Reklama

Reklama

The 13th Friday

Obsahy(1)

V malom texaskom mestečku spravila skupinka priateľov osudovú chybu. Rozhodli sa vstúpiť do domu, o ktorom kolovali najstrašnejšie chýry. Ako rýchlo pochopili, neboli to len rozprávky starej matere, jedno z dievčat našlo záhadný predmet, z ktorého uvoľnilo démonickú silu a tá im dá ultimátum: počas následujúcich 13 mesiacov musia priniesť každý mesiac jednú obeť, ak nie, stanú sa mŕtvolami oni. Prešlo 12 mesiacov a ostáva už len spraviť posledný krok a ukončiť horor. Jedná zo zainteresovaných, Allison (Lisa May), má však čoraz väčšie výčitky svedomia a začne kontaktovať pozostalých obetí. Zvyšok skupiny sa cíti ohrozený a tak sa rozhodne vyriešiť problém po svojom... (beso74)

(viac)

Recenzie (5)

vegetol.mp odpad!

všetky recenzie používateľa

Další nesouvislej blábol děsivýho Justina. V dnešní době politický korektnosti vlastně ani nevím, jestli můžu tomu filmu střelit odpad. Režisér je totiž černoch a jeho věrná pichna jménem Khu asiatka. No risknu to. Jak je dobrým zvykem, opět nesouvislá kravina, která navíc velmi špatně kombinuje nápady vykradený z jiných filmů. ()

oveckaoa odpad!

všetky recenzie používateľa

Už začátek napoví co je to za sranec ženská zavře vlastní děcko v baráku polije ho benzínem a zapálí takhle napsané je to v pohodě kde je teda ten problém? Tož za prvé ta ženská má červeně nalakované nehty pak jak to děcko upálí si sedne na postel a už je nalakované nemá to stihla vše tak rychle přitom stačilo tam dat třeba dovětek o 30 minut později a bylo by to v pohodě? a za druhé to děcko má popálený ksicht daleko ještě dříve než začne hořet to nemluvím o tom, že to upálení vypadá příšerně. Posuneme se dále a sledujeme několik teenagerů co mají chlastačku u toho domu jedna holka tam vleze sedne si na postel otevře jakousi krabičku a pod postelí vyleze jakýsi démon co ji zabije a ostatním řekne, že za 13 měsíců jí mají obětovat 13 lidí nebo zabije ona je. Ta, že oni zabíjejí neznáme lidi (ukážou smrt jen 2) a nechávají je umřít místo nich a pak , když jim zbývá poslední zjistí, že to nefunguje a vynulovalo se to a musí obětovat znova 13 lidí. Mezitím jedna z nich začne hysterčit a kontaktovat rodiny obětí a ten démon jich začne zabíjet. Kdyby Vás zajímalo jak vypadá ten démon tak je to normální holka potřená bahnem opravdu originalita. P.s. ten konec byl kurva co do domu šly dva z ničeho nic ten chlápek zmizne a už se o něm nikdo nezmíní ženská vejde do pokoje začne si vykládat s tou uhořelou holkou a za ní se objeví její matka a zabije ji pak se objeví poslední z té skupiny sedne si na postel a naskočí titulky. Tak proč teda je řečené na začátku, že už je nikdo neviděl, když evidentně jedna přežila? P.s. 2 Proč jich vůbec ten démon zabíjel a nedal jim možnost vybrat dalších 13 lidí ? 0 procent ()

iXtr3m3 odpad!

všetky recenzie používateľa

Total odpad. Nepozerateľné už po pár sekundách. Dokonca problém aj pri pretáčaní kvôil hľadaniu aspoň jednej fajn scény. Total odpad. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Justin Price sa v roku 2017 rozbehol, spoločne so skupinkou svojich takmer výhradne hispánskych priateľov natočil 4 filmy, z ktorých mám silný dojem, že sa do dejín kinematografie nezapíše ani jediný. The 13th Friday, ku ktorému si sám napísal aj scenár, je mixom filmov ako Hellraiser, Ring či Grudge, s doplnením chuťoviek ako strašidelný dom či urban legend. Na papieri vyzerá takýto mix celkom lákavo, plagát k filmu tiež pritiahne, nuž kde je problém? Nuž vo všetkom ostatnom. V scéne z domu, pri ktorej našli zavraždenú kamarátku a uvideli démona sa herci sa tvária asi tak ako by im došla SMS o prečerpaní dátového limitu, celému filmu chýba súdržnosť, niet tu príbeh, iba sled pospájaných epizód, niečo ako kontinuita je pre tvorcov terra incognita, hlavne druhá polovica filmu je mimoriadne odfláknutá, niet sa čoho zľaknúť, divák sa obáva jediné toho, žeby ten film neskončil. Navyše: 1) nato že je dom tak dlho opustený vyzerá čistejšie ako 90% používaných príbytkov, 2) dom je aj po rokoch funkčne a vcelku prepychovo zariadený, nič stamadiaľ nezmizlo, 3) chcel by som vidieť ženu, ktorá by sa dobrovoľne váľala v posteli strašidelného domu. 4) prečo pri niektorých vraždách asistujú démoni, pri iných nie? ()

Reklama

Reklama