Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (90)

Andik 

všetky recenzie používateľa

Chlapi nepriznávajte sa k nevere, musite stále zatlkať.Mňa keby moja žena priamo načapala ako to robím, ja to zapriem.Ako to urobím ? No ono to prebieha v tom vtrhne moja žena ja sa zľaknem panenko Mária človek si tu na chvíľu omdlie a hneď ho strčia do izby s cudzou, nahou ženskou.Dovoľte pani legitimujte sa ja vás vôbec nepoznám. A keď moja žena povie, veď ty si sa na nej pohyboval a vidíš to je ten dôkaz ako nám ľudia neprajú náš krásny vzťah, nie len že ma omámili, nie len že ma strčili do izby s cudzou nahou ženskou ale oni ma ešte aj rozkývali. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Tri príbehy v jednom filme. To nie je problém. To však áno, keď z hľadiska kvality sú nevyrovnané. Celkovo jeden z tých slabších momentov režiséra Juraja Jakubiska. Z hľadiska hereckých výkonov len jedna poznámka: Domino (skvelý Václav Baur) forever! (Scény s sním – kde tancuje, konzumuje knedlíky alebo nejakú „užitočnú“ vec vymyslí – takmer nemajú chybu.) Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

pravo 

všetky recenzie používateľa

Jakubiska veľmi nemusím, ale tento film sa vôbec nepodobá na ostatné jeho filmové počiny a aj pre mňa je najľahšie stráviteľný. Množstvo rozmanitých postáv v sedliackej komédií, kde idylu ich života naruší až možnosť tehotenstva jednej dievčiny. Osobne mám najradšej postavu Edisona, ktorá ma vždy rozosmeje. Nechápem síce tých, ktorí tomu dali menej ako ***, ale pravdepodobne ide o českých kolegov, ktorým vyššie hodnotenie zhatila buď jazyková bariéra alebo ide o intelektuálov, pre ktorých je toto príliš prízemný humor. Jedno či druhé abo nebodaj iné faktory ich v tomto filme zaskočili, ja musím napriek svojej averzií k tvorbe najznámejšieho slovenského režiséra iba potvrdiť, že týmto filmom splnil svoj účel, ktorým bolo pobaviť diváka. ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Trojdielna Jakubiskova komédia o nevere (alebo aspoň pokuse), následkoch, vyzradení a treste, ktorý zároveň paroduje celkovo manželstvo a všetko s ním súvisiace samo o sebe. Výborná hudba a herci a najmä scenár plný kultových hlášok a scénok ale hlavne reality. Po obrazovej stránke Jakubisko upustil od surrealistických a snových scén, čo filmu vôbec neškodí, ale zameral sa na dej a vzťahy medzi postavami, čo mu vyšlo dokonale - film je úsmevný od začiatku do konca (hoci druhá časť sa trochu vlečie) a jednotlivé kapitoly a dejové slučky sú výborné. Film je výborný aj ako komédia, aj ako parodické a úsmevné zamyslenie sa nad vzťahmi medzi mužmi a ženami a ich náturami. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Jakubisko stvoril absolútne geniálne dielo. Videl som to veľakrát, ale akonáhle sa to v TV objaví, vždy si to pozriem. Niektoré hlášky z filmu sa stali kultovými. Vynikajúce herecké výkony menej známych hercov, nezabudnuteľná hudba od Petra Hapku. A akonáhle sa na scéne objaví Karči - Edison (Milan Kiš), každá scéna má neuveritelne vtipnú pointu. Milan Kiš sa stal určite hercom práve kvôli tomutu filmu. Vtipné dialógy, vynikajúce Jakubiskove pohľady kamery. Obľúbené postavy : Edison, Domino, polesný, Jašterčiak a jeho partia, Terka, Lilka, Zlatka, Ivan Pečiarka, Fero, dedo ....u mňa asi navtipnejší slovenský film, aký som kedy videl, Jakubisko bol v 80 - tych rokoch zárukou kvality. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Herci sami stvárnili aj náročnejšie scény, až sa režisér Juraj Jakubisko občas chytal za hlavu a hovoril si: „Bože môj, keď sa im niečo stane, mňa zavrú do basy.“ (Zdroj: topky.sk)
  • Andrej Šilan za svoju úlohu Hurdiša získal honorár 14 000 Kčs. Toho času sa za taký honorár dal kúpiť jednoizbový družstevný byt. (AxelWers)
  • Andrej Šilan (Hurdiš) videl film iba jediný raz a pri reprízach sa odmietal naň pozerať zo slovami: „Hrať milovníka je čosi otrasné a je jedno, či je to vo filme alebo v divadle. To len diváci si naivne myslia, že je to slasť. Priznám sa vám, nikdy som ich nehral rád.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama