Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Ako sa z obyčajného chlapca a obyčajného dievčaťa stal zlatý pár ich generácie, ktorý viedol neobyčajný život. Seriál britskej televíznej stanice ITV sleduje manželstvo legendárneho anglického futbalistu, kapitána majstrov sveta z roku 1966, Bobbyho Moorea (Lorne MacFadyen) a jeho ženy Tiny (Michelle Keegan). Trojdielna miniséria vychádza z knižnej predlohy "Bobby Moore: By the Person Who Knew Him Best", ktorú napísala skutočná Tina Moore. (GTS_PUNK)

(viac)

Recenzie (3)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Trojdielna miniséria z produkcie britskej televízie ITV z roku 2017 predstavuje dramatické spracovanie vybraných životných epizód z manželstva legendárneho anglického futbalistu Bobbyho Moorea (Lorne MacFadyen) a jeho ženy Tiny (Michelle Keegan). Moore, ako kapitán anglického tímu majstrov sveta z roku 1966, zostáva v krajine ikonou, pričom tvorcovia tohto seriálu sa viac zameriavajú na jeho súkromný život, hoci futbal na "druhú koľaj" úplne odstaviť nemôžu. Vychádzajú pritom z predlohy, ktorou je kniha, ktorú o ich spoločnom živote napísala skutočná Mooreova manželka. Na ploche niečo cez dve hodiny minutáže má divák možnosť sledovať vyše dve dekády manželstva Bobbyho a Tiny, zachytávajúce ich spoločné víťazstvá aj pády. Dopodrobna epizódy samozrejme nezachádzajú, ale pred divákom sú z obsahového hľadiska prezentované tak, že si je schopný vytvoriť obraz o živote Bobby a Tiny. V tomto smere je to tak relatívne v poriadku. Výtvor ITV skôr dopláca na svoju prezentáciu a vizuál, na ktorom sa jasne odráža skutočnosť, že ide o televízny projekt s pravdepodobne nie zrovna najväčším rozpočtom. Kostýmami a výpravou sa síce tvorcovia snažia navodiť atmosféru obdobia v rozmedzí šesťdesiatych až osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia, ale televízny štýl spracovania im zabraňuje "predať" autenticitu. Divák tak chtiac-nechtiac jednoducho vidí, že všetko je miestami až silene vyumelkované. Televízny spôsob spracovania sa odráža aj vo výprave, keďže v niektorých najmä väčších scénach, napríklad v tej vo finále Majstrovstiev sveta zo štadióna Wembley, je jasne vidieť, že tvorcovia v pozadí použili green screen. Pozitívne sa možno vyjadriť o hereckom obsadení, ktorého výkony sú do istej miery pozitívnym prekvapením. Nad všetkými obzvlášť vyčnieva Michelle Keegan v role Tiny, pričom má divák pocit, ako keby to bol viac seriál o nej, než o Bobbym, respektíve o ich manželstve. A ak sa nad tým človek zamyslí, zrejme tomu tak aj naozaj je. Nielen kvôli predlohe, z ktorej seriál vychádza, ale tiež preto, že Tina je tou postavou, ktorá so sebou prináša väčšinu emócií, je hnacím motorom deja, a zároveň najvýraznejším, najlepším a divácky najzapamätateľnejším charakterom. Tina and Bobby je aj už navždy bude lacnejším televíznym počinom o manželstve anglickej futbalovej legendy. Aj napriek mnohým nedostatkom, ktoré si so sebou nesie, však ani zďaleka nejde o najhorší počin. Vo viacerých chvíľach dokáže diváka zaujať niektorým z výsekov zo života Bobbyho a Tiny, pričom seriálu určite pomáha aj skutočnosť, že sa skladá iba z troch epizód. Dá sa predpokladať, že ak by ich bolo viac, zrejme by divák na celkovú kvalitu musel nazerať prísnejšie. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Angličani se rozhodli do seriálové verze zpracovat také část své fotbalové historie. Příběh jednoho z nejlepších fotbalistů, který kdy běhal po anglických trávnících. A to je pro mě, jako fotbalového fanouška, dostatečný důvod ke sledování. A kdo jiný by měl udělat povedenou minisérii o fotbalové hvězdě než právě angličani. Neokoukané tváře přidávají na realističnosti a seriálu to i díky tomu šlape. Příběh má spád a spíš než na fotbalistu se soustředí na jeho ženu a na to, že její život není procházkou růžovým sadem. Na druhou stranu je třeba říct, že angličani už mě rozmazlili a viděl jsem od nich lepší minisérie a seriály. Ale jsem rád, že jsem se dočkal něčeho se sportovním nádechem, na co se dá koukat. I když jen na tři lednové večery... ()

Reklama

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Bohužel je hodně znát, že to psala autorka britských telenovel na styl Ulice. Fotbalovýho fanouška to nemá šanci oslovit, natož potěšit. A že Michelle Keegan do šedesátek padne jako ulitá, to ani zdaleka nestačí. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • V časoch 08:52 a 42:27 možno v odraze Tininých (Michelle Keegan) okuliarov vidieť kameru a členov štábu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama