Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (586)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Jennifer Lawrence je v úlohe ruskej baletky neprekvapivo veľmi uveriteľná a s rolou sa vysporiadala so cťou a vôbec nie trápne. Dobré je, že sa vykašľala na ruský akcent, ktorý by jej postavu poslal do paródie. Skvele sú však obsadené role vedľajšie, ktoré hlavnú hviezdu výrazne podržali. Tešil som sa na erotiku a rezavý špionážny film, minimálne podľa kritikov a realita je úplne iná. Filmy s pôvabnou Jennifer Lawrence sú v poslednej dobe vcelku podarené a majú stúpajúcu tendenciu. Je to vydarený špionážny thriller o ruskej tajnej agentke, ktorá to začína hrať na obe strany. Film plynie do veľmi napínavého záveru, ktorý diváka dosť prekvapí a možno mu vyrazí aj dych. Film je navyše náplasťou pre doteraz absentujúce psychologizácie prostredníctvom sexuálneho napätia, s ktorým síce občas zaobchádza surovo a násilne, ale vo vzťahu k vývoju hlavnej hrdinky naopak citlivo a systematicky. ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení. Špionážní thriller, který navozuje tak dokonalou atmosféru, že jsem si chvilku myslel, že se děj odehrává za studené války, z čehož mě naráz vytrhla moderní auta a mobilní telefony. Nicméně takový feeling jsem měl po celou dobu sledování. Že stopáž trvala přes 2 hodiny jsem vůbec nezaznamenal, uteklo to jako voda. Film táhnou mimo jiné perfektní herecké výkony, kterým vévodí pro mě do téhle chvíle neznámý Matthias Schoenaerts. Dále stojí za zmínku také slušný scénář podle předlohy. Když se thriller nebojí decentní nahoty, sexu, násilí, pikantních krvavých scén a má překvapivý konec, je to poměrně vždycky výhra. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Americká představa ruských státních složek je působivá, podána s respektem a většina milovníků drsných špiónských filmů si přijde na své. Tajné služby v Rusku vyobrazuje jako mocenskou, tvrdou a nekompromisní hierarchii alfa samců a samic, ať už těch, co rozhodují, nebo těch, co vykonávají. Jako plíživou tichou sílu. Zákeřnou a přitom uhrančivou. Přesně to se snaží velmi zdatně ztvárňovat agentka v podání Jennifer Lawrence. Opět jedna z jejích odvážnějších rolí v minimalisticky pojatém a vcelku syrovém filmu se solidní zápletkou, skvělou studenou atmosférou moderní "cold war" a 2-3mi scénami plnými explicitního násilí. Jen ten náznak romance je tam trochu navíc, ale když to všechno budete brát jako part of the plan, dá se nad tím zavřít oko. Parádní Schoenaerts jako vždy a Charlotte Rampling jako démonická ůča přímo k zulíbání. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Podivná špionážní slátanina, kterou pro mě bylo nějakou dobu složité časově začlenit. Dlouho jsem tápal zda se to celé neodehrává v dobách studené války nebo jak to vlastně je. Minutáž nabobtnala do obřích rozměrů a ve filmu se toho zajímavého zrovna moc nestane. Jennifer se občas vysleče, ale že by to bylo ku prospěchu příběhu se říct nedá. Rudá volavka mohl být při troše štěstí zajímavější film s lepší akcí a vypjatějším vyprávěním, ale ta jedna scéna s odřezáváním kůže výsledek k lepšímu moc neposune. 45% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Cca pred tromi rokmi (2018) som sa zúčastnil jednej porady, na ktorú prišli dvaja mladí príslušníci tajnej služby a vystríhali nás v zaujímavej prednáške pred krásnymi a inteligentnými slečnami, ktoré cielene zvádzajú zamestnancov strategických firiem a úradov, aby z nich vytiahli neverejné a utajované informácie v prospech cudzej mocnosti. Vraj ide o narastajúci fenomén a najčastejšie odhalené príbehy boli z prostredia ruskej a čínskej tajnej služby. Opísali aj pár manipulačných techník. Film Červená volavka je v prvom rade príjemnou zábavou, no spôsob práce týchto perfektne vycvičených krások- volaviek opisuje pomerne presne. Štvrtá hviezdička ide za fakt, že americkí tvorcovia docenili krásu architektúry Domu odborov na Trnavskom mýte v Bratislave a krásnymi zábermi časti priečelia ju vo filme parádne predstavili. Poznámka: Žiaľ vládcovia mesta a stavebných úradov podľahli tlaku developerov a túto krásnu budovu idú nahradiť ďalším trápnym a nevkusným oceľovo sklobetónóvým čudom - samozrejme, že eko a klimaticky friendly, no oko estéta zaplače. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (37)

  • Názov filmu sa objaví v 12. minúte. (figis20)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama