Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyrůstal ve špatné čtvrti, od dětství měl problémy s policií a nakonec byl nespravedlivě odsouzen k trojnásobnému doživotnímu trestu. Rubin Carter (Denzel Washington), který si v ringu vydobyl přezdívku Hurikán, byl černým koněm střední váhy. Jeho sny o mistrovském titulu jsou rozmetány ve chvíli, kdy je zatčen, obviněn z trojnásobné vraždy a díky nenávistnému policistovi a zastrašeným zmanipulovaným svědkům i odsouzen. Hurikán v rámci boje o zachování lidské důstojnosti a zdravého rozumu sepíše v cele svou autobiografii s přiléhavým názvem Šestnácté kolo. Roky letí, přes protesty a podporu populárních osobností Boba Dylana a Muhammada Aliho, zůstává Hurikán díky neúspěšným odvolacím soudům ve vězení. Jeho kniha se z pultů bestsellerů dávno přesunula do regálů v antikvariátech. Přesto mu právě ona přinese po dvaceti letech za mřížemi vysněnou a spravedlivou svobodu. Mladičký černoch, pocházející ze stejně nuzných podmínek jako Hurikán, dokáže společně se svými pěstouny neuvěřitelné. Po přečtení Šestnáctého kola se jim podaří to, o co se advokáti marně pokouší celých dvacet let. Vrátí Hurikánovi svobodu. Film je natočen podle skutečných událostí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

dANo 

všetky recenzie používateľa

Skutočné príbehy niektorých ľudí sú niekedy neuveriteľné a toto je jeden z nich... Rubin Carter si nespravodlivo odsedel vo väzení viac ako polovicu svojho života a keby sám nebol veľký bojovník, tak tam sedí ešte teraz. Ako tento pekný film ukazuje, tak by sa mu to samozrejme nepodarilo, keby nenapísal svoj životný príbeh a keby mu nepomohli viaceré iniciatívy za jeho prepustenie. Denzel bol za túto rolu právom ocenený nomináciou na Oscara. ()

3n3my 

všetky recenzie používateľa

Podľa hodnotenia som čakal niečo viac ako sa mi dostalo. Priznám sa, že hoci bol Denzel Washington po celý čas skvelý, väčšiu časť filmu som sa nudil. Začiatok filmu, zápasy, väznica, detstvo - to mi celkom ušlo, ale naťahovanie s prípadom v druhej polovici bolo už zjavné a pretiahnutá stopáž mi vadila. Hlavne pestúni mi prišli nejakí prispatí. Predsa len táto téma tu už viackrát bola a diváka musí zaujať pri takmer 2,5 hodinovom filme niečím viac. A na mňa opäť doľahol len závan Ameriky! Jedenkrát v pohode, viackrát si to už ale nedám. ()

Reklama

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Neviem posúdiť do akej miery presne reflektuje skutočnosť, ale fakt je že Rubinovi Carterovi nie je čo závidieť. Určite to nie je jednoduchý charakter, ale toto si nezaslúži nikto. Denzel Washington podáva veľmi umravnený a solídny výkon a ak sa filmu dá niečo vytknúť, je to miestami až prílišná rozťahanosť a záver typu rýchle-rýchle, už aby to bolo za nami. This is the story of the Hurricane... ()

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Povinné filmové vzdělání doplněno a rozhodně bych nečekal, že si tenhle film zařadím do své topky deseti prozatím nejstěžejnějších filmů, které jsem kdy viděl. Tenhle film na mě přišel takovým mixem...co do lidskosti a síly emocí to byl trošku Shawshank, zároveň jsem tam viděl i prvky třeba Čisté duše a v neposlední řadě i třeba výbornému dramatu Philadelphie. Obrovskou měrou k tomu přispívá Denzel Washington v hlavní roli nespravedlivě odsouzeného nadějného boxera s pohnutou minulostí, který "žil bohužel ve špatnou dobu" a ocitl se ve spárech nemilosrdného nakládání s lidskými právy a diskriminací. 140 minut uteklo jako voda a mě bylo fakt líto, že už je konec...Slza ukápla................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Mistickzz 

všetky recenzie používateľa

No jo, mám rád tie filmy od ktorých nič neočakávate a oni vás proste dostanú. Hurikán v ringu je presne ten prípad. Denzel Washington hrá ako kráľ, soundtrack bol milým prekvapením a režisér odviedol kus poctivej roboty. Je mi jedno, že sa to možno nezhodovalo zo skutočnými udalosťami na sto percent, filmu to na kvalite neuberá. 80% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (24)

  • Rubin "Hurricane" Carter bol vlastne prepustený z armády po štyroch poľných súdoch (iba po 21 mesiacoch služby), avšak film zobrazuje jeho hrdinský návrat z armády. (Smok)
  • V titulkoch filmu sa uvádza, že Lesra Martin (Vicellous Shannon) vykonáva právnickú prax vo Vancouveri. V skutočnosti vykonáva právnickú prax v Kamloops v Britskej Kolumbii. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (viac)

Reklama

Reklama