Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (90)

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Jakubisko stvoril absolútne geniálne dielo. Videl som to veľakrát, ale akonáhle sa to v TV objaví, vždy si to pozriem. Niektoré hlášky z filmu sa stali kultovými. Vynikajúce herecké výkony menej známych hercov, nezabudnuteľná hudba od Petra Hapku. A akonáhle sa na scéne objaví Karči - Edison (Milan Kiš), každá scéna má neuveritelne vtipnú pointu. Milan Kiš sa stal určite hercom práve kvôli tomutu filmu. Vtipné dialógy, vynikajúce Jakubiskove pohľady kamery. Obľúbené postavy : Edison, Domino, polesný, Jašterčiak a jeho partia, Terka, Lilka, Zlatka, Ivan Pečiarka, Fero, dedo ....u mňa asi navtipnejší slovenský film, aký som kedy videl, Jakubisko bol v 80 - tych rokoch zárukou kvality. ()

Andik 

všetky recenzie používateľa

Chlapi nepriznávajte sa k nevere, musite stále zatlkať.Mňa keby moja žena priamo načapala ako to robím, ja to zapriem.Ako to urobím ? No ono to prebieha v tom vtrhne moja žena ja sa zľaknem panenko Mária človek si tu na chvíľu omdlie a hneď ho strčia do izby s cudzou, nahou ženskou.Dovoľte pani legitimujte sa ja vás vôbec nepoznám. A keď moja žena povie, veď ty si sa na nej pohyboval a vidíš to je ten dôkaz ako nám ľudia neprajú náš krásny vzťah, nie len že ma omámili, nie len že ma strčili do izby s cudzou nahou ženskou ale oni ma ešte aj rozkývali. ()

Reklama

Jiří K. 

všetky recenzie používateľa

Moc mne to nenadchlo, bylo to takové neslané, herci přehrávali, až moc bylo poznat že jsou před kamerou a né uprostřed hlubokých slovenských lesů. Vyrůstal jsem na SVK a na salaši to takhle nevypadalo. Jakubisko zklamal - ženský se ani trochu neodhalily. Film má mít alespoň jeden z těchto atributů: má být vtipný - lechtivý - napínavý - civilní. Zde byly jen pokusy o nějakou z těchto linií. Chtěl být vtipný, ale došel ke vtipu jen na půl cesty, apod. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Jakubiska veľmi nemusím, ale tento film sa vôbec nepodobá na ostatné jeho filmové počiny a aj pre mňa je najľahšie stráviteľný. Množstvo rozmanitých postáv v sedliackej komédií, kde idylu ich života naruší až možnosť tehotenstva jednej dievčiny. Osobne mám najradšej postavu Edisona, ktorá ma vždy rozosmeje. Nechápem síce tých, ktorí tomu dali menej ako ***, ale pravdepodobne ide o českých kolegov, ktorým vyššie hodnotenie zhatila buď jazyková bariéra alebo ide o intelektuálov, pre ktorých je toto príliš prízemný humor. Jedno či druhé abo nebodaj iné faktory ich v tomto filme zaskočili, ja musím napriek svojej averzií k tvorbe najznámejšieho slovenského režiséra iba potvrdiť, že týmto filmom splnil svoj účel, ktorým bolo pobaviť diváka. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Trojdielny Jakubiskov film, ktorý sa pre mňa a moju rodinu už stal pomerne klasickou záležitosťou a raz rok si ho určite zopakujeme. Snáď ani netreba vravieť, že je to mimoriadne vtipná záležitosť hlavne pre pamätníkov, ale každý by sa pri tom mal pobaviť. Všetky tri diely sú vydarené, ale najradšej mám asi predsa ten prvý. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Nevera po slovensky bola najprv nakrútená ako 3-dielny film s minutážou 68+72+72 minút a až neskôr zostrihaná do jednej snímky s dĺžkou 138 minút. Vysielané bývajú obe verzie, častejšie však tá dlhšia. (Addams-SK)
  • Niektoré miesta sa v priebehu rokov veľmi nezmenili, ale chalupa kde býval Václav Baur (Domino), bola zrekonštruovaná a prerobená na rodinný dom. (Zdroj: topky.sk)
  • Juraj Jakubisko natáčal denne film s takou metrážou, že lámal všetky rekordy, až ho jeho kolegovia režiséri požiadali, aby spomalil a nekazil normy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama