angličani. Neokoukané tváře přidávají na realističnosti a seriálu to i díky tomu šlape. Příběh má spád a spíš než na fotbalistu se soustředí na jeho ženu a na to, že její život není procházkou růžovým sadem. Na druhou stranu je třeba říct, že angličani už mě rozmazlili a viděl jsem od nich lepší minisérie a seriály. Ale jsem rád, že jsem se dočkal něčeho se sportovním nádechem, na co se dá koukat. I když jen na tři lednové večery... ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Trojdielna miniséria z produkcie britskej televízie ITV z roku 2017 predstavuje dramatické spracovanie vybraných životných epizód z manželstva legendárneho anglického futbalistu Bobbyho Moorea (Lorne MacFadyen) a jeho ženy Tiny (Michelle Keegan). Moore, ako kapitán anglického tímu majstrov sveta z roku 1966, zostáva v krajine ikonou, pričom tvorcovia tohto seriálu sa viac zameriavajú na jeho súkromný život, hoci futbal na "druhú koľaj" úplne odstaviť nemôžu. Vychádzajú pritom z predlohy, ktorou je kniha, ktorú o ich spoločnom živote napísala skutočná Mooreova manželka. Na ploche niečo cez dve hodiny minutáže má divák možnosť sledovať vyše dve dekády manželstva Bobbyho a Tiny, zachytávajúce ich spoločné víťazstvá aj pády. Dopodrobna epizódy samozrejme nezachádzajú, ale pred divákom sú z obsahového hľadiska prezentované tak, že si je schopný vytvoriť obraz o živote Bobby a Tiny. V tomto smere je to tak relatívne v poriadku. Výtvor ITV skôr dopláca na svoju prezentáciu a vizuál, na ktorom sa jasne odráža skutočnosť, že ide o televízny projekt s pravdepodobne nie zrovna najväčším rozpočtom. Kostýmami a výpravou sa síce tvorcovia snažia navodiť atmosféru obdobia v rozmedzí šesťdesiatych až osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia, ale televízny štýl spracovania im zabraňuje "predať" autenticitu. Divák tak chtiac-nechtiac jednoducho vidí, že všetko je miestami až silene vyumelkované. Televízny spôsob spracovania sa odráža aj vo výprave, keďže v niektorých najmä väčších scénach, napríklad v tej vo finále Majstrovstiev sveta zo štadióna Wembley, je jasne vidieť, že tvorcovia v pozadí použili green screen. Pozitívne sa možno vyjadriť o hereckom obsadení, ktorého výkony sú do istej miery pozitívnym prekvapením. Nad všetkými obzvlášť vyčnieva Michelle Keegan v role Tiny, pričom má divák pocit, ako keby to bol viac seriál o nej, než o Bobbym, respektíve o ich manželstve. A ak sa nad tým človek zamyslí, zrejme tomu tak aj naozaj je. Nielen kvôli predlohe, z ktorej seriál vychádza, ale tiež preto, že Tina je tou postavou, ktorá so sebou prináša väčšinu emócií, je hnacím motorom deja, a zároveň najvýraznejším, najlepším a divácky najzapamätateľnejším charakterom. Tina and Bobby je aj už navždy bude lacnejším televíznym počinom o manželstve anglickej futbalovej legendy. Aj napriek mnohým nedostatkom, ktoré si so sebou nesie, však ani zďaleka nejde o najhorší počin. Vo viacerých chvíľach dokáže diváka zaujať niektorým z výsekov zo života Bobbyho a Tiny, pričom seriálu určite pomáha aj skutočnosť, že sa skladá iba z troch epizód. Dá sa predpokladať, že ak by ich bolo viac, zrejme by divák na celkovú kvalitu musel nazerať prísnejšie. ()

Reklama

Reklama