Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenzie (61)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Asi je to pořád lepší film se Segalem než většina jeho filmů za posledních dvacet let. Minimálně technicky. Dokonce i boje, které tu Steven předvádí jsou vidět, což je jednoznačně k plusu. Závěrečný mečový fight mi připomnělo jednu Stevenovu sračku z minulosti, jen s tím rozdílem, že tady to docela šlo. Horší už to bylo s příběhem a především s těmi moudry, co tu Steven sype z huby. Ty, kdyby si nechal od cesty, a po scéně radši jenom chodil, tak udělá líp. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelné. Tohle je Seagalův nejlepší film za spoustu let. Jsem z něho fakt nadšený a jsem rád, že SS vrátil ke starému dobrému Aikidu místo bezhlavého střílení, i když ano, i zde se střílí. Jediným zásadním černým puntíkem na tomto snímku je ta digitální krev, která je mnohdy fakt přehnaná. Ale hudba, kamera (jeden z mála SS filmů, který je v aspect ratio 2,35:1) a styl vyprávění jsou prostě fajn. Závěrečný Seagalův proslov mě celkem vzal za srdce a jakoby byl jistou rozlučkou. Nechť si každý přebere sám. V titulcích hrající a zpívající SS mě fakt pobavil. Jo a díky mým 4* jsem hodnocení zvýšil ze 46% na 47%, dobře já :) Za mě 75%. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pribeh je totalne jednoduchy. Seagala ako exvojaka na odpocinku v nejakom azijskom zapadakove poziada miestny chlapik, aby mu pomohol najst unesenu dceru, ktoru unesie nejaky novodoby upir alebo nejaky podobny chudak, kedze nemohol kvôli zlemu chči, aure alebo podobnemu bazmeku vyjst von na svetlo a po mladom divecati so specialnymi schopnostami chcel, aby ho vyliecila. Lenze namiesto Seagalovho patrania plneho nekompromisnych bitiek sledujeme 70 minut Seagalovych mambo jambo filozofickych mudier o tom jak je svet skazeny. Trapne to nie je. Zasmial som sa len raz. Ale je to strasna nuda. Cely film ma pomale tempo a meditativnu atmosferu. Az na finale sa nejakej akcie dockame velmi zriedkavo. A ked uz konecne na nu dôjde, tak je neskoro. Po tej nekonecnej nude som uz chcel mat film co najskôr z krku. No ale k bitkam. Seagal ich tu ma niekolko. Za nieco stoji len jedna v ktorej nakope brata hlavneho zaporaka a Seagal v nich predvedie niekolko svojich klasickych rychlych chvatov s rukami. Ostatne jeho bitky su strasne divne trhane, aby sa snad zvyraznila tvrdost uderov, ale nefunguje to. Choreograficky vyzeraju jak tanec. Divne kamerove uhly do blba, aby nebolo vidno Seagalovho dubla uz povazujem za samozrejmost. Najlepsie bitky ma Siu-Wong Fan, ktore su v HK style. Ale niektore z nich su zbytocne debilne zrychlovane. Po finalnom zuctovani ma Seagal znova velku prednasku o skazenosti sveta jak vystrihnutu z Aljašky v plameňoch. Este tu su aj 2 prestrelky ktore su zalozeny na brutalnych zasahoch, ale vôbec ma nebavili. Vysledkom je slaby film, ktory nie je tak mizerny, aby bol vtipny na ucet tvorcov, ale len neskutocne nudny. Vdaka tomu neustalemu poucaniu sa to snad bude pacit ludom, ktorym sadol Patriot alebo Tajný agent Jack T. 3/10. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ja som mal Seagala vždy rád a každý jeho nový film si pozriem, bez ohľadu na (ne)kvality jeho predchádzajúcich počinov. Koniec koncov je dávno jasné, že časy jeho najväčších hitov sú už dekádami preč a jeho aktuálna tvorba mi nepríde o moc horšia ako tvorba iných béčkových akčných hrdinov typu Van Damme či Lundgren. Toto mi prišlo za posledné roky snáď najlepšie, nieže by to bol nejaký akčný hit, ale aspoň tu mal hlavnú úlohu a očividne sa angažoval, bola tam tá jeho obľúbená juhovýchodná kultúra, mytológia, hudba, akupunktúra & samozrejme bojové umenie s niekoľkými fajn drsňáckymi scénami. Už to samozrejme nikdy nebudú tie veľkolepé bitky čo kedysi, ani chudší moc nebude, keďže je v týchto smeroch obmedzený artritídou a jej liekmi, no aspoň tú gangsta briadku by mohol konečne zhodiť. Kto si bude chcieť robiť srandu, tak si tu pravdaže svoje nájde; či už to že sa vyvaľuje na posteli alebo si drží na rukáve motýľa, ale mne to nijak nevadilo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama